RESORT TURİZM KONGRESİ ANTALYA

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, hükümet olarak demokrasi anlayışlarının turizmde uygulanan ‘her şey dâhil’ sistemine benzediğini söyledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

RESORT TURİZM KONGRESİ

Egemen Bağış Resort Turizm Kongresi‘nde Önemli Bir Konuşma Yaptı..

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, hükümet olarak demokrasi anlayışlarının turizmde uygulanan ‘her şey dâhil’ sistemine benzediğini söyledi.

Bakan Bağış, “Turizmde olduğu gibi demokraside de milletimize bütün fırsatları aynı paket içerisinde sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Antalya’da Resort Turizm ve Seyahat Dergisi tarafından düzenlenen ‘Resort Turizm Kongresi’nin açılışında konuşan Egemen Bağış, Türkiye’de siyasi ve demokratik istikrarın meyvelerini turizm sektörünün yediğini belirtti. Bağış, dünyada turizminde söz sahibi olan ve pazarın büyük bir bölümünü temsil eden firmaların yöneticilerinin kongrede yer almasının Türkiye’nin ve Antalya’nın geldiği noktayı gösterdiğini belirtti.

Türkiye’nin 10 yıl öncesine kadar içine kapanmış bir fotoğraf sergilediğine işaret eden Bakan Bağış, “Türkiye kısa süre içinde gerçekleştirilen demokratikleşme hamleleriyle ilgi odağı haline geldi. İçeride güçlü siyasi iradeyle sağladığımız istikrar ve güven ortamı, Türkiye’ye yatırımı, turizm açısından da konuklarımızı getirme konusunda bize çok önemli bir platform sağladı. Bizim demokrasi anlayışımız da aynı siz turizmciler gibi ‘her şey dâhil’ üzerine kurulu.

Turizmde olduğu gibi demokraside de milletimize bütün fırsatları aynı paket içerisinde sunmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin hiçbir vatandaşı arasında ayrım yapmamaya çalışıyoruz. Doğusu, batısı, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, Türk’ü, Kürt’ü, Abaza’sı, Boşnak’ı, Çerkez’i hiçbir ayrım yapmadan bu ülkedeki her bir vatandaşın anayasal haklarından sonuna kadar yararlanması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Antalya’ya gelmeden önce Prag ve Brüksel’de temaslarda bulunduğunu kaydeden Bakan Bağış, 4 günlük ziyaretinde Türkiye’nin yaktığı umut ışığının insanları nasıl aydınlattığını gördüğünü söyledi. “Türkiye’ye bakışların nasıl değiştiğini gördük.” diyen Bağış, bazı hastalıklı zihniyetlerle de karşılaştıklarını ama onlara da münasip cevapları verdiklerini sözlerine ekledi.

Turizmde yaşanan büyük gelişmede Antalya’nın hep başrolde olduğunu kaydeden Bağış, turizm başkentinin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi. Türkiye’nin AB’ye ilk kez başvurduğu 1959 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısının 198 bin 841 olduğunu hatırlatan Bakan Bağış, “Bu rakam şu anda 30 milyona yaklaştı. O zamanlar Türkiye’nin yıllık turizm geliri 9 milyon dolardı.

Şu anda yılda 30 milyar dolar. Avrupa’da muhatap olduğumuz o hastalıklı zihinler, hala o Türkiye ile muhatap olduklarını zannediyor.

Kişi başına düşen geliri 400 dolar olan bir Türkiye vardı. Şu anda 10 bin doların üzerine çıktık. Geçen yıl ülkemizin ekonomisi yüzde 8,9 büyürken Avrupa ortalaması yüzde 1,5 büyüdü.

Ülkemizdeki küresel sermayenin yüzde 85’i AB üyesi ülkelerden gelmektedir. Bu yılın ilk 6 ayında ülkemize gelen yabancı sermayenin yüzde 92’si AB üyesi ülkelerden gelmiştir.” dedi.

Türkiye’nin 2023’de turizm hedefinin; en fazla gelir kazanan ve en çok turist çeken 5 ülke arasına girmek olduğuna işaret eden Egemen Bağış, bunu turizmcilerle birlikte başarabileceklerini kaydetti.

Turizmcilerin Türkiye’nin AB müzakere heyetinin doğal üyeleri olduğunu ifade eden Bağış, konuşmasını şöyle tamamladı: “Turizm Türkiye’de 81 ilin de üzerine odaklanması gereken çok önemli bir sektör. Türkiye’nin imajı açısından da çok önemli bir sektördür. Türkiye’nin uluslararası camiadaki ön yargıları kırması, turizmi canlandırmasıyla olur. Turizmde istihdamı arttıralım, turizmde önemli bir takım oyunu ortaya koyalım. Yardımlaşalım, dayanışma içinde olalım. Avrupa’daki operatörlerimizi burada dinledik.

Birbirimizi rakip olarak görmeyelim. Aynı takımın oyuncuları olarak görelim. Pastayı büyütürsek herkesin dilimi de büyür. Rekabeti sadece ve sadece kaliteyi arttırmak için önemseyelim. İşbirliği yaparak, dayanışma içerisinde olarak çok farklı bir noktayı geliştirebileceğimizin inancında olalım.”

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da turizmin Türkiye için bir başarı hikâyesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin 1991’li yıllarda 5,5 milyon, 2001’de 11 milyon ve 2011’de 30 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayan bir ülke olduğunu belirten Özgür Özaslan, “1982 yılında turizm teşvik kanununun devreye girmesiyle başlayan turizm atılımını 30 yıl sonra görüyoruz. Günümüzde gelişmiş ekonomilerde ve gelişmekte olan ekonomilerde turizmin önemini kimse tartışmıyor. Ülkeler ne kadar daha fazla pay alırız mücadelesi içerisindeler.

Turizm sektörüne Türkiye geç başlamakla birlikte, profesyonel faaliyetlerinde kısa zaman içerisinde yadsınamayacak başarılara imza attı. Şimdi dünyada yedinci Avrupa’da beşinci sıradayız. Bunun sarhoşluğuna kapılmamak lazım. Daha yapılacak çok iş var. Asıl hedefimiz belirli, dönemsel olarak ziyaret edilen ülke değil, 12 ay ve Anadolu’nun bütün bölgelerine yayılmış turizm faaliyeti içerisinde olmaktır.” şeklinde konuştu.

Kongrenin açılış törenine Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Ahmet Barut, Resort Dergisi imtiyaz sahibi Sururi Çorabatır da katıldı..

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Tags: Resort, Turizm, Kongresi, Antalya, 2-Aralık, Egemen, Bağış, Resort, Turizm, Dergisi,

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

RESORT TURİZM KONGRESİ

Resort Turizm Kongresi 2 – 3 Aralık’ta Antalya TALYA Hotelde Toplandı.

Ana teması “Dünyada ve Türkiye’de Turizmde Yeni Dönem” olan kongre; konuları, konuşmacıları, oturum düzeni, katılımcı ve izleyicileri ile kendi alanında bir ilk oldu..

Seyahat pazarlarındaki durum, aktörlerin planları ve benzeri sektörel konuların ele alınacağı ve sektör ile ilişkili kesimlerin yöneticilerinin de katılacağı RESORT Turizm Kongresi’nde Türkiye’nin turizm yol haritası çıkarıldı..

TUI Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenzel Resort Turizm Kongresi’nde..

Talya Convention Center’da düzenlenecek Kongre’de Turizm sektörünün çok sayıda  lider kurumunun yöneticileri yer alacak. Seyahat endüstrisi pazarının lideri TUI Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenze’ de katılımcılardan biri olan Dr. Michael Frenze seyahat pazarına ilişkin değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.
Kongre’ye
Rewe’nin tepe yöneticisi Soren Hartmann da katıldı.
Lütfen “Alttaki Kayıt Formunu doldurup gönderiniz!

Avrupa ve Rusya pazarlarının ayrı ayrı ve ayrıntılı olarak ele alınıp değerlendirileceği kongreye TUI Rusya’dan Chris Mottershead ve Coral’dan Coşkun Yurt da katıldı.

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Armin Vielhaber, Paul Schwaiger ve Mehmet Ersoy kongre için hazırladıkları özel çalışmalarının sunumlarını yaptı..
Kongreye uluslararası alandan ve Türkiye’den sektör temsilcileri ile sektörün ilişkili olduğu kesimlerin temsilcileri de konuşmacı olarak katıldı.
Kongrede ayrıca
Alman Turizm Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan Türkiye-İspanya-Yunanistan için tüketiciler nezdinde karşılaştırmalı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Araştırma sonuçları Bahattin Yücel, Prof.Dr. İsmail Tufan, Osman Budak ve Osman Ayık tarafından değerlendirildi..

Türkiye için turizm yol haritasının çıkarılacağı RESORT Turizm Kongresi’ni yalnız daha önce kayıt yaptıranlar izleyebildiler..

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP