CÖRÜT–USTA KARDEŞLİĞİ SINIR TANIMIYOR

USTA ve CÖRÜT'ten HAMARAT'a ziyaret 03.Temmuz.2009-00.46 Trabzon ve Ordu Dernekler Federasyonu Başkanlarından Milletvekili HAMARAT'a ziyaret Ordu ve Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanlarından Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT'a ziyaret.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CÖRÜT – USTA KARDEŞLİĞİ

05. Temmuz. 2009 - 10.46 

MHP- Milliyetçi Hareket Partili Salih Ziya CÖRÜT ile CHP – Cumhuriyet Halk Partili Tahsin USTA birlikte Parti ziyaretlerini sürdürüyorlar. Son olarak A.ke.Pe. li Vekili Ziyaret Etmişler..

http://www.haberordu.com  Haber sitesinde yayınlanan bu haber görenleri şaşkına çeviriyor. Yalanın böylesine de PES, bir yalan ancak bu kadar olur ve inatla sürdürülür.

http://www.haberordu.com  - İnternet Haber Sitesinde;

http://www.haberordu.com/haber/4783-insan-toplum-usta-ve-corutten-hamarata-ziyaret.html

Yayınlanan haberi sizler için satır satır değerlendiriyoruz.

ÖNCE HABERİN ASLINI AYNEN VERELİM.. GÖRÜNÜZ…

USTA ve CÖRÜT' ten HAMARAT' a ziyaret  - 03. Temmuz. 2009 - 00.46 

Trabzon ve Ordu Dernekler Federasyonu Başkanlarından Milletvekili HAMARAT' a ziyaret Ordu ve Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanlarından Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT'a ziyaret. Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin USTA, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Salih Ziya CÖRÜT  federasyonların çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Milletvekili HAMARAT'ı makamında ziyaret ettiler. Bir süredir Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları TSTK'yı kurma çalışmaları içinde olan başkanlar kendileri gibi bir sivil toplumcu olan Milletvekili Mustafa HAMARAT'ı yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdiler.                                                                                                               USTA ve CÖRÜT; Milletvekili HAMARAT'ın kendilerine sürekli destek verdiğini Sivil Toplum örgütlerinin önemini milletvekili HAMARAT'ın kendilerinden daha iyi bildiğini. Bu yüzden dernekleri sürekli desteklediğini belirttiler.

http://www.haberordu.com/haber/4783-insan-toplum-usta-ve-corutten-hamarata-ziyaret.html

 

YANLIŞ HESAP BAĞDATA KADAR GİDEMEDEN YARI YOLDAN DÖNDÜ..

http://medyagunebakis.com -  05. Temmuz. 2009 - 10.46 

HABERİN İRDELENMESİ..

HATA – Yalan ve Yanlış.1 - Ordu Dernekleri Federasyonu eski-bir önceki ve Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanlarından Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT' a ziyaret.

HATA – Yalan ve Yanlış.2 - Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin USTA, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Salih Ziya CÖRÜT  federasyonların çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Milletvekili Mustafa HAMARAT' 'ı makamında ziyaret ettiler.

HATA – Yalan ve Yanlış.2-  Şu anda kurulu, faal ve şahsen kendilerinin de kısa bir süre öncesine kadar içinde bulundukları bir TSTK – TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU-KONFEDERASYONU ortada ve faal olarak varken, bunu bile bile;  TSTK kuruyoruz, bu konuda sizin de desteğinizi bekliyoruz. Diye Vekili bile aldatmışlar.

Bir süredir Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları TSTK'yı kurma çalışmaları içinde olan başkanlar kendileri gibi bir sivil toplumcu olan Milletvekili Mustafa HAMARAT'ı yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdiler.

TAHSİN USTA ve SALİH ZİYA CÖRÜT; Milletvekili HA Mustafa HAMARAT' 'ın kendilerine sürekli destek verdiğini Sivil Toplum örgütlerinin önemini milletvekili Mustafa HAMARAT' 'ın kendilerinden daha iyi bildiğini. Bu yüzden dernekleri sürekli desteklediğini belirttiler.

HABERİN YORUMU..

HUKUKSUZ UNVAN KULLANIMI  

Yani Salih Ziya Çörüt ( MHP ) ile Tahsin USTA ( CHP ) tarafından A.ke.Pe’li Vekil Mustafa HAMARAT' ı makamında ziyaret etmeleri bir anlamda yadırganmayabilir. Ne var bunda iki vatandaş vekilini ziyaret edemez mi.? Denilebilir.

Ancak burada önemli olan; İki müstafi (istifa etmiş veya ettirilmiş)ve yöneticilikleri kendi çevrelerinde geçersiz kabul ve iddia edilen, hala tabanları ve yöneticileriyle sorunları-sürtüşmeleri devam ettiği ve üstelik de hala hukuksuz bir şekilde eski unvanlarını kullandıkları Konfederasyon Yönetimleri tarafından ileri sürülen bu iki yöneticinin problemlerini çözmeden bu unvan kullanımı yüzünden zor durumlarda kalmalarıdır.

Kısacası; Tahsin USTA dört yıl önce kuruluşunu kendisinin yaptığı kendi Federasyonunun ilk Genel Kurulunda seçilemeyerek Başkanlığa veda etmişti. Fakat hala Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı unvanını kullanıyor ya da kendi iradesi dışında kullananlara engel olmuyor. Kullanılmasına göz yumuyor.

Salih Ziya CÖRÜT ise daha vahim bir şekilde yine onlarca ilin Federasyon Başkanları ile birlikte kurdukları Konfederasyonun Kongresine çağrılı-davetli olduğu halde katılmadığı ve yönetime girememiş olmanın verdiği kızgınlıkla kurumunun dışında başka arayışlara giriyor ve her yerde Ordu Dernekleri Federasyonu Başkanı unvanını kullanıyor ve ya kullanılmasına izin veriyor,

Bu Sivil Toplum Kurum ve kuruluşları Bilincine sahip olan kişiler için vahim bir durumdur. Çünkü Dernekler Kanununu açıktır. Şu anda seçim ile göreve gelen bir Federasyon Başkanı vardır. Bu açıdan o unvanın kullanılması yanlıştır. Ancak haberlerde veya gidilen ziyaretlerde Eski  ya da Kurucu Federasyon Başkanı diye belirtilerek kullanılmış olsa, problem olmaz ve işte o zaman yapılan iş ve eylem doğru bir unvan altında  gerçekleştirilmiş olur.

Bu ziyaretin bir başka önemli yönü de KASTOB ile ciddi problemler yaşayan, kendi iddiaları ile KASTOB ‘ u köşeye sıkıştıracağını düşünen Salih Ziya CÖRÜT’ün Kendisini ispat etmek için bir takım iş, eylem, etkinlik, ziyaret ve faaliyetleri sürdürüyor olmasıdır.

Trabzon cephesinde ise; Tahsin Usta nın katıldığı birçok toplantıda KASTOB - KASTOM' a *Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşlar Konfederasyonu* ve Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Başkanları hakkındaki dile getirdiği karşı tutum ve düşünceleri herkes tarafından biliyor.

Bir ay önce doğrudan kendisi ön planda olmasa bile Trabzon Dernekleri Federasyonu seçimlerini muhalif grup olarak bir defa Nurettin TURAN' a kaptıran Tahsin USTA ‘nın, yandaşları ile birlikte bir araya gelerek, eski yanlış düşünce ve davranışlarından vazgeçip var olan yönetim etrafında güç birliğimi oluşturması ve diğer illere örnek olması Trabzon Ağabeyliğini göstermesi bekleniyor.

ÖNEMLİ NOT: Basın Ahlak Yasası Kuralları ve Toplumu Doğru Bilgilendirme Görevimiz Gereği. SÖZ KONUSU HABER OLAY VE KİŞİLERLE İLGİLİ OLARAK TARAF OLANLAR BELGESİNİ ORTAYA KOYMAK KAYDIYLA TEKZİP ETME, BİLGİLENDİRME, AÇIKLAMA HAKLARINI BU SÜTUNLARDA KULLANABİLİRLER..

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP