RİDEF Rize’yi Ağırladı

RİDEF – Rize Dernekler Federasyonu bünyesinde bulunan Genç Ridef’lilerin düzenlediği Sağlık Skandalı yaşanan Futbol Turnuvasının son final maçından sonra İstanbul’da bulunan Rizeli Bürokrat, İş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticilerini, Rize Valisi, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Rize Milletvekilleriyle birlikte ağırladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

RİDEF Rize’yi Ağırladı

 

RİDEF – Rize Dernekler Federasyonu bünyesinde bulunan Genç Ridef’lilerin düzenlediği Sağlık Skandalı yaşanan Futbol Turnuvasının son final maçından sonra İstanbul’da bulunan Rizeli Bürokrat, İş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticilerini, Rize Valisi, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Rize Milletvekilleriyle birlikte ağırladı.

 

Bölgesel ve Yerel Basının da ilgi gösterdiği gece ÇAY TV ve KAÇKAR TV den canlı yayınlanırken, İstanbul’da yayınlanan Karadeniz Gözde Gazetesi sahibi ve Kaçkar TV Marmara Bölge Temsilcisi Muzaffer Sürmen, Karadenizden Günebakış Muhabiri Alihan Telatar, MedyaGünebakış İnternet haber sitesi sahibi Ökkeş Bölükbaşı, MedyaKaradeniz.Com sahibi Dursunali Yılmaz Turnuvayı ve devamında geceyi adım adım izlediler.

 

RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman “Rize Dernek ve Vakıfları üyelerimizin güç birliği ile düzenlediğimiz bu etkinlikleri daha çok geliştirmek, çeşitlendirmek ve arkamızdan gelen gençlerimize örnek olmak amacıyla yapıyoruz. Rize’den gelerek bu yemekli toplantımıza katılan Valimiz Zekeriya Şarbak, Belediye Başkanımız Hasan Bakırcı, Milli Eğitim Müdürümüz Rasim Çelik’e ve Milletvekilimiz Nusret Bayraktar’a, eski Kültür  Bakanımız İsmail Kahraman’a İstanbul İl ve Belediye Meclis üyelerimize, Bürokratlarımıza ve İşadamlarımıza, Dernek Başkanlarımıza yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

SİLAH KAPIŞMASI

Gecenin sunuculuğunu yapan Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim çelik Ridef Başkanı Ahmet Yurtman’dan sonra kürsüye Rize Valisi Zekeriya Şarbak’ı davet etti. Vali bey Rize’deki gelişmeleri anlattı ve Rize Üniversitesine bağlı Onkoloji Merkezi açılabilmesi için halkın yardım desteklerinin yanında İstanbul da yaşayan sizlerden de destek bekliyoruz dedi.

Halkın sorunlarına kendilerinin yaklaşımlarını anlatırken de Silah ruhsatı konusunda problemler yaşadıklarını söyledi. Ve bu duruma İstanbul’daki Kültürlü yerlerde yaşayan siz İşadamlarının ve Dernek başkanlarının öncü olması gerekir. Her önümüze gelene ruhsat vermek doğru değil. Dedi ve şimşekleri üstüne çekmiş oldu.


İSMAİL KAHRAMAN’IN SİLAH TEPKİSİ

Eski Kültür  Bakanı İsmail Kahraman ise sözlerine Ardeşen çalışacak silah üretilecek ruhsatlı veya ruhsatsız silah satışları devam edecek bu engellenemez.

“AT, AVRAT, SİLAH” bizim şiarımızdır. Biz suçlu, problemli, yasal kuralları yerine getirmeyenlere ruhsat verilsin demiyoruz ama geçerli  yasal kurallara sahip olan insanlarımıza da zorluk çıkarılmasın. “Yasak” la bir yere varamayız ayrıca yasaklanması da ters teper, caziplik yaratır. Halkımızın hassasiyetlerine özen gösterelim. Diyerek tepkisini gösterdi


NUSRET BAYRAKTAR

Geceni en ılımlı ve önemli konuşmasını yapan İktidar partisinin Milletvekili  Nusret Bayraktar ise Valinin konuşmasının bir bölümünde “siz burada kültürlü yerlerde yaşıyorsunuz.” Rize’de ise bu kültür seviyesi yok gibi algılanan konuşmasına Rize’de yaşayanlarla İstanbul’da yaşayanlar arasında kültür farkı aramak yanlıştır, bizim bir ayağımız orada memleketimize sırtımızı dönmedik. Bizi kültürsüzlükle suçlamayın. Rize’mize yapılacak her girişimi destekleriz ve yanınızda oluruz. Dedi.  

 

AİLE FOTOĞRAFI

Yemekli Toplantının bitiminde İstanbul İl ve Belediye Meclis üyeleri, Bürokrat, İşadamları ve Dernek Başkanları Vali, Beleldiye Başkanı ve Milletvekilleri ile aynı karede yer alabilmek için fotoğraf çekiminde birbirleriyle yarıştılar.

SANKİ BİR SAAT ÖNCESİ YOKTU

Bütün bu konuşmalar ve yemek sırasında hiçbir şey olmamış gibi bir saat önce yapılan turnuva maçı ve orada yaşanan olumsuzluklardan sakatlanan futbolcudan söz edilmedi. Sanki bir saat öncesi yoktu..

 

www.medyagunebakis.com

 

 

 

ŞAMPİYON KALKANDERE

KATILAN TAKIMLAR

Güneysu, Fındıklı, Kalkandere, Derepazarı, Beykoz Rizeliler, İyiderespor, Ardeşen, Pazar, Kadıköy Rizeliler, Ataşehir Rizeliler, Beyoğlu Rizeliler, Ümraniye Rizeliler, Çaykent, Üsküdar Rizeliler, Kendirli ve Tuncaspor derneklerine ait on altı takım katılarak yarıştılar.

Kalkandere takımı Şampiyonluk kupasını alırken Tilkiler Takımı Güneysu Turnuva ikincisi oldu ancak takımın genç oyuncuları ikincilik kupasını Başbakan Tayyip beye hediye ediyoruz dediler.

FİNAL MAÇINDA ÖNEMLİ SAĞLIK SKANDALI

Turnuva sonunda bazı çevrelerin Tilkiler Takımı dedikleri Güneysu takımında fokur fokur kazan kaynadığı, kendi içerisinde bile uyumlu olmayan oyuncuların sahada birbirlerine pas vermedikleri, görmezden geldikleri hatta konuşmadıkları gözlendi. Ayrıca sakat olduğu bilinen ve “nasıl olsa ameliyat olacağım kırılsın da öyle hastaneye gideyim” diyerek illa oynamak isteyen futbolcunun engellenmeyerek sahaya çıkarıldığı ve sonuçta bu futbolcunun sakatlanıp yerlerde bağıra bağıra sürüklendiği görüldü.

Sağlık Aracı ve Doktor Yok

Bütün bunlara rağmen hem Haldun Alagaş Tesislerinin sağlık önlemi olmadığı hem de Turnuva düzenleyenlerin bu sakatlıklar bilindiği halde bir sağlık aracı ve doktor bulundurmadıkları anlaşıldı.

112 ACİL’e Güvendiler bohça içinde taşındılar

Bu nedenle de sakatlanan futbolcunun bir yandan sakinleştirilmek istenirken, bir yandan da karga-tulumba edilerek, duvardan Fındıklı derneğinin pankartı sökülerek bohça taşır gibi saha dışına çıkarılması herkesi üzdü.

Skandal Devam Ediyor.

Sağlık Skandalı sözünü laf olsun diye söylemedik daha bitmedi.. Bir yandan Futbolcu saha dışına taşınırken bir yandan 112 Acil arandı. Ancak 112 Acil servisi 30 dakika sonra geldi ama biz çok acil ölümlü olaylara bakan ekibiz. Biz bu hastaya bir şey yapamayız deyip futbolcuya da ayağını kımıldatma diye akıl vererek gittiler.

Başka bir 112 Acil Ekibi gelecek denilmesine rağmen maç biti kupalar verildi. Etkinlik dağıldı ama hala 12 Acil ortalarda yoktu. Futbolcu ortada kaldı. Bu yaşananlar herhalde gelecek yıl için bir ders olarak Genç Ridef’lilerin hafızalarda kalır mı? bilinmez.

 

Ökkerş Bölükbaşı

www.medyagunebakis.com

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP