Hepimiz Aslen Afrikalıyız

Afrika’da Etiopia bölgesinde Turkana Gölü, Klimanyero/Pan Oğlu Yeri (Atlas Dağı) gibi isimler insanoğlunun atalarının buradan geldiğini işaret etmektedir. ATLAS, Ulu-Oz Ata’dır. Atlas adlı heykelde yeryüzü küresini sırtlamış bir Turkanalı resmedilir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Hepimiz Aslen Afrikalıyız

 

Afrika’da Etiopia bölgesinde Turkana Gölü, Klimanyero/Pan Oğlu Yeri (Atlas Dağı) gibi isimler insanoğlunun atalarının buradan geldiğini işaret etmektedir. ATLAS, Ulu-Oz Ata’dır. Atlas adlı heykelde yeryüzü küresini sırtlamış bir Turkanalı resmedilir.

 

Tarihçi Heredot’a göre, yerliler bu dağa “gökyüzü direği” der. Turkana Çocuğu olan  Human’ın (Man/Pan) ataları Homa Erektus, heykelleri Çin’de Zhoukoudian/ Choukoutien’da (Kaukasyan) bulunsa da, kökeni buralıdır.

 

Aşağıdaki haritada görülen LİBYA, Afrika’nın ve insanlığın merkezidir, Türk-ana, yani Türün ilk anası Turkan/Türkân/Tarkan buralı olmalıdır.

(bkz. http://www.hermetics.org/herodotos.html#_ftn51)

 

 

Bu sitede, yazar Fırat Düzgüner,  “Aklanmayı Hak Eden Tarihçimiz Heredot” adlı makalesinde verdiği haritadaki isimler bizim fonetik analizimizle örtüşmektedir. Bodrumlu Heredoti/Er Atası  Tarihçi’nin anlamı “İnsan Atası Yazarı” çıkıyor ve Heredot bugün Tarihçi olarak karşımızdadır.

 

Yazar Fırat Düzgüner makalesinde şöyle diyor: “Mağara adamlarının arabaların önünde neredeyse ona denk biçimde hızla koşmaları, bugün, Etiyopya’lıların atletizmde gösterdikleri başarıların da bir kanıtı. Tarihçi Heredot diğer bir yerde, “Kserkes Ordusunun Sayımı” başlığı altında, Etiyopya’lılardan, Mısır’ın güneyinde oturan Etiyopya’lılar ve Asya Etiyopya’lıları olarak bahsetmesi, iki ayrı yerdeki aynı kökenli halkın, Asya kökenli olduklarını göstermesi bakımından oldukça ilgi çekicidir. Zira, Homeros’un yukarıdaki alıntısında “kimi batan günde oturur, kimi doğan günde…”, şeklindeki söylemiyle çok benzeşen bir anlam taşıyor.”

 

Atlas dağı çevresinde yetişen dünyanın en eski ağaçları, 5 bin yıllık BAOBAB ağaçları, Op Baba/Güneş Baba gibi kutsal bir ada sahiptir. Minarelerin bu ağaca benzetilerek yapıldığını söylemek pek yanlış olmaz. Kimi antik tarih yazarları bunlara Herakles Direkleri der. Galiba en güzel adı Heredot vermiş; Güneşin Sofrası! 

Kenya dilinde baba yine baba’dır. Ken-ya, Kun-yeri, Günyeri/Günoyi /Güney demektir ve Konya ile sesdeştir. Orta Anadolu bölgemiz de tahıl ambarıdır ve bu anlamda güneşin sofrası’dır.

 

Klimanjero: Kli-man-yero; Pan-oğlu yeri. Bugün Afrika’nın Kenya-Tanzanya sınırındadır. İlk insan türü, Tur-ilk, Homo Eraktus’un çıktığı Turkana Gölü buradadır.

 

 

Burada yaşayan insanların çok önceden beri sünnet oldukları (Anabasis) ve Dağ tanrısına (Pan)  inandıkları anlatılır.

 

İç Moğolistan’da bulunan Kafkas Kökenli İnsan, Homa Erektus heykeli (MÖ.200 bin-750 bin) bizi Afrika’ya, Atlas dağına götürüyor.

Afrikalı (bkz.http://en.wikipedia.org/wiki/Zhoukoudian)

 

KAF- KAS- İAN/ Kau kaş (Kaşgay kökenli!) Bu isimler bize bir şeyler söylüyor olmalı.

Dünyada nerede Kaşgar dağı varsa orada tulum çalınıyor! Bu da bize bir şey söylemeli.

 

Afrika’ya saygı, atalarımıza saygıdır!

M.Morgül - 5.7.2009

 

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP