3.BİN YILIN HAÇLI SEFERİ

Fan Fini Fin Fon. Fan Fin Fon.. Kim Kazandı.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

3.BİN YILIN HAÇLI SEFERİ

           Fan Fini Fin Fon, Fan Fin Fon… Kim Kazandı?

YAŞ toplantısı devam ediyor, Başbakan toplantıdan çıkıp Adalet Bakanlığına gidiyor, “Fan Fin Fon …” konuşmalar ne konuştuklarını bilmiyoruz, ama sonuçlara bakarak tahmin edebiliriz.

Onlar gizli saklı “fan fin fon” konuştukça biz kaybettik.

Üzerimizde oynanan oyunları halk deyimleriyle anlatmış necip milletimiz. Alay etmiş, siz istediğiniz kadar gizli saklı konuşun, bizim aleyhimizde konuştuğunuzu fark ediyoruz demiş; Fan Fin Fon…

Türk Ordusu bugün başsız kaldı, başkan seçemediler. Seçmediler, seçtirmediler, bin bir pusuya çekildi ordumuz.

Fan Fin Fon… Halkı başsız bırak… Bu yöntem işliyor.

Bakınız, 3 yıldan beri Talim ve Terbiye Kurulu’nun adı vardır başkanı yoktur, bilir misiniz? Son başkan İrfan Erdoğan 2008’de bu görevi piyasaya devredip, bu kurumu fiilen lağvedip gitti. Sırada YÖK’ün başsız bırakılması, lağvedilmesi vardır.

Bu kurumları piyasaya devretmenin bütün yasaları çıkmıştır. Başta Tansu Çiller, Dünya Ticaret Örgütü ile 1995’de yaptığı GATS adlı Hizmetlerin Piyasaya Devredilmesi Sözleşmesini halktan gizledi; Fan Fin Fon imzalar atıldı.

Fan Fin Fon… Türk halkı devlet kurumlarını kaybetmeye başladı. Halen Erdoğan’ın ekonomi danışmanı olduğunu duyuyoruz.

Sırada Tansu Çiller’in imzaladığı en büyük vurgun var; Türk Ordusunun piyasaya devredilmesi.

2010 YAŞ kararları bu açıdan kurumu ilk büyük zayıflatma işaretleri vermektedir. Şu anda Türk Ordusunun Kara Kuvvetleri ve Genel Kurmayı başsız haldedir.

Alavere dalavere… NATO’ya girdirildik, 60 yıl sonra bu hale geldik.

Allah’tan OĞUZ törelerimiz var, halkı başsız bırakmaya gönlü razı olmayan ulu atalarımız, Doğan beylerimiz, Emir oğullarımız ve büyük örnek Mustafa Kemal’imiz var.

Vaktiyle, hani 2 bin yıl kadar önce, Sezar’ın oğlu Jül Sezar gelip görmüş ve yenmişti bizi ya… “Vidi Visi Vini” yazmıştı da, kimi yendiğini yazmamıştı o kayaya. Yazamazdı, çünkü babası Oğuzların adını ve şehirlerini tarihten silme cezası vermişti. Başta büyük direniş şehri, kadınlı erkekli ASKER yurdu, Kutsal Hilal inanışlı, Askor-us şehri, Potomya’yı yerle bir ederek tarihten sildi.

Fan fin fon… Şehirlerimizi tarihten sildiler. Yıktıkları şehirlerimizi onlara terk edip dağlara çekildik. Orda birleştik, kaynaştık, diri olduk. Yaşamaya devam ettik, Pagan olduk, çoban olduk, Pan olduk, yeniden dirildik, var olduk.!

Tarihten birileri ders çıkaracaksa, biz hala buradayız, bu dersi çıkarsınlar.

Yeri gelmişken, Jül Sezar’ın sözünden Fonetik Analiz dosyama düştüğüm son notlar.

Lazca’da “Vidi Visi Vini”:

Jul Sezar’ın MÖ.47’de Zile’de yazdığı kaya yazısında okunan “geldim, gördüm, yendim” sözcükleri, antik Eyzi/Oğuzi dili (Hopa Lazcası) ve Türkçe kökenli çıkıyor.

“Jul” (Ğul), Lazca erkeğe sesleniştir; Ğuli, Oğuli, Gul, Kul. (Bütün Türk dillerinde olduğu gibi)

“Vidi”; Lazca, geldi. “Visi”; Lazca Ma Pisi, “gördüm”.

Sözcük İngilizceye “visi-on”, AN çoğul ekiyle girmiştir. Tele-vision’un isim anasıdır. “Gören”, “Görüş” gibi, anlamlarıyla dilimize yeniden girmiş haldedir. Bizden gidip bize yabancılaşarak dönen sözcüklere örnektir.

Me-Pisi ile pisi/kedi bağlantısı kurulabilir. Bundan kedinin gece gören keskin gözlerini anlamak mümkündür. Halen kediYİ “Gel pisi pisi” diyerek severiz.

“Füze” adına da kaynak olmalıdır. İyi gören olmak bir meziyet olmalıdır ki, kız adı olarak Mefuze/Mahfuse (ninem Mefuze Finci), hatta çok yönlü görüş sahibi olan anlamında Mebus (Mepusi), aynı kökene işaret etmektedir. “Mapus” sözcüğü de, “tek delikten dışarı bakan göz” anlamında aynı kökenden görünmektedir.

Vini; Vin/Pin/Fin/Pan/Fen; kazanmak (Vinning) sözcüğünün kökeni olup İngilizceye de girmiştir.

“Fen”, başarmak, planlayarak kazanmaktır. Türkçe’ de vardır. “Ali’nin fen’di, Veli’yi yendi “ deyiminde olduğu gibi. “Kazanmak” üzere birisine yapılan plandan dolaylı anlatımla “Fan fini fin fon...” demek gibi.

Son söz:İşte, Fan Fin Fon; NATO ile geldiler, içimize girip bizi yakından gördüler ve yendiler.!

3.Bin yılın Haçlı Seferi dedikleri buymuş.!

Mahiye Morgül - 5.8.2010

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP