EN KÖTÜ YILIMIZ 2011 GİBİ OLSUN

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak 2011’i değerlendirdi ve 2012 hedeflerini açıkladı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

EN KÖTÜ YILIMIZ 2011 GİBİ OLSUN

 

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak 2011’i değerlendirdi ve 2012 hedeflerini açıkladı

Vali Ahmet Altıparmak, 2012 için Antalya, Türkiye ve dünya için huzurlu, sağlıklı, savaşlardan uzak, terörden uzak, başarılı bir yıl diledi. Altıparmak, “Turizm ve tarımda başarılı bir yılı geride bıraktık” dedi.



GELEN TURİST SAYISI 11 MİLYONU AŞTI
Antalya açısından genelde çok büyük üzüntü yaratacak olaylar yaşanmadan 2011 yılının tamamlandığını belirten Altıparmak, kentin gerek tarım, gerekse turizm alanlarında güzel bir yıl geçirdiğini söyledi. Türkiye geneline bakıldığında Antalya'nın öne çıktığını da vurgulayan Altıparmak, gelen turist sayısının yüzde 12, havalimanına inen uçak sayısının ise yüzde 11 arttığını vurguladı. Antalya'nın gelen turist sayısında 11 milyonu geçtiğini ifade eden Altıparmak, Antalya Havalimanı'na gelen yabancı turist sayısının 10 milyon 700 binin üzerinde olduğunu dile getirdi. Altıparmak, transfer ve deniz yoluyla gelen 300 binin üzerinde turistle birlikte Antalya'nın, turist sayısında 11 milyon rakamını aştığını açıkladı.

2011 YILI İYİ GEÇTİ
Altıparmak, ''Turizmcilerimizin özel gayretleri, bizlerin bunun sürdürülebilirliği üzerindeki çalışmalarımız ve gayretlerimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın bu işin en üst seviyede politikasını yapması neticesinde böyle bir başarı elde edildi. Umarım bu başarı 2012'de de elde edilir'' dedi. Turizm açısından 2012'nin en az 2011 kadar iyi geçmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Altıparmak, bu yılın altına düşülmemesi gerektiğini söyledi. Moskova'daki operatörlerle toplantılar yaptıklarını, turistleri Türkiye'ye getiren kişilerin çalışmalarını önemsediklerini vurgulayan Vali Altıparmak, ondan sonra hedeflenen rakamlara ulaşmanın daha kolay olacağını dile getirdi.

EXPO BAŞARISI ÖNEMLİ
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2016 yılında Antalya'da yapılacak EXPO'nun ''her vali ve yöneticiye kısmet olmayacak bir başarı'' olduğunu kaydetti.

EXPO'nun Antalya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Altıparmak, ''Türkiye'nin ilk EXPO'su, bu açıdan çok önemli. İlk deneyimimiz olacak. Dolayısıyla herkesin bunu önemsemesi, 2016'ya bütün kurumların hazırlanması lazım'' dedi.

VAZGEÇİLMEZİMİZ TARIM SEKTÖRÜ
Vali Altıparmak, 2011'de önce dolu, ardından da sel felaketinin yaşandığını hatırlatarak, bütün felaketlere rağmen 2011'in tarım açısından güzel geçtiğini söyledi. Antalya'nın özellikle tropikal bitkilerle öne çıkmasını istediklerini ifade eden Vali Altıparmak, şöyle konuştu: ''2011'de bir toplantı yaparak 'Hangi tropik bitkileri Antalya'da yetiştirebiliriz' diye bir çalışma başlattık. 2012'de de hem kaymakamlıklarımız, hem ilçe müdürlüklerimizle birlikte değişik bahçeler kurarak tropikal bitkilerin Türkiye bitkileri haline gelmesini istiyoruz. Bu manada tarım alanlarımızı 2012'de koruma alanlarımızın daha üst seviyede olması lazım.

Tarımın daha güçlü şekilde bu bölgede kalması lazımdır. Bölge çok özel bir bölgedir. Turizmle birlikte nüfusu çok artıyor. Tarım alanlarının, turizm veya gelen nüfus lehine kaybedilmemesi lazım. Belediyelerimizin, muhtarlarımızın alanları kaybetmeme konusunda hakikaten çok kıskanç olmaları gerekir.''
 
TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJEMİZ SERACILIK
Kumluca ilçesinde sera atıklarını bertaraf edecek, aynı zamanda atıklardan enerji elde edilmesini sağlayacak projenin de 2011 yılında çalışmalarına başlandığını hatırlatan Altıparmak, bu projenin geldiği günden bu yana ''önceliği'' olduğuna işaret etti.

Yatırımcılarla görüştüklerini, İl Özel İdaresi'nin bu konuda çalışmaları olduğunu anlatan Ahmet Altıparmak, bir yatırımcı firmanın önünü açtıklarını ve protokolünü yaptıklarını dile getirdi. Altıparmak, bu projenin Türkiye'ye örnek olacağına değindi.

ANTALYASPOR'A STADYUM LAZIM

Antalyaspor'un stadyum ihtiyacına da değinen Vali Altıparmak, öne çıkan yerler konusunda kurumlar arasında anlaşmazlık yaşandığına da dikkati çekti. Altıparmak, şöyle konuştu: ''(Tamam) dediğiniz, (Şurası olsun) demeye başladığınız bir yere kamuoyu oluştuğu anda, bakıyorsunuz kurumlardan biri, (Efendim orası uygun değil)... Peki, neresi uygun- Söylesinler bana.

Bu bitmez. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 oy birliğiyle ittifakla bir yer seçilmez. Bu mümkün değil. Birileri yeri seçer, birileri karşı çıkar. Ama bu yerin en güzel yer olmasını herkes arzu eder. Herkesin istediği mükemmel yer bulma şansınız yok.

“İyinin düşmanı mükemmeldir” derler.

İyiyi biz bulamadık ki mükemmeli arayalım. Ümitsiz değilim. Bakanımız bu işle ilgileniyor, Genel Müdürümüz ilgileniyor, biz burada ilgileniyoruz, ama artık insanların da bu konuda varılan karara biraz saygı duyup, bu işi bitirmemiz lazım.''

Fatih Bacak, Antalya

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP