TÜMSİAD 6.GENEL İSTİŞARE KONSEYİ

AKDENİZ HALI YIKAMA FAB. SAHİBİ AZEM KÖKEZ, BAŞARILI İŞ ADAMIMI PLAKETİNİ ALDI..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

 

TÜMSİAD 6.GENEL İSTİŞARE KONSEYİ

ANTALYA BÖLGESİ BAŞARILI İŞ ADAMLARI PLAKETLERİ Sn. Dr. Hasan SERT TARAFINDAN VERİLDİ - 01.03.2012 
 

TÜMSİAD 6.GENEL İSTİŞARE KURULU TOPLANTISINDA ANTALYA BÖLGESİNİN YILIN BAŞARILI İŞ ADAMLARINA PLAKETLERİ VERİLDİ.

 

24–26 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE ANKARA KIZILCAHAMAM ASYA TERMAL OTELDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 6.GİK TOPLANTISINDA;

TÜMSİAD ANTALYA ŞUBEMİZİN BELİRLEDİĞİ 3 BAŞARILI İŞ ADAMIMIZA PLAKETLERİ BAKANLARIMIZIN NEZNİNDE TÜMSİAD BAŞKANI SN.HASAN SERT TARAFINDAN;

AKDENİZ HALI YIKAMA FAB. SAHİBİ SN.AZEM KÖKEZ,

TALYA BİTKİSEL YAĞ ÜRETİM FAB. SAHİBİ SN.M. HALİS ERTAŞ,

EROL TEKNİK BÖLGE MÜD. SN.MUSTFA ÇOBAN`A PLAKETLERİ TAKTİM EDİLDİ. 

MUSTAFA ÇOBAN’IN KATILAMASI NEDENİYLE PLAKETİNİ KENDİSİ ADINA ŞB. BŞK. YRD. MUSTAFA İLHAN ALDI

 

Fatih BACAK - Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - 02.Mart.2012 – 11.30

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

TÜMSİAD 6.GENEL İSTİŞARE KONSEYİ

TÜMSİAD -Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Kızılcahamam Asya Termal Otel`de gerçekleştirilen 6. GİK - Genel İstişare Toplantısı`na,

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,

AB -Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış,

AK Parti Genel Başkan Yard. Bülent GEDİKLİ,

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan,

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert,

TÜMSİAD Avrupa Başkanı Cahit Kerenciler ile Yurtiçi Şube Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri çok sayıda dernek üyesi, sanayici ve iş adamı katıldı.

TÜMSİAD GENEL İSTİŞARE KURUL TOPLANTISI KIZILCAHAMAM’DA YAPILDI…

1 Mart 2012

TÜMSİAD-Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Kızılcahamam Asya Termal Otel`de gerçekleştirilen 6. GİK -Genel İstişare Toplantısı`na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Baş müzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent GEDİKLİ, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TÜMSİAD Avrupa Başkanı Cahit Kerenciler ile Yurtiçi Şube Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri çok sayıda dernek üyesi, sanayici ve iş adamı katıldı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, “Kuruluşunun 6. yılında 52 yurt içi, 6 yurtdışı şubesi ve 20 yurtdışı temsilciliği, 12 bine yakın üyesi ile kısa sürede Türkiye`nin en güçlü ve etkili sivil toplum kuruluşları arasına giren ve bu dönemde pek çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen TÜMSİAD`ın 6. Genel İstişare Kurulu Toplantısına siz değerli dostlarımızı davet etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Sert “İstişare toplantımızda, yeni açacağımız şubelerle ilgili kararlar alacağız. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, Türkiye’nin 2023 yılındaki hedefini yakalanmasında katkısını arttırmak için ellerinden gelen çabayı arttıracak. ” diye konuştu.

Avrupa Birliği`ne üyelik konusunda dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Sert, küçük ve orta ölçekli işletmelerle ilgili çalışmalarıyla AB Kobi haftasında 1. seçildiklerini ifade ederek, “Avrupa Birliği artık Türkiye’yi ve Kobileri çok önemsiyor. AB ilk defa sayfalarını Türkçe yapmaya başladı” dedi. Sert, yeni Anayasa yapım sürecine TÜMSİAD olarak etkin bir şekilde katıldıklarını sözlerine ekleyerek, dernek olarak yeni Anayasa`ya gerekli desteği sağladıklarını kaydetti.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise, “KOSGEB`de paradigmaları değiştirdiğimiz bir dönemde geçiyoruz. Sadece imalatçıları destekleyen kimliğinden çıktık. Bizlerin de hayali vardı, bu hayallerin gerçekleştirilmesi konusunda bir çalışma başlattık. Yönetmelik ve mevzuatı değiştirdik. 340 milyon TL gibi bir yatırımı KOBİ`lere aktardık” ifadelerini kullandı.

KOSGEB`de gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Kaplan, Türkiye`de ilk defa Girişimcilik Konseyi`ni oluşturduklarını söyleyerek, “TÜMSİAD ailesine başından beri hep bir muhabbetimiz var, onlara yardımcı olmaya çalıştık, KOSGEB olarak TÜMSİAD`ın yanındayız” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı konuşmada, Asya Termal Otel`deki toplantı salonunun kendisi için manidar olduğunu hatırlatarak, “Benim esnaf şapkam da var. Rahmetli babacığım vefat ettikten sonra aile şirketimizin içerisinde küçük ölçekli bir işletmede, peynir imalatı yapan, onu pazarlamaya çalışan, o yıllarda küçük ölçekli bir işletmenin bütün sıkıntılarını 3 yıl boyunca çok ciddi bir biçimde yaşayan bir insan olarak sizlere hitap etmek, belki de en manidar hitap şekli olacak” ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD gibi kurumlara Türkiye`nin çok ihtiyacı olduğunu anlatarak, “Büyümek istiyoruz, kalkınmak istiyoruz, güçlü olmak istiyoruz, neden istiyoruz bunu?” diye soran Bakan Akdağ, “Bize çocukluğumuzdan beri devletin çok önemli olduğunu öğrettiler. Devleti çok önemli ve kutsal gördük. Elbette ki devlet önemlidir ama aslında devletin önünde de önemli olan bir şey var o da insandır” dedi.
Bakan Akdağ, KOBİ`lerin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Biz mutlaka bu KOBİ`lerin `K`larını kendi tabii süreci içerisinde `O`lara çevirmeliyiz. Yani küçük ölçekli işletmeleri, orta ölçekli işletmelere çevirmeliyiz” dedi.

“İnsanımız rahatça yaşasın ve istihdam gelişsin diye ihracat hedefi koyuyoruz” diyen Akdağ, sanayici ve iş adamlarına seslenerek, “Sadece bu toplantılarda bir araya gelmek yetmez değerli iş adamları, bu toplantıların dışında da sizlerin bir araya gelmesi gerekir. Çok güzel bir misyon koymuşsunuz ortaya; `global bir oyuncu olacağız ama yerli özelliklerimizden hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz` şeklinde konuştu.

Hükümet olarak biz 2023 hedefleri koyduk ortaya. Biz bu hedefleri sivil toplumla üniversiteyle, iş dünyasıyla, bütün paydaşlarla bunu gerçekleştirebiliriz. Tek başına bunu gerçekleştirebilmek, tek başına bu hedeflere ulaşmak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı`nın hedeflerini de dile getiren Akdağ, “2023`e doğru giderken, nasıl ki Türkiye`nin ekonomide ilk 10 içerisine girmesini hedeflemişsek, aslında dünya ülkelerinin sağlık sistemleri değerlendirilirken şu anda sistematik bir değerlendirme yapılmıyor ama Dünya Sağlık Örgütü bunun yapılacağına dair ipuçlarına ortaya koydu” dedi.

Ülkelerin sağlık sistemleri performansının Avrupa`da ölçülmeye başlandığını belirten Akdağ, “Biz Türkiye`de, Dünya Sağlık Örgütü`yle beraber kendi sağlık sistemimizin performansını ölçtürdük. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde bu önemli bir rekor olarak da yayımlanacak.” diye konuştu.

“Biz de önümüze 2023`te dünyanın en mükemmel sağlık sistemleri içerisinde, ilk 10`a girmeyi koyduk” diyen Bakan Akdağ, “Sağlıkta yeni hedeflerimiz var. Gerçekten çok önemli başarılara imza attık. Bu başarılarda başta Başbakanımız olmak üzere TBMM`nin bu meselelerin arkasında durması, hükümetimizin bu meselenin arkasında durması en önemli faktördür” şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmada, Türkiye’de son üç yılın ortalamasına göre ABD ve dünyanın diğer ülkelerine oranla azalan bir işsizliğinin söz konusu olduğunu belirtti. İş gücüne katılım oranının düştüğü halde Türkiye’de işsizliğin azalmasının mükemmel bir gelişme olarak değerlendiren Yılmaz, “Sadece bu sene 1 milyon 500 bin insanımız iş sahibi oldu. Yine baktığımız zaman Türkiye birçok konuda risklerini azaltmış bir ülke. Kamu borçlarını yüzde 40’ın altında. Bu durum, ABD’de yüzde 100, Japonya’da yüzde 200’ün üzerinde.” ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin kalkınmasında bireylerin artık devletten bir şey beklemek yerine kendilerinin girişimde bulunması gerektiğinin altını çizdi. Sorunun bir parçası haline gelmek yerine sorunlara çözüm üretme çabasının olmasının kalkınmamızı hızlandıracağını kaydeden Kalkınma Bakanı, şu ifadeleri kullandı: “Bir ilde girişimcilik kültürü olmayınca gereken gelişme sağlanamıyor. İçinde bulunduğumuz ortam girişimciliği etkiliyor. Temel hak ve özgürlükler sağlanmazsa hiçbir şekilde girişimciliği geliştiremezseniz. Türkiye bir hukuk devleti oldukça, liyakatın bir ülkesi oldukça kalkınmamız gelişir. Özgürlüklerin olduğu bir ülkede insanlar kendilerini geliştirebilir.” dedi.

Bakan Yılmaz, 2023’e giderken Türkiye’de 3 önemli aktörün olduğunu belirterek, bunları, “Bir devlet. Devlet artık, işletmeci olan bir devlet değil. Kuralları koyan ve işleyişi takip eden bir halde İkincisi rekabetçi bir piyasa mekanizmasıdır. Üçüncüsü ise sivil toplum kuruluşlarının varlığı. Bu üç aktör yükselen Türkiye’nin değerleridir.” şeklinde sıraladı.

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye`nin son yıllarda her alanda çok iyi yerlere geldiğini, Davos`a gittiklerinde şimdiye kadar görmedikleri ilgi gördüklerini ifade ederek, “Herkes Türkiye`nin bu başarıyı nasıl yakaladığını konuşuyor. OECD Türkiye`yi övme ihtiyacı olmayan son derece objektif bir kuruluş olarak 2050 yılında Türkiye`yi Avrupa`nın en iyi ekonomisi olarak ilan etti” dedi.

“Milletin derdiyle dertlenmeyen bir iktidar olsaydı, TÜMSİAD da dünyanın dört bir yanına bayrağını dikme cesaretini kendinde bulamazdı” diyen Bakan Bağış, “TÜMSİAD olmasaydı bu hükümet de bu özgüvene sahip olamazdı. Biz birimizi tamamlıyoruz. Bizim birbirimizi tamamlıyor olmamızdan rahatsız olan çevreler de var. Kendi akıllarınca bu ülkenin kendi milli değerlerine bağlı grupları arasına fitne sokmak, onların arasında duvarlar örmek konusunda başarılı olabileceğini zannedenler var. Ama bu salondaki dayanışma onların da başarısız olacağının ispatıdır.” şeklinde konuştu.

Bakan Bağış, Türkiye`nin Avrupa Birliği sürecinde, Fransa`daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçildiğini anlatarak, “Bu seçimde maalesef Türkiye`nin üyelik beklentileri istismar ediliyor. Ardından 2012 içinde Kıbrıs Rum dönem başkanlığı söz konusu. Onların da dönem başkanlığında bu konuyu istismar edebilme potansiyelini görüyoruz. Ama 2012`den sonra yepyeni bir Avrupa ortaya çıkacak. Türkiye, bu birlikteliği sağlamaya devam ederse, bu güç birliğini sürdürmeye, bu büyümeye devam ederse, bu millet-devlet bütünleşmesi devam ederse çok farklı bir dönem başlayacak. Ve biz o zaman Avrupa`nın en önemli oyuncularından biri olacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli yaptığı konuşmasında TÜMSİAD’ı ve geldikleri noktayı tebrik ettiğini söyleyerek, “Sadece toplantılarınıza katılmak yetmez, bizler sizin için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
TÜMSİAD’IN Bursa Şubesi yılın en başarılı iş adamı ödülünü Erduman Otomativ Ltd. Şti. Mesut ERDUMAN, Diasansör Ltd Şti. Osman ARSLAN, GÜNAYDINLAR TAVUK EKİP. SAN TİC. LTD. ŞTİ Kerim GÜNAYDIN aldılar.

Fatih BACAK - Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - 02.Mart.2012 – 11.30

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP