KIRMIZI ÇİZGİLER

Kırmızı Çizgiler Ve Çizgisini Belirleyemeyenler.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KIRMIZI ÇİZGİLER

Kırmızı Çizgiler Ve Çizgisini Belirleyemeyenler.!

AKP, 12 Eylül Referandumu ile istediği anayasa değişikliklerini yapmış ve ülkeyi zapturapt altına almıştır. Yapmayı planladığı “Yeni Anayasa” da 12 Eylül'de değiştirilen maddeleri “kırmızıçizgi” ilan etmiş ve onları değiştirmeyeceğini açıklamıştır. Bu sözlere sadık kalınacaksa, yeni bir anayasa yapılmayacağı, yine bazı değişikliklerle yetinileceği anlaşılmaktadır. AKP iktidarının hiç bir uygulamasına, hatta faşist uygulamalarına dahi mani olmayan mevcut Anayasa neden değiştirilmek isteniyor.?

 

Değiştirilecek olan maddeler hangileridir ve bunlar neden 12 Eylül'de değiştirilmemiştir.? O pakete, şimdi değiştirilecek olan maddeler eklenmiş olsaydı, referandum sonucu değişir miydi.? Bütün maddeler bir seferde oylandığına göre, Anayasa’yı partiler halinde değiştirmenin ne gereği var.?

Değişikliklerin iki aşamalı olarak yapılmasının okyanus ötesinden planlandığı anlaşılıyor. Belli ki, her şey inceden inceye düşünülüp tartışılmış. Anlaşılan en önemli ve rejim değişikliği anlamına gelecek olanlar ikinci tura bırakılmış.!

İkinci turda hedeflenen değişikler nelerdir.?

Bu sorunun yanıtını MİT-PKK görüşmelerinin yayınlanan tutanaklarından alabiliriz. Ayrıca PKK'nın siyasi kanadı olduğu tartışmasız olan BDP, bu konudaki görüşlerini her fırsatta kamuoyuna açıklayarak kulaklarımızı alıştırmaktadır.

Dilerseniz şimdi BDP eş başkanı ile KCK yöneticilerinin son haftalardaki sözlerini hatırlayalım:

KCK Yöneticisi Zübeyir Aydar, ROJ TV'de katıldığı “Analiz” programında; MİT-PKK görüşmelerini değerlendirirken, “Olay PKK-devlet görüşmesidir” dedikten sonra, AKP'nin her seçim ve referandum öncesinde, “arabulucular gönderdiğini ve ateşkes istediğini” belirtmiştir... “Görüşmeler tamamlanmış, sadece anayasa kalmıştı” diye sözlerini sürdüren Aydar, ne olup bittiğini anlamamız için gerekli ipuçlarını veriyor...

Aynı şekilde BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş : ”Kürtler Kürdistan'da Kürtçe yaşar. Kürtler kendi anavatanlarında özgürce yaşar. Bitti. Nokta. Bunun dışında hiç bir çözümü kabul etmiyoruz. Bedeli neyse ödemeye hazırız.” diyor...

Koca bir ulus, hayal dünyasında geziniyor! Her şey son derece açık değil mi.?

Partisinin Mersin İl Kongresinde konuşan Demirtaş, Malatya Adli Tıp Morgu'nda bekletilen 24 PKK'lı teröristin cesedine işkence yapıldığını ileri sürdükten sonra, onlara atfen: ”Eğik bir baş olarak yaşamaktansa yanık iki ayak olmayı tercih eden gençler bizim onurumuzdur. Onların cenazesine sahip çıkmak bizim onurumuzdur” demiş.!

Başka ne demelerini bekliyordunuz.?

Evet, kabul ediyorum, siz haklısınız yine, bir tek “aptal” olan benim... İsabetli öngörüleriniz nedeniyle kendinizle ne kadar övünürseniz azdır.!

Ben de bu nedenlerle, diğer ayrıntılar üzerinde konuşmak yerine, doğrudan “Yeni Anayasa” üzerinde yazmanın daha doğru olacağına inanıyorum...

Biliyorsunuz PKK ile AKP %95 oranında anlaşmışlar. Anlaşamadıkları husus sadece %5 civarında! Size göre hangi konularda anlaşamamışlar.?

 

Ben “zamanlama” konusunda diyorum, arkadaşlarım “başkanlık” hususunda diye ısrar ediyor... Siz de kendi düşüncenizi söyleyebilirsiniz, o daha isabetli olabilir elbette..! Her neyse...

Anayasa değişikliklerini bu gerçeklerin dışında düşünmek, safdillikten öte aptallıktır diyenler, şimdi çoğunluktadır. Kim ne söylerse söylesin, karşı karşıya bulunduğumuz durum, son derece ciddi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eder nitelikte vahimdir.!

Sonuç olarak denebilir ki, AKP'nin “terörü bitireceğiz” vaadiyle insanları aldatmış olması ve onları sadece sandıktaki bir oy olarak değerlendirmesini anlayabiliriz ama, toprak bütünlüğümüzü tehdit eden projelere “evet” denmesini anlayamayız.! Bir savaşta yenildik de “savaş tazminatı” olarak toprak vereceğiz.?.! Bu ne iştir? Bütün ayrıntıları ile kamuoyu önünde tartışılması gerekmez mi.?

Türkler gibi Kürtlerin çoğu da anlatılan yalanlara alet olmuşlardır. Bugün yaşadıklarımızın baş sorumlusu işbirlikçi dinciler ise, ikinci dereceden sorumlusu Kürtlerdir.

“Kürt açılımı” ve “ateşkes” gibi halkı sakinleştirici uygulamalar, sonuç itibariyle halkın aldatılması için yaptırılmıştır..! Şimdi anlaşılıyor ki, hiç biri samimi değilmiş.!

Hedefler ve amaçlar bu şekilde belli olunca, yaşananlarda bir yanlışlık veya tesadüf aramamak gerekir.

Yanlışlık ve bir türlü anlayamadığımız CHP ve MHP'nin bu tehlikeli oyunda üstlendiği roldür.!

Pek çok insanın aklından geçen bir soru da şudur: Acaba CHP ile MHP, bu oyunda bilerek mi bir rol aldılar...

Perde arkasında AKP ile anlaşmış olabilirler mi.? Öyle ya, koşulsuz ve kırmızıçizgileri olmadan AKP ile masaya oturmalarının başka ne anlamı olabilir.?

CHP ve MHP'nin edilgen ve bu “işbirlikçi” tutumu, haklı olarak insanların aklına bu soruları getiriyor.!

“Yeni Anayasa” yapılması konusunda muhalefetin düşürüldüğü acıklı durum, 12 Eylül Referandumu’na bir yıl gecikme ile “evet” demekle eş değerdedir...

AKP'nin perde arkasında terör örgütü ile görüşerek mutabakata varması, perde önünde ise, mücadele ediyormuş gibi yapması kamuoyunu aldatmak içindir…

Aynı şekilde muhalefet partileri CHP ile MHP'nin “Yeni Anayasa” yapılması için komisyonda yer almaları halkı aldatıcı olabilir. Bölünmeyi amaçlayan bir anayasanın, komisyonlarında yer almış olmakla, yapılan değişikliklere meşruiyet kazandırılmış olunur.. AKP'nin antidemokratik olan ve kırmızı çizgi olarak ilan edip dokunmayacağını söylediği değişikliklerin, içinde bulunacağı bir anayasa, hiç bir koşul altında savunulamaz.!

İşgal altındaki bir ülkede dahi böylesine kötü bir anayasayı halka dayatmaya cesaret edemez.!

12 Eylül Referandumu ile kabul edilen değişikliklerin gireceği Anayasanın, diğer maddeleri ne kadar demokratik olursa olsun, böyle bir anayasaya “evet” denemez. Çünkü öyle bir anayasa asla demokratik ve çağdaş bir anayasa olarak yorumlanamaz.!

O halde “hayır” deneceği daha baştan kesinleşmiş olan bir anayasanın komisyonunda yer alarak AKP'nin değirmenine su taşınmanın ne anlamı var.?.

Böyle bir durum pratikte şu sonucun yaşama geçirilmesine katkı sunar: Muhalefet partileri CHP ile MHP'ye 12 Eylül Referandumunda “hayır” dedikleri anayasa değişikliklerine, bu defa ve bu yolla “evet” dedirtilmiş olur.!

Bu nedenle 12 Eylül değişikliklerine “evet” demeyen siyasal partiler, bu komisyonlarda yer almayı hiç bir şekilde izah edemezler.!

Ya çağdaş bir anayasa için diretilecek ya da o masadan kalkıp, halka gerçekler anlatılacaktır... Muhalefetin kırmızıçizgileri de bu olmalıdır...

Görüldüğü gibi “başkanlık sistemi” ne geçilerek, AKP'nin iktidarı sürekli hale getirilmek istenmektedir. AKP'nin Kürtlerle üzerinde anlaşmaya vardığı “federal yapı”, “özerklik”, “Anayasadan Türk adının çıkartılması” v.b. gibi istekler Anayasa metnine dâhil edilerek, anayasa kuralı haline getirilmek istenmektedir. Bu bağlamda “Yeni Anayasa” ya “Bölünme Anayasası” demek hatalı değildir.!

Sonuç olarak denebilir ki; AKP yaptığı “karşı devrimin” şimdi de anayasasını yapıyor. Onlar Atatürk Cumhuriyeti’ni tarihin tozlu sayfalarına atarken, kurnazlıklarla CHP ile MHP'nin de katkısını almak hesabındalar. Bu duruma hiç bir mazeret ve gerekçe ile katkı sunulamaz.!

AKP ve Erdoğan'ın onlarca defa kurduğu tuzağa düşen CHP ve MHP'nin akıllanmaları için daha ne kadar aldatılmaları gerekir.?

Av. Cemil Can

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP