Şeriatçı Kürt Eyaleti Açılımı

Kürt açılımı değil, şeriatçı Kürt açılımıdır bu. Ayak sesleri artık çok yakından duyulan, şeriatçı Kürt eyaletinin hırlamalarıdır! Yaldızlı cafcaflı laflarla, sinsi bakışlarla, otuz iki dişi dışarıda, memnun gülüşlerle birbirilerini kutlayarak bakışıyorlar.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Şeriatçı Kürt Eyaleti Açılımı

Kürt açılımı değil, şeriatçı Kürt açılımıdır bu. Ayak sesleri artık çok yakından duyulan, şeriatçı Kürt eyaletinin hırlamalarıdır!

Yaldızlı cafcaflı laflarla, sinsi bakışlarla, otuz iki dişi dışarıda, memnun gülüşlerle birbirilerini kutlayarak bakışıyorlar.

Yoksa mikro milliyetçiliği ve ilkel feodal tarikat kabile ilişkilerini demokrasiymiş gibi, moda deyimlerle süsleyerek geldikleri bu noktada daha başka bir Kürt açılımı mı bekliyorsunuz?

Kim neyi vaat etmiş Türk halkına da Kürt insanına ondan başkasını vaat edecekti, yani?

İnönü’yü Atatürk’ten daha çok sevdiğini saklamayan Alevi Kürt kökenli bir öğretmen tanıdığıma sordum ki; “Berat Kandilinde Şeş TV’de Kürtçe mevlit okundu, ne düşünüyorsun?”

Çok hazin bir cevap aldım, söylemek istemiyorum. Ama bu günlerde herkes Kürt açılımı diye şişirilmiş bir havanın rüzgârına sokuldu, kimse olanların farkında değil onu anladım.

Kürt Şeriat Eyaleti kuruluyor, ey milletimiz, farkında mısınız?

Neden A.Gül durup dururken gitti Nurcu Kürt Said’in köyünü birden cilalayıverdi?

Yaşar Kemal değil, Yılmaz Güney değil… Nereye doğru açılım olduğunu görünüz diye yazıyorum.

Bu arada Kürtçe mevlide hayır deyişimi merak etmiş olanlara cevabımı vereyim: Mevlit, bir Türkçe Şiirdir, müziği ise o şiirin bestesidir. Şiiri başka dile çevirdiğinizde hece sayısı değişir, kafiyeleri tutmaz, ucubeleşir, müziğiyle sözleri uyumsuz hale gelir. Örneğin İngilizce mevlit de olmaz.

Anlaşılan bu da aynı açılımın parçası; AKP Kürt tarikatlarını sıvazladı ve Dünya Bankası böyle buyurmuş olmalıdır. Yoksa bu krizde nasıl dururdu ayakta.

İşte, ABD’nin buyurduğu Şeriatçı Kürt Açılımı Aşamasındayız ve her iş buna destek oluşturacak şekilde ayarlanıyor, hatta Silivri’de tahliyeler bile. Silivri hâkimi “Bu aşamada tahliye olmaz” diye tahliye talebini reddediyor, bakar mısınız?

Ben öyle tahmin ediyorum ki, Kürt Şeriat Açılımını genel bir siyasi af ile kutlayacaklar, Apo’yu da, PKK tutuklularını da, Silivri’de mahkeme edilen Ulusalcı tutukluları da serbest bırakacaklar. Yani Kürt Şeriat Eyaletine karşılık İşçi Partililere ve Emin Gürses’lere tahliye gelecek, yani TAKAS! İşte Asimetrik savaş! İşte İngiliz oyunu; Sevr’i böyle alırız diyor herifçoğlu!

 

Yanılmıyorsam geçen yıl, dağdaki PKK’lı kızlara gazeteciler gitmişti, “başınızı örtün sizi hükümet affeder” gibi bir laf etmişlerdi, Fatih Altaylı demişti bunu galiba. Hırt bir soruydu, “kızlar, buna hazırlanın, hayır derseniz siz bilirsiniz, demekti. Kızlar da “hayır örtmeyiz” demişti. Demek bu aşamaya gelindi diye düşünmüştüm o zaman. Ve, “Endonezyalılaştırılıyoruz” demiştim o zaman.

 

Sol gösterip sağ vuruyor emperyalizm.

Başları açık PKK’lı kızların videolarını “özgürlük savaşçıları” diye Paris banliyölerinde az seyrettirmediler Avrupalılara.

Yolun sonu göründü, “bu aşamada, kırk katır mı istersin kırk katır mı?” diye soracaklar o zavallı kandırılmış kızlara. Çok yazık! İçim acıyor. Emperyalizmle bir yatağa girilmez diye az anlatmadım…

Zavallı topraksız Kürt köylüsü… En çok onlara üzülürüm. Tam onları özgürleştirecek olan toprak devrimini Mustafa Kemal yapacaktı ki İngilizler İnönü ile arasını açtı, devrim engellendi, gerici isyanlarla sarsıldı, ağasıyla devrimin arasında sıkıştı kaldı…

Hele Kürt Alevi olup da bu tuzağa düşenlere bir daha yanarım, çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka güvenecekleri kimselerinin olmadığını anlayana kadar çok acı çekerler…

Rahmetli annem derdi ki, “Aklım sağa emanet”…

Akıl sağlığınızı korumanız dileğiyle…

 

FRANSA Humeyni rejimini aynı yöntemle getirmişti, biz bu filmi daha önce gördük!

Önce Şah'a karşı ilerici TUDEH hareketi desteklendi, sonra TUDEH üyeleri öldürülerek İran İslam Cumhuriyetine geçildi... Sol gösterip Sağ vurdular!

Şiraz bölgesinden 2,5 milyon 12 İmam İnanışlı Kaşgari halkı, Humeyni'ye karşı çıktı, ardından bu halk 8 yıl süren İran-Irak savaşı sırasında savaş bahanesiyle öldürüldü... ABD açıkladı, "İran'a da Irak'a da biz silah verdik!"

Fransanın sırtını sıvazladığı TUDEH, Humeyni'yi İran'a götürene kadardı... Olan, İran Alevilerine olmuştu. O yüzden endişem odur ki, Kürt Alevileri topun ağzındadır.

Roma'nın ve Emperyalist Batı'nın, Alevi insanına düşmanlığının tarihi köklerini Antik Araştırmalarım sırasında buldum. Karşıma en dirençli Kaşgari Oğuz boyları çıktı, Bedreddiniler, daha önceki adıyla Mitraizm ve Sasaniler, ve hatta Kraliçe Zeobia...

 

Bunları ayrıca yazacağım. Sevgiyle

Mahiye Morgül - 10.8.2009

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP