BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİK

Dösiad Perşembe Kahvaltılarının Bu Haftaki Konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcephe Oldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Dösiad Perşembe Kahvaltılarının Bu Haftaki Konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcephe Oldu.

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya - 19.Ocak.2012 – 09.30

BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİK

Yeni Hastane Bitecek, Körfez Ülkelerinin Riyali Antalya’ya Gelecek

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcephe DÖSİAD - Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya’ya katkıları, yatırımları, projeleri hakkında bilgi veren Rektör Kurtcephe ”Önümüzdeki yaz yapımı tamamlanacak hastane projesinin akabinde Körfez ülkeleri ile sağlık turizmi üzerine anlaşma yapacağız. Bu proje Antalya’nın hak ettiği turizmi, geliri yüksek turisti ve parayı getirecek.” Dedi.

Dösiad Perşembe Kahvaltılarının Bu Haftaki Konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcephe Oldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe, Üniversitenin şehre katkıları, projeleri ve yatırımlarını anlatarak başladığı konuşmasında; Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettikten sonra telaşa kapılarak ülkelerine dönen Rum bilim insanlarının İstanbul’a getirilmesi talimatını verdiğini anımsatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu örnekten hareketle konuyla ilgili düşüncelerini aktardığını ve örnekler sunduğunu söyledi.

SADECE KENDİ KAYNAKLARIMIZ YETMEZ

Kurtcephe, dünyanın güçlü ülkesi konumuna gelmek için sadece kendi kaynaklarını kullanmanın yeterli olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Önce kendi kaynaklarımızı kullanmayı öğrenmeliyiz. Amerika’yı Amerika yapan yabancı uyruklu insanlardır. Amerika, yurt dışından pek çok önemli beyni alıyor, onlardan kendi ülkesinde faydalanıyor. Sayın Başbakanımıza öneride bulundum. Beyin göçünü önleyecek, yabancı uyruklu bilim insanlarını ülkemize çekecek bir sistem ortaya koyarsınız tarih yazarsınız. Türkiye’nin önünde kimse duramaz.”

Akdeniz Üniversitesi’nin Yeni Yatırımları, Projeleri Hakkında Da Bilgiler Veren Kurtcephe, Şunları Söyledi:

“Akdeniz Üniversitesi’nin 392 tane yeni öğretim üyesi oldu.46 tanesi yurt dışındaki görevlerini bırakıp bizi tercih etti. Akdeniz Üniversitesi olarak Ohio State Üniversitesi ile protokol anlaşması imzaladık. Dünyanın en saygın hocalarından biri olan Havacılık ve Uzay Sanayi alanında çalışan Prof Dr Ali Hayrani Öz üniversitemize geliyor. Yine Ertuğrul Arpaç, 106 patent sayısıyla Türk bilim dünyasında çok saygın ve kıymetli bir isim. Son 3 yıldır Türkiye’de Türk firmalarıyla çalışıyor.”

 

ECZACIBAŞI HOLDİNG’DEN GELEN TEKLİF

Eczacıbaşı Holding’in Ürünleri Akdeniz Üniversitesi’nde Yapılıyor

Eczacıbaşı Akdeniz Üniversitesi ile protokol imzalamak istiyor önerisini de paylaşan Kurtcephe, Eczacıbaşı’nın piyasada satılan altı ürününün Akdeniz Üniversitesi’ne ait olduğunu dile getirdi. 7.ürünün de Akdeniz Üniversitesi ekiplerince yapıldığını paylaşan Kurtcephe, ürünün yeni bir teknoloji eseri olduğunu ve yerli üretimi sonucunda 1 Milyar dolarlık bir kazanç sağlanacağını bildirdi.

ARGE VE TEKNOKENT ÇOK ÖNEMLİ

Teknokent İçindeki Şirketler Kapatacaktı, Vazgeçirdik, Şirket Sayımızı 3 Katına Yükselttik

Kurtcephe, teknolojilerin yarıştığı 21.yüzyılda öne geçmenin anahtarını teknoloji üretebilmek olarak açıklarken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde 12 bölüm var. Teknoloji üretebilecek her türlü imkân mevcut. Teknolojinin üretildiği bir başka yer ise teknokentler. Teknokentler, üniversite ile iş dünyasını buluşturan yerlerdir. Teknokentte şirket sayımız 2008’de 18’idi.Bir tanesi ileri sağlık, kalan 17 tanesi ise yazılımla ilgili şirketlerdi. Göreve geldiğimizde şirketlerin tamamı kapatıp gitmek istiyordu. Kendileriyle görüştük, tanıtım toplantıları yaptık. Onlardan 3 ay süre istedik. 2 ay sonra şirket sayımız 64’e yükseldi. Şirket sayısı artarken, şirket alanında çeşitlilik de arttı. Bilimin ve sanayinin birçok alanında ARGE çalışmaları yapan şirketler grubumuza katıldı.”

SAĞLIK TURİZMİNİ CANLANDIRACAĞIZ

Hastane Bitecek, Körfez Ülkelerinin Riyali Antalya’ya Gelecek

Sağlık turizminin şehrin en önemli gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Kurtcephe, şunları söyledi:

“Üniversitemize Bahreyn, Umman, Katar Sağlık bakanları geldi, kendileriyle görüştük, bizden sağlık hizmeti almak istiyorlar. Haftada bir gün karşılıklı doktor alışverişi olsun önerisinde bulundular. Beraberinde hastalar ve yakınları gelip gidecek. İşte size turizmi, turisti, parayı getirecek bir proje. Bu projeye yönelik bir hastane inşaatımız başladı. Geçtiğimiz eylül ayında temelini attık. Haziran ayında anahtarın teslim edilmesini istedik. Hastane bitiminde 4 Körfez Emirliği ile anlaşma yaparak projeyi hayata geçireceğiz.

Kurtcephe, sadece Bahreyn’in sağlık bütçesinin yıllık 4 milyar 720 milyon dolar olduğunu anımsatarak, bu bütçeden pay almalıyız, alacağız” diye konuştu.

DÖNER SERMAYEMİZ ÖRNEK MODEL OLACAK

Kurtcephe, Göreve Geldiğinde Döner Sermaye Borcunun 64,5 Milyon Olduğunu Anımsatarak, “Bugün itibariyle mali müşavirimiz döner sermaye işletmeleri arasında en iyi durumda olduğumuzu ve döner sermayenin bu haliyle diğer hastanelere örnek gösterilebileceğini ifade etti.

Ayrıca Kurtcephe, 2008 yılında Teknokent’te 9 öğretim görevlisi varken, bugün bu sayının 392’ye çıktığını vurgulayarak, “Bu teknolojiyle yatırımcının buluştuğu anlamına geliyor” Dedi.

Etkinlik sonunda DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcephe’ye onurluk ve kalem takdim etti.

 

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya - 19.Ocak.2012 – 09.30

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP