CHAMPİONSHİPS İSTANBUL TANITILDI

WTA Championships İstanbul 2011 tanıtıldı.Federasyon Başkanı Ayda Uluç, Alnımızın Akıyla Bitireceğiz dedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CHAMPİONSHİPS İSTANBUL TANITILDI

Alnımızın Akıyla Bitireceğiz..

İstanbul'da 25-30 Ekim'de teklerde dünyada en başarılı 8 kadın tenisçi, çiftlerde de en iyi 4 takımın kozlarını paylaşacağı “WTA Championships İstanbul 2011” tanıtıldı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve BNP Paribas'ın, bu yıl ve gelecek iki yıl İstanbul'da yapılacak WTA sezon sonu turnuvalarının isim sponsorluğunu üstlendiği ve turnuvanın “TEB-BNP Paribas WTA Championships İstanbul” ismiyle anılacağı duyuruldu.

   
Beşiktaş'taki For Seasons at the Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısına, İstanbul'a gelen dünyaca ünlü tenisçiler Jelena Jankovic, Vera Zvonareva ve Victoria Azarenka'nın yanı sıra Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Federasyon Asbaşkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, WTA Başkanı ve CEO'su Stacey Allaster ile turnuva direktörü Markus Guenthardt katıldı.


Federasyon Başkanı Ayda Uluç, 3 yıl boyunca Katar'da yapılan organizasyonun bayrağını devraldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:
“Çocuğumuz gibi gördüğümüz şampiyona için artık 6 aydan daha kısa bir süre kaldı. Hem heyecanlı hem de çok hevesliyiz. İstanbul gibi kıtaların birleştiği bir noktada teniste yeni bir sayfa açmanın, burada bir tarih yazmanın böyle bir turnuvayı ülkemize getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu turnuvayı alnımızın akıyla bitireceğimize inancımız sonsuzdur. Tüm dünyanın gözü üzerimizde olacak. Bizler Türkiye'nin aydınlık yüzünü dünyaya anlatma fırsatı bulacağımız için çok heyecanlıyız.”
 
STACEY ALLASTER
WTA Başkanı ve CEO'su Stacey Allaster, şampiyonanın İstanbul'da çok büyük bir başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Şampiyonayı en iyi şekilde düzenlemek üzere hazırlıklar yaptıklarını anlatan Allaster, şöyle konuştu:
“Türk hükümetine, sporla ilgili yetkililere bu konuda gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu şampiyonayı en iyi şekilde düzenlemek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Eminim çok özel şeyler başaracağız. Dünyanın en güzel şehrindeyiz. İstanbul'un bu yarışma ile çok güzel bir uyum sağlayacağını, şampiyonanın İstanbul'da çok büyük bir başarıya ulaşacağını düşünüyorum.”

 
Allaster, sözlerini, “Bir söz vermek istiyorum: Üç yıl boyunca Türkiye'de düzenlenecek WTA şampiyonası, Türkiye tarihinin en heyecan verici spor olayı olacak. Federasyon Başkanı Ayda Uluç'a ayrıca bir söz vermek istiyorum: Bu zaman zarfında Türkiye'de birçok insan tenis oynamak için ilham kaynağı bulmuş olacak” diyerek tamamladı.
 
VAROL CİVİL
TEB Genel Müdürü Varol Civil ise isimlerini verdikleri organizasyonun Türkiye'ye getirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Şampiyonada çok iyi mücadelelerin olacağını kaydeden Civil, “Türkiye ve İstanbul ev sahibi olarak umuyoruz ve tahmin ediyoruz ki manşetlerden inmeyecek. Dünyanın gözü kulağı bu güzel şehrimizde olacak. Bu turnuva ülkemiz adına da bir çok kazanımlar elde etmemizi sağlayacaktır. 3 yıl boyunca önemli bir ekonomik gelir sağlayacaktır. Olimpiyat adaylığı gibi önemli ve büyük bir hedefi bulunan İstanbul'a da çok önemli katkılar yapacaktır” şeklinde konuştu.
 
OYUNCULARIN DÜŞÜNCELERİ
Oyunculardan Jelena Jankovic, kısa zaman sonra İstanbul'a tekrar gelip güzel bir tenis gösterisi sunmak ve şehrin tadını çıkarmak için sabırsızlandığını söyledi.
Vera Zvonareva ise düşüncelerini, “Bu bayanlar tenisi için aslında çok büyük bir fırsat. Bu organizasyonun Türkiye'de yapılacak olması beni ayrıca heyecanlandırıyor. Elimizden geleni yapacağımız konusunda kimsenin kuşkusu olmasın. Tenis severler ve izleyicilerimiz tenise aşık olabilsinler ve inşallah bu konuda başarılı olacağız” şeklinde dile getirdi.

 
Victoria Azarenka ise güzel bir organizasyon olacağını düşündüğünü belirterek, “Bu etkinliğin tenisi sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya sevdireceğini umuyorum” dedi.

Basın toplantısının ardından kokteyl verildi.

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP