KIZILAY.'BİR BİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR' DİYOR.

'BİR BİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR' DİYEN KIZILAYA Gençlikten Siyasete 'Taze Kan' desteği...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

 

 

'BİR BİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR' KIZILAY..

 

Gençlikten Siyasete 'Taze Kan' desteği

Türk Kızılayı Gençlik Kolları'nın öncülük ettiği kan bağışı kampanyası, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Gençlik Kolları Başkanlarını bir araya getirdi.

 

Tulumsuz, Kemençesiz ve Horonsuz kanımız kaynamıyor. Önce horon edelim kanımız canlansın diyen Gençlik Temsilcileri Tulum, Kemençe eşliğinde Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile birlikte Horon ettikten sonra Kan vermeye geçtiler…

 

'BİR BİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR'

sloganıyla başlatılan kampanyada;

AKP, CHP, MHP Gençlik Kolları Başkanları, İstanbul Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı ile İstanbul!da yaşayan Trabzonluları temsilen serander.net ve haydikaradenize.com üyeleri kan bağışında bulundu.

 

Bu Sosyal Toplum Projesi birlikteliğin diğer alanlarda da örnek olması temennisinde bulunan genç siyasetçiler, Türkiye'nin her sorununu da kendi aralarında konuşulabileceği mesajını da verdiler.
 
Siyasi partiler arasında “Anayasa Değişikliği”, “Demokratik Açılım”, “Erken Seçim” gibi konular nedeniyle gerilim yaşanırken Kızılay'ın başlattığı kan bağışı kampanyası değişik partilerden gençleri bir araya getirdi.

 

'Bir birimize ihtiyacımız var' sloganıyla Türk Kızılayı Gençlik Kolları'nın ev sahipliğinde başlayan kampanyada 'siyasi partiler ve sivil toplum gençlik kolları iyilikte birleşiyor, haydi gençler insanımız için sürekli kan bağışçısı olmaya!' çağrısı yapıldı.

Kampanya çerçevesinde Çapa'daki Türk Kızılayı Kan Merkezi önüne kan bağışı çadırı kuruldu. Çadırda bir araya gelen AK Parti, CHP, MHP gençlik kolları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve serander.net yöneticileri ve üyeleri kan bağışında bulundu.

Hem kan bağışında bulunan hem de birbirleriyle sohbet eden genç siyasetçiler birlik mesajı verdi.

Kızılay Gençlik Kolları tarafından yapılan daveti kabul ettiklerini ifade eden CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Tarkan Ellergezer, "Kan bir gün hepimize lazım olacaktır. Siyasi ortamla bu yapılan çok farklı bir konu. Partilerin üst yöneticileri de böyle ir davete hayır demeyeceklerdir." dedi.

  

Sosyal sorumluluk projelerinin tamamının önemli olduğunu vurgulayan AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, "Türkiye'nin her meselesinde olduğu gibi bu meselede de gençler önayak olmalı. Bir araya gelmeli dayanışma göstermeliler. Bizim arkadaşlarımıza örnek olur umuduyla bir araya geldik. Kızılay ailesine teşekkür ediyoruz. Bu birlikteliğin diğer alanlarda da örnek olmasını istiyoruz." diye konuştu. Siyasi partiler arasındaki gerilim hatırlatılan Kandemir, "Türkiye'nin her meselesi konuşulabilir. Her soruna beraber çözüm aramak lazım. Diyalog kapılarını kapamamak gerekiyor. Bu kampanya bir örnek olmuştur kanaatimizce. Diğer siyasi partili arkadaşlara da teşekkür ediyoruz." dedi.

Sosyal sorumluluk bilincinin daha geniş kitlelere ulaşması için davete katıldıklarını anlatan
www.serander.net Genel Yayın Yönetmeni Meftun Şengün, "Öncelikle Kızılay'a teşekkür ediyorum. Ülkemizin önemli sorunlarından biri de kan sorunu. Siyasi oluşumlarla birlikte sivil oluşumların da birçok konuda beraber bir şeyler yapabileceğini göstermek istedik." şeklinde konuştu.

 

www.haydikaradenize.com Karadeniz Gençlik Grubunun Başkanı Melek Bakırtaş; “Sosyal Sorumluluk; İstanbul’da yaşayan Trabzon Gençliği olarak bizim öncelikli ilkelerimizdendir. Özellikle de Başkanı hemşerimiz büyüğümüz olan Kızılay’ın bugüne kadar yaptığı ve gelecekte yapacağı bütün etkinliklerde bulunmak en azından bir Türk Vatandaşı olarak görevimizdir. Elimizden gelen destek ve katılımı her yerde her zaman vereceğiz. Dedi.

 

Parti gençlik kollarını kan bağışına davet ederek ülke gençliğine örnek bir davranış sergileyen Kızılay'a teşekkür ettiklerini belirten İstanbul Ülkü Ocakları İl Temsilcisi Hakan Bakmaz, "Ülkü ocakları olarak bu kampanyayı hassasiyetle destekliyoruz. Üye arkadaşlarımızla kan bağışında bulunduk. Bu davranışın tüm ülke gençliğine örnek olmasını temenni ediyoruz. Ülke bütünlüğü için ülkenin de sağlıklı olması gerekiyor. Dolaylısıyla sağlık söz konusu olduğunda bütün insanlar birbirlerine destek göstermeli. Buraya siyasi partilerin gençlik kolları üyeleri katıldı ve kesinlikle siyasi bir ortam olmadı. Gençliğe örnek bir kampanya oldu." Dedi.


Siyasi parti temsilcilerinin birlikte kan verme fikrinin genç siyasetçilerin kendilerinden geldiğini anlatan Türk Kızılayı Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakır, herkesin gönüllü olarak kan merkezlerinde kan vermesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Çakır,
"Buradaki toplanmamızın amacı siyaset değil sadece kan arayışı oldu. Türkiye'de kan bağışı çok az. Bunu illere ve ilçelere yaymak istiyoruz. Gençlik kolları başkanlarımız sağ olsun konuyla ilgili telefon ettiğim zaman bizzat kendileri katılıp toplantılarımıza 'biz nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl önayak olabiliriz' dediler.

 

Başkanlarımız toplantıdan sonra 'Çapa'da birlikte kan verelim, ilk adım olsun' dediler. 'Sonra illere, ilçelere, ülke geneline yayalım' dediler. Amacımız ülke genelinde gönüllü olarak kan bağışı yapılmasını sağlamak. Sadece kazalarda, depremlerde değil üç ayda bir düzenli olarak kan vermeye davet ediyoruz. Kanların da kan merkezlerinde verilmesini amaçlıyoruz. Çünkü şu anda toplanan kanın yüzde 20'si bu merkezlerde yapılıyor. Geri kalan yüzde 80 gezici araçlarla toplanıyor." dedi. Kampanyada siyasete yer olmadığını vurgulayan Çakır, "Siyaset burada yoktu. Daha iyi bir toplum için, daha iyi bir Türkiye için gençlerin el ele birleşmesi vardı. Bunu da başardığımıza inanıyorum." diye konuştu.
 
İlk kez kan verdiğini ifade eden İBB Gençlik Meclisi Başkanı Muzaffer Demir de,
"Bundan sonra düzenli kan vereceğim. Meclisimizin bütün üyeleri ile destek verdik. Sosyal sorumluluk projeleri ülkemiz için çok önemli. Özellikle gençlerin bu alanda duyarlı olması bizim en büyük temennimiz. Bugün genç liderler buradaydı. Umut ediyorum ki genç liderlerden arkadaşlarımız da sosyal projelere destek verecektir." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Tekin, Küçükali, Kızılay, Sürekli, Kan, Bağışçısı, Kızılay, Gençlik, El, Ele, Medya, Günebakış, Çağdaş, Güvenilir, Objektif, Güncel, Doğru, Haber, Portalı, Gerçek, Haber, Özgür, Yorum, Özgün, Tanıtım,

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDF-TARGET23 DÜŞÜNCE FORUMU - http://www.target23.org/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP