Yunanlı’ya Güllüoğlu Dostluğu

Güllüoğlu, Yunanlı’ya Baklava Dostluğunu Gösterdi, 160 Bin Euro’luk Alacağını Erteledi…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Yunanlı’ya Güllüoğlu Dostluğu

Güllüoğlu, Yunanlı’ya Baklava Dostluğunu Gösterdi, 160 Bin Euro’luk Alacağını Bir Yıl Erteledi…

  

Wall Street Journal gazetesi, Baklacı Nadir Güllü’nün Yunanistan’da 5 mağazada baklava satan müşterisinin borçlarını yeniden yapılandırdığını yazdı. Yunanistan’da kriz nedeni ile baklavanın artık lüks olduğu belirtilen haberde, Nadir Güllü’nün 160 bin Euro borcunu yapılandırdığı anlatıldı.

 

TÜRKİYE ile Yunanistan’ın yüzyıllardır ‘kim daha iyi yapıyor’ şeklinde devam eden baklava rekabeti ABD’li ünlü Wall Street Gazetesi’nde (WSJ) bu kez farklı bir boyutu ile haber oldu. Yunanistan’da 5 mağaza ile baklava satışı yapan Nadir Güllü’ nün krizdeki Yunanlı müşterisine yardım elini uzattığını yazdı. WSJ’ nin ‘Türk Baklavacısı Yunanlı Müşterisine Yardım Eli Uzattı’ başlığıyla verdiği haberinde, son 10 yıldır Türkiye’nin tanınmış baklava üreticisi, Karaköy Güllüoğlu’ nun sahibi Nadir Güllü’ nün Atina’da 5 dükkanı olan ‘Baklavas Epe’ adlı Yunanlı firmanın borçlarını yeniden yapılandırdığı belirtildi.

160 bin Euro borç

 

Nadir Güllü’nün Yunanistan’a ayda yaklaşık 2 ton baklava ve diğer Türk tatlılarından gönderdiği ancak son dönemde talebin azaldığı belirtildi. Yunanistan’daki ekonomik krizden önce önünde kuyruklar oluşan ‘Baklavas Epe’nin krizle birlikte satışlarının düştüğü, firmanın 5 mağazasından 3’ünü kapatmak zorunda kaldığını yazan gazete, Yunanlı firmanın Nadir Güllü’ ye yaklaşık 160 bin Euro kadar borçlandığını ifade ettiği, Güllü’ nün de firmaya borcunu ödemesi için bir yıllık süre verdiği belirtildi. Haberde Yunanlı firmanın bir yetkilisinin ‘Yunanistan’da baklava lüks hale geldi, 3 kilo kıymanın fiyatı 1 kilo baklavayla aynı’ dediğine de dikkat çekti.

 

3 YIL FİNANSMAN

Geçen hafta bir araya gelen iki firmanın yeni bir anlaşmaya vardıklarını da yazan gazete, anlaşmaya göre Karaköy Güllüoğlu’ nun, Baklavas Epe’ye baklava satmaya devam edeceğini, kredi finansmanını 3 yıl daha uzatacağını, ayrıca iki firmanın Atina’da eylül ayında ortak yatırımla bir kafe de açacaklarını bildirdi. Haberde, kafe açma düşüncesinin altında, “Atinalıların evlerine götürmek için bir kilo baklava almaya güçleri yetmiyorsa, belki de kahve içerken birkaç dilim baklava yiyebilirler” düşüncesinin yattığı kaydedildi.

 

85 ÜLKEYE BAKLAVA

ABD dahil dünyada 85 ülkede satış yapan Nadir Güllü, gazeteye verdiği demeçte, “Yunanlı firma borcunu yavaş yavaş ödeyebilir. Biz bunu dostluk ve Türk ahlakı için yapıyoruz. Biz de daha önce Türkiye’de ekonomik krizden sıkıntı çekmiştik, o yüzden Yunanlılar’ın karşı karşıya kaldıkları sorunları anlıyoruz” dedi. Baklavas Epe yetkilisi de, iş ilişkileri hakkında olumlu kalmaya devam ettiklerini ve Yunan ekonomisinin iyileşeceğine inandığını kaydetti. WSJ, bu olayın Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerdeki iyileşmenin de bir göstergesi olduğu yorumunu yaparak iki ülke arasındaki ticaretin son yıllarda arttığına işaret etti.

 

GÜLLÜ: BİR GÜN DE O BANA PARA YOLLAR

NADİR Güllü, 65 yıldır Karaköy’deki mağazalarından satış yaptıklarını belirterek, “Bizim mağazaya günde 4 bin kişi giriyor. Bunun 2 bini yabancı. Yabancıların da 500’ü Rum’dur. Karaköy Güllüoğlu’ nun bugünlere gelmesinde büyük katkısı var. O nedenle bu kriz sürecinde Yunanistan’a mal verdiğimiz arkadaşımızın sıkıntısını paylaşmak istedik.

 

Bugün ben ona yardım ediyorum, yarın o bana para yollar diye düşünüyorum. Ticarette bunlar olur, mühim olan dostlukların kalıcı olması. İki ülkenin dostluğunun gelişmesi” dedi.  Yunanistan’daki müşterisinin İstanbul asıllı olduğu bilgisini veren Güllü, “Kendileri çocukluktan beri bizim müşterilerimiz.” 2001 krizi öncesinde Türkiye’de oto yedek parça alanında faaliyetleri vardı.

 http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP