BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Ergenekon ise Türkiye’deki muhalifleri tasfiye için beş yıla rağmen mahkemelerde henüz kanıtla belgelenmemiş saçma sapan iftiralar düzeneğinin adıdır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

  

Sevgili Dostlarım;

"BU İŞTE BİR TERSLİK VAR.!" başlıklı yazımı Aydınlık Gazetesi'nin deneyimli gazetecisi Kurtul Altuğ köşesinde yayınlamış...

Aşağıdaki bağlantıdan yazıya ulaşabilirsiniz. Bir ara Sayın Kurtul Altuğ'a  teşekkür edeyim mi düşündüm. Sonra teşekkür yerine o yazıyı paylaşmaya karar verdim.

? ?

Öyle de yapıyorum şimdi. Biliyorsunuz bu dönem işler böyle yürüyor. Teşekkür edecek olanlar bile  fırsatı ele geçirdiğinde, teşekkürü kendilerine yapıyorlar. Her şey birey için oluyor yani...  Buna  birey merkezli siyaset yapmak deniyormuş!.. Buradan yola çıkarak,  birey merkezli demokrasinin ne olduğu tahmin edebilirsiniz.! Sevgiyle kalın...

Av. Cemil Can

 

http://www.aydinlikgazete.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9237:kurtul-altu-bu-ite-bir-terslik-var&catid=72:kurtul-altu&Itemid=120 

 

Günün yazısını yazmak için bilgisayarın başına geçtim. Önümde Avukat Cemil Can’dan gelen bir mesaj, Belli ki CHP’li bir Kemalist, Aklında ne varsa  yazmış.

Öyle gerçekler ironiyle karışık o kadar ustaca yazılmış ki.!

Başlık mükemmel, üslup çoğu yazara nasip olmayan tatta olmuş. Sözler mantıksal bir dizi içinde ve seçilerek özenle kullanılmış.

Rahmetli ağabeyimi anımsadım. Kültürlü, ülke sorunlarına vakıf bir Atatürkçüydü. Bana çok şey öğretti. Gazeteci yazar olmamı, ülkeme daha iyi hizmet edebilmek için ille  yargıç ya da hukuk adamı olmak gerekmediğini öğütlemişti.

Avukat Cemil Can, kimdir bilmem. Düşüncelerimiz o kadar o denli uyumlu ki, bugün sütunu ona bırakmak istedim. İşte yazısı. Başlığı “Bu işte bir terslik var”. Doğru.!  Bu işlerde bir terslik var:

 

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

8,5 ay önce % 26 oranında oy alan CHP’nin oyu % 20ye düşmüş. Seçmen kaybımız 2,5 milyonu bulmuş. Atatürk ve İnönü’nün partisinin başında hiç kimse olmasa da ismi ile % 25 oy alır. Demek ki, başına birileri geçince seçmen kaçıyor.

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

İktidar, Cumhuriyetin kazanımlarını birer birer elden çıkarmış. Ülke 88 yılda borçlanılan miktarın 2 katı kadar borca sokulmuş. Varımız yoğumuz yabancıya ve yandaşlara peşkeş çekilmiş. Buna rağmen iktidara olan destek artıyor, muhalefet ise, her gün eriyor.

 

 

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

CHP karşıdevrimi durdurmayı bırak, yavaşlatmak için bile etkili olamıyor. CHP yönetimi bir türlü gündem yaratamıyor. İktidarın kuyruğuna takılıp, AKP’nin belirlediği gündemi yorumluyor. CHP 2 yıldır havanda su dövüyorlar.

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

AKP, F Tipi Polis ve Yargı ile rejimi dizayn etmeyi neredeyse bitirmiş. Bu gerçeği Sağır Sultanlar duymuş, bizimkiler hala veri arıyor.

 

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

AKP içtüzük değişikliği ile muhalefetin, bizimkiler ise, tüzük değişikliği ile parti içi muhalefetin sesi kısmaya çalışıyor. Benzerliğe bak.!

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Aritmetik bilimi diyor ki: İktidara olabilmeniz için oyları ikiye katlamamız şart. Yönetim, emektar partilileri yok yere küstürüp partiden kaçırıyor. Muhalif olanları ise, tasfiye etmek için fırsat kolluyor.

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Hükümet’in PKK ile anlaşmak özere olduğu, Oslo görüşmeleri ile ortaya çıkmış. Muhalefet şerefsiz damgasını ancak böyle silebilmiş.

MİT yasası da bu görüşmeler için değiştirildi. Anlamak mümkün değil, CHP yasayı eleştiriyor, fakat görüşmelere destek veriyor.

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR.!

Bizimkiler Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan kalkmamakta ısrarlı. İktidar, kuvvetler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıran ve bağımsız yargıyı yok eden bu değişiklikleri, kırmızıçizgisi olarak ilan ediyor.

Böylece CHP’nin 12 Eylül’de hayır dediği değişikliklere, nedensiz yere “evet dedirtmek istiyorlar. Ve biz bu tuzağa düştük bile.

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

MİT mensupları söz konusu olunca, genel yasalar bir tarafa bırakılıp, özel yasalar hatırlanıyor. “Özel yasa var ise, genel yasa uygulanmaz” diyorlar.” Tutuklananlar komutanlar veya Deniz Fenerini soruşturan savcılar olunca, bu kural nedense unutuluyor. CHP bu haklı durumu bile savunamıyor.

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Seçilmiş milletvekillerimiz için Biz yargılanmasınlar demiyoruz..” diyerek Silivri Hukukunu, yine biz meşrulaştırıyoruz…

Andımız ve Gençliğe Hitabe bile kaldırılıyor.

Bizimkiler, hala Dersim’in soykırım” olduğunu ispatlama peşinde.

Sebahattin Ali’yi CHP’nin öldürttüğünü söylemek, CHP’yi büyütür mü.?

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Partiye alınan sağcılar, sağ oyları partiye getiremiyor… Aksine bizi sağcı yapmaya çalışıyorlar. Parti yöneticileri, Fetullah Gülen’e övgüler yağdırıyor. Partili bir milletvekili ABDye kadar gidip “güzelleme yazıyor.

 

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Parti temsilcilerimiz, CHP’nin Anti-Amerikan olmadığını söylüyor. Demek ki, CHP Anti-Emperyalist olmaktan çıkartmış. CHP, Kuran kurslarını ilköğretime kadar indiren yasayı, Anayasa Mahkemesi’ne götüremiyor, ama Abdullah Gülün Cumhurbaşkanlığını devam etsin diye, dava açmaya hazırlanıyor. CHP, Cemaat” ile Milli Görüş arasındaki kavgada neden taraf.?

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Partideki korku imparatorluğunu yıkacağız diyenler, kendi korku imparatorluklarını kuruyor. Parti yönetimimiz, eleştirilmeye tahammül edemiyor. Eleştirenlere Brütüs deyip, hain ilan ediyor.

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

Bizim bildiğimiz tüzükler, sessizlik içinde tartışılarak yapılır. Kurultay şölene çevrilirse, tartışma ve düşünme ortamı ortadan kalkar.

Kurultay’a katılan kaç delege vardı.?

Gerçekten söylendiği gibi çoğunluk sağlandı mı.?

İsa Gök, bu soruların yanıtı ararken, neden salon dışına çıkartıldı.?

Divan Başkanı’nın kaos sözcüğünü kullanması hiç doğru olmadı.

 

BU İŞTE de BİR TERSLİK VAR.!

 

Av. Cemil Can

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - 27.Şubat.2012 – 13.30

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

TÜRKİYE'NİN DIŞ BORCU

Türkiye’nin Net Dış Borç Stoku Yılın 2010 Yılı Aralık Sonu İtibariyle Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 16 Artarak 169 Milyar 518 Milyon Dolar Oldu.

Hazine Müsteşarlığı, üçer aylık dönemler itibariyle hesaplanan Türkiye Net Dış Borç Stoku verilerini açıkladı. 2010 yılı Aralık sonu itibariyle Türkiye’nin net dış borç stoku 2009’a göre 23 milyar 691 milyon dolar tutarında, yüzde 16 oranında artışla 145 milyar 827 milyon dolardan 169 milyar 518 milyon dolar düzeyine çıktı. Yılın 3 çeyreğine göre ise net dış borç stoku yüzde 6 oranında, 9.8 milyar TL tutarında artış gösterdi.

Bankacılık sektörü hariç Türkiye’nin dış borç stoku 2009 yılı sonuna oranla yüzde 2 oranında, 4 milyar 189 milyon dolar tutarında azalışla 200 milyar 549 milyon dolardan 196 milyar 360 milyon dolara geriledi. Bankacılık sektörü ve parasal sektör net dış varlıkları 2010 yılı sonunda, 2009’a göre 27 milyar 880 milyon dolar azalışla 26 milyar 843 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Hazine garantili dış borç stoku ise 2010 yılı sonu itibariyle 2009’a göre yüzde 11.3 artarak 7 milyar 366 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Hazine garantili dış borç stokunun 3 milyar 114 milyon dolarını özel sektörün, 4 milyar 251 milyon dolarını kamunun borçları oluşturdu. Kamunun borçlarından 1 milyar 279 milyon doları genel yönetim, 1 milyar 832 milyon doları finansal kuruluşlar, 1 milyar 140 milyon doları ise finansal olmayan kuruluşlardan oluştu.

-KAMU NET BORÇ STOKU 317,4 MİLYAR TL-

Türkiye’nin kamu net borç stoku 2010 yılı Aralık sonu itibariyle 317.4 milyar TL, AB tanımlı genel yönetim nominal borç stoku ise 459.5 milyar TL olarak gerçekleşti. AB tanımlı genel nominal borç stoku 2009 yılı sonuna göre yüzde 6 artış gösterdi. ANKA

 

EFSANE POLİSTEN F TİPİ TESPİTİ

Emniyet'i çok iyi bilen Hanefi Avcı, bütün kompoların teşkilattaki FetHullahçı yapılanmanın işi olduğunu açıkladı.

 

Bir dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı, Eskişehir İl Emniyet Müdürü olan Hanefi Avcı’dan, "İşte budur" dedirken açıklamalar.
Emniyet teşkilatında teknik-elektronik istihbaratın kurucusu olarak bilinen Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Fethullah Gülen cemaatinin başta emniyet ve yargı olmak üzere devlet kurumları içindeki yapılanmasıyla ilgili kitap yazdı...
Avcı, piyasaya yeni çıkan “Haliç’te Yaşayan Simonlar” adlı kitabında “Aslında herkes biliyor ama kimse dillendirmiyor. Ben açıkça ifade ediyorum ki, son zamanlarda gündemi meşgul eden tüm iddiaları yayan cemaattir” diyor...
“Büyük illerin emniyet müdürleri ve valileri bilsinler ki, emirlerindeki polislerin bir kısmı kendilerini değil, cemaatin imamını amir olarak kabul ediyor” iddiasını dile getiriyor, ancak somut kanıt ve belgelere değil ‘tecrübelerine ve duyumlarına’ dayanıyor.....


 

NİHAT GENÇ: DERİN DEVLET YAZARLARIN TAA KENDİSİDİR

Yeniden bir daha tane tane söyleyelim. ‘Derin Devlet’ tabiri devletin özellikle istihbarat alanlarında ‘hukuk dışı icraat ve alışkanlıkları’ demektir ki, Susurluk Vakası en çarpıcı örneğidir.

‘Ergenekon’ ise Türkiye’deki muhalifleri tasfiye için iddia edilen ve iddiası beş yıla rağmen mahkemelerde henüz hiçbir kanıtla belgelenmemiş saçma sapan iftiralar düzeneğinin adıdır.

bir çok liberal yazar hala kasıtla ve inatla bu iki tabiri karıştırmaya devam ediyor ve ettikçe rezil kepaze oluyor.

Şimdi gördük ki Ergenekon üzerine hiçbir belge bulunamadı ve yüzlerce iddianın iftira olduğu avukatlar ve gazetecilerle ispatlandı, Ergenekon iddiasına gönülden biat edenler ise uzaması bitmeyecek sonuçlarını hayırla bekleyedursun, o saate kadar bir ülkeleri kalırsa.

Ancak Savcılığın Mit’i soruşturma talebi ortaya çok net şekilde ‘KCK yapılanmasının istihbarat faaliyetlerinde hukuk dışına çoktan çıkıldığını’ ortaya koyuyor. İşte bu kadar açık net kanıtlar koskoca Ergenekon iddianamelerinin hiçbir yerinde elle tutulur hukuki kanıt haline getirilir şekilde ortaya konulamadı.

 

Terörist’anbul – Yılmaz ÖZDİL

* İddianame kabul edildi. Genelkurmay Başkanı… Resmen “terörist” sanık.

* Kara, Hava, Deniz… Komple içerde. TSK bi nevi terör örgütü.
* MİT Müsteşarı… Terör şüphelisi. Eski MİT Müsteşarı…
Terörden aranıyor.
* İki CHP… Bir MHP mebusu terörist.
* Nedim Şener terörist. Tuncay Özkan terörist. Doğu Perinçek terörist. Hanefi Avcı terörist.  Aziz Yıldırım terörist.
* Alayı İstanbul’da yargılanıyor. Terörist’anbul.
* PKK’yı ayır… Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör olayı İstanbul’da yaşanmış, beş gün arayla, ikiz bombalar patlamış, banka, sinagoglar, konsoloslukla beraber, insanlarımız havaya uçmuştu.
* İtalyan gazetesi Corriere della Sera’ya demeç veren Başbakanımız, aynen şunları söylemişti: “Tek tesellimiz teröristlerin yerli olması… En azından yabancı teröristler ülkemize sızmadı.”


* Ee.. Çok şükür yani. Yılmaz ÖZDİL-Hürriyet

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - 27.Şubat.2012 – 13.30

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP