Fethi Bayçın Huzur Evinde Olanlar

T.C Fethi Bayçın Huzur Evi Hakkında. Daire Başkanlığınıza bağlı, konuda adı geçen Huzurevinizde,

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

E. Prof. Dr Cemal AKIN - ANTALYA: 15.03.2012

Güzeloba / PTT  P.K. : 33, 07230 Muratpaşa/Antalya                 

Tel: Tr+90542 764 10 25                                                                                       

E-Posta: cemalakin1@hotmail.com

Yurtdışı Ev Adresi: 26, Rue de L’yser  F-67000 Strasbourg / France

Tel: FR: +33 369 78 02 11

  

T.C

Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığına, ANKARA

 

Konusu: T.C Fethi Bayçın Huzur Evi Hakkında.

            Daire Başkanlığınıza bağlı, konuda adı geçen Huzurevinizde, bana kasıtlı olarak uygulanan, insan hak ve özgürlükleri, yaşama hakkıma aykırı, insanlık dışı, psikolojik baskı ve işkencelerden kasıtlı olarak. Birlikte yaşamamız mümkün olmayan ve tarafıma karşı kurulmuş insanlarla aynı odalarda kalmam zorlanarak; odamın zeminine asitli ve mikroplu paspas uygulanarak; ölümcül hastalıklara yakalanmış bulunmaktayım. Aşağıda göreceğiniz tıbbi belgelere göre, bir yıllık ömrü kalmış insanım.

            Yaşadığım Huzurevinizden, başka Huzurevine nakledilmem için yaptığım yazılı başvuru, olumsuz sonuçlanarak, ölüm riskine girmeme neden olunmuştur.

 

            Şöyle ki;

1-) Adı geçen Huzurevinde, benim bulunduğum bir yıl içinde hem kendi durumum hem de, daha önce ölenlerin ölümlerinden kuşkulu olduğum için, C.S suç duyurusunda bulunmadan önce, oranın yöneticileri olan Müdür Hüseyin, ekip görevlileri, Ramazan, Hatice ve Nuray adlı kişiler hakkında, Dairenizin işlem yapmasını ve bu kişiler hakkında idari yaptırım uygulanmasını istiyorum.

2-) Konu’da adı geçen, Huzurevi’nize 2011 yılının Mart ayı içinde ücretli olarak; ( T.C Antalya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinin 21.03.2011 ve 22.03.2011 günlü raporları ile,) sağlıklı olarak, ücretli konumda girmiştim. (Ek: 1-2/aşağıdaki raporlar..)

 3-) Son iki ay içinde, anılan huzur evinizde, sağlıksız koşullar, kasıtlı uygulamalar yüzünden akciğerlerimden difüzyon hastalığına yakalandım. Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nin 24.01.2012 tarihli T.Bilgisayarlı Tomografisinin raporuna göre (pnömoni kinfiltrasyon) tanısı ile tedavi altına alındım. (Ek: 3-ilgili rapor örneği) akciğer soluk ölçümünde, sağlıklı yaşamı engelleyen konum ortaya çıktı.          

Ayrıca kan labaratuvar sonuçları hastalığımın ağırlığını göstermektedir. (Ek: 5- ilgili sonuç çıktısı örneği)

 4-) A.Ü. Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.D. Gastroenteroloji B.D’nin 09.03.2012 tarihli endoskopi görüntüsüne göre midemde annatomoz- zehirlenme sonucu ülser olduğu ortaya çıkmıştır. (Ek:6- üst endoskopi raporunun örneği.)

 5-) aşağıda, Ek: 6-7-8 ‘ de bulunan bilimsel yayına göre, bir yıl içinde öleceğim anlaşılmıştır.   

 6-) Belirtilen Huzurevinizde kalanlar; odalarda birbirinden hoşlanmayan insanların birlikte yaşamaya zorlanması, şikâyette bulunanların atılması gibi davranışlarla orada yaşayan kimselerin korkutulması yüzünden, kalanlar yalnızlaştırılmış. Aşağılama davranışları, sözlü saldırı ve hakaretlerle sindirilmiş olup, Huzurevi değil Muzurevi ortamında yalnızlaştırılmışlar, her biri adeta ölüme çabuk gidecek, her türlü insanlık dışı davranışlarla, psikolojik ve fizyolojik olarak hasta duruma düşürülmüşlerdir. Burada, yukarıda adları belirtilen personelinizin görev yerleri değişmedikçe, hiçbir müfettiş doğru bilgi edinemeyecektir. Burası, eski Sovyetler Birliği’ndeki insanlar, nasıl korkutulmuşlarsa, yazılı ve sözlü şikâyette bulunanların, başlarına birçok üzücü olaylar geldiğini, şikâyet sahiplerinin dosyalarından kimlikleri çıkartılarak, o kişilerle ( güvence verilmek şartıyla konuşulduğunda, belirttiğim gerçeklere ulaşılabilir.)

            Bu durum böyle sürerse, Bakanlığınızın sorumluluğu artacaktır.

           

 

 Görüşlerim

Antalya’da yapılan Uluslararası Yaşlılar Sempozyumunu katılımcılarından olarak; oraya katılan SH Uzmanınızın da bulunduğu zamanda. Yaptığımız konuşmaların ve görüşlerimizin çerçevesinde; Türkiye’de, Bedensel Sağlıklı Yaşlıların özelliklerine; Bedensel Engellilerin konularına; Görmezlerin ve Psikolojik Sorunları olanların niteliklerine, Başkalarının Bakımına İhtiyacı Olanların Bakımevi Özelliğinde; var olan Huzurevlerinizin yeniden düzenlenmesi ve Avrupa İntibakına denk yapılandırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu konuda, AÜ Sosyal Hizmetler Enstitüsünün yaptığı çalışmalardan yararlanılabileceği kanısındayım. Eğer, tüm Huzurevleriniz, Fethi Bayçın Huzurevi gibi ise, en kısa zamanda, bu konunun gündeme alınması ve Huzurevinde kalanların da katılacağı bir ortak yönetim uygulanmasıyla sorunların aşılacağı inancındayım.

SONUÇ VE İSTEM;

            Yukarıdan beri anlatıldığı, ekteki- aşağıdaki belge örneklerinden görüleceği üzere; sorumlusu Kurumunuz olmakla, can güvenliğim yok olmuş, tıbben ömrü bir yıl kalmış bir insan olarak; bu durumun sorumlularının, idari olarak işleme tabi tutulmasını; Bakanlığınız hakkında açacağım tazminat davasından bilgi edinmenizi saygıyla dilerim.

Cemal AKIN

 

Ekler : ( Aşağıdakiler .)

1–1-2 Huzurevine girerken sağlam olduğumu belirten raporlar.

2-3-4-5 Ölümcül pnömonik infiltrasyon hastalığına yakalandığım belgeler.

3-6-7-8 Hastalığımın, bir yıl içinde öleceğimi belirten Akademik Kaynağın ilgili sayfaların.

 

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - 26.Şubat.2012 – 13.30

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

   

   

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP