İSTİŞARE TOPLANTISI GALA GECESİYLE SONA ERDİ

Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği Yıllık İstişare Toplantısının 7.si 27-29 Ocak 2012 tarihinde Antalya Kervansaray Lara Otelde yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İSTİŞARE TOPLANTISI GALA GECESİYLE SONA ERDİ

Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği Yıllık İstişare Toplantısının 7.si 27-29 Ocak 2012 tarihinde Antalya Kervansaray Lara Otelde yapıldı ve Tüm Türkiye’nin değişik illerinden gelen halı temizleyicileri piyanist Namık ve ekibinin birbirinden güzel parçalarına eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya  

 

PROFESYONEL HALI TEMİZLEYİLERİ TOPLANDI

Halı Yıkama ve Temizleme Sektörünün Türkiye Genelinde Bulunan Bütün Temsilcilerinin Katıldığı İstişare Toplantısı 3 Gün Devam Etti ve Halı Temizleyicileri Yemekli Gala Gecesinde Yapılan Hediyeli Çekilişe büyük destek vererek Derneğe Katkıda Bulundular.

 

HOŞGELDİNİZ KONUŞMASINI AZEM KÖKEZ YAPTI

Toplantının ilk günü Eski Başkan Azem Kökez Tanışma ve Hoş geldiniz konuşması yaptı.

Akdeniz Halı Temizleme Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Azem Kökez ve bir grup arkadaşının 2006 yılında bir araya gelerek kuruluşunu gerçekleştirdikleri Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği, geleneksel hale getirdikleri istişare toplantılarının 7.sini Antalya Kervansaray Otel’de gerçekleştirdiler.

 27-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen istişare toplantısında halı yıkama sektörünün sorunlarının yanı sıra sektörün gelişen teknolojiye ayak uydurarak hizmet kalitesini nasıl yükselteceği konusunda hararetli tartışmalar yapıldı ve bilgi alış verişinde bulunuldu.
Önemli Sorunları Başkan Erturan Dile Getirdi
Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği Başkanı Ahmet Mahir Erturan istişare toplantısının açılış konuşmasında sektörün sorunlarını dile getirdi. Sektörün içinde bulunduğu sorunları tek tek sıralayan Başkan Erturan, “Türkiye’nin hangi iline gidersek gidelim sektörümüzün sorunları ortak noktada birleşiyor. Bunların önde gelenleri haksız rekabet, yanıltıcı reklâmlar, merdiven altı dediğimiz sözde halı yıkayıcıları ve sektörümüzde çalışacak kalifiye eleman sıkıntısı. Bunlar için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Bu konularda bizlere yardımcı olabilecek kurum ve kuruluşları da bizlere destek olmalarını rica ediyoruz” dedi.


Sertifikasız Halı Temizleyicisi olmayacak
Sektörün en önemli sorunlarından biri olan önüne gelenin halı yıkama işine girmesi olduğunu vurgulayan Başkan Erturan, “Bu konuda uzun süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği gibi İŞKUR müdürlükleri istihdama yönelik kurslar düzenlemekte. Buradan mezun olanlara iş bilir sertifikası verilmekte. Bizlerde bulunduğumuz illerde meslektaşlar olarak bir araya gelerek İŞKUR müdürlüklerine taleplerimizi dile getirdiğimiz takdirde,  İŞKUR bu konuda da kurslar açabilecektir. Bu ne demek oluyor? Bundan böyle kalifiye elaman sıkıntımızın ortadan kalkması ve yeni açılacak olan halı yıkama işyerlerinin sertifikasız olanlar tarafından açılamayacağı anlamına geliyor” şeklinde konuştu.


İSTİŞARE TOPLANTISI YARALI VE GEREKLİ

Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği kurucularından Azem Kökez, düzenlenen istişare toplantılarının yararından bahsetti. Kökez, “Derneğimizin kuruluş yıllarında sektörümüzün gelişimi adına birçok etkinler düşündük ve hayata geçirdik. Bugünkü istişare toplantımız da yine o yıllarda başlattığımız bir etkinliğimizdir. Yılda bir kez düzenlediğimiz bu toplantılarımız sektörümüzün her geçen gün gelişerek büyüdüğünü göstermektedir.

Tabii ki hepimizin sorunları var ve bu sorunları aşmakta yine bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olması ile mümkün.  Sektörümüzde hak ettiğimiz noktada olmak hepimizin hakkı. Bu nedenle bu tür toplantılarımızı daha geliştirerek sürdürmemiz hepimizin yararına olacaktır. Bugün toplantıya gelen tüm meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu sektörümüzün gelişimi adına sevindirici bir gelişmedir” diye konuştu.


kurumsallaşmanın önemini tse yetkilisi anlattı
27-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 7. İstişare toplantısında birçok konuya temas edildi. Başkan Erturan’nın konuşmasının ardından, T.S.E Antalya İl Koordinatörü Hüseyin Özdamar’ın kurumsallaşmanın sektördeki önemini vurgulayan konuşması ile devam etti. Daha sonra halı yıkama programlarının son gelindiği nokta hakkında bilgiler verildi.  Derneğin çıkarmaya hazırlandığı derginin tanıtımı ile devam eden istişare toplantısında soru ve cevaplarla sektördeki gelişmeler hakkında bilgiler alındı görüşler bildirildi. Koltuk yıkamadaki yenilikler, derneğin Almanya gezisinden elde edilen notların aktarılması,  sektörün facebook uygulamaları ile sunumu, kapaksız rulo tipi halı sıkma makinelerinin tanıtımı ve kurumsallaşma beden dili ile ilgili eğitim seminerinin ardından akşam verilen müzikli gala yemeği ile 7. İstişare Toplantısı sona erdi.

 

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya  

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP