HEZİMET, GÖKÇEK’İ İLGİLENDİRMİYOR

“HEZİMET” GÖKÇEK’İ NE İLGİLENDİRİR.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HEZİMET, GÖKÇEK’İ İLGİLENDİRMİYOR

“HEZİMET” GÖKÇEK’İ NE İLGİLENDİRİR.?

Yerel seçimler yaklaşırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, yine ortaya çıktı… Her zamanki gibi kendine rakip olarak ana muhalefet partisi CHPnin Genel Başkanını görüyor. Onunki de tuhaf bir takıntı işte… Başkent’e yakışır mı derseniz yakışmıyor…

Yıllar önce, Kılıçdaroğlu henüz milletvekili iken, TV ekranlarında doğalgaz sayaçları ihalesi ile ilgili olarak yapılan tartışmada, Kılıçdaroğluna Mat olan İ.Melih Gökçek,  o günün rövanşını almak için, fırsat buldukça Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yerli yersiz saldırdı. Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğinden tutun da annesinin Ermeni olmasına kadar girmediği konu kalmadı…

Kılıçdaroğlu onu muhatap almayınca da adeta kudurdu…  Nihayet,  Tandoğan Mitingini hezimet olarak nitelendirerek muhatap alınmayı başarabildi!  Kendini Başbakan vekili gibi gördüğü için, Başbakan’ın yurt dışında bulunmasından yararlanarak araya girdi. Yoksa ana muhalefet partisine sataşmak bir belediye başkanın haddine mi.?

Kılıçdaroğlu’nun boşluğa düşerek Gökçek’e: Ben düşünen insana yanıt veririmşeklinde yanıt vererek muhatap alması, hiç doğru olmadı. Çankaya veya Yenimahalle Belediye Başkanlarından biri ona yanıt verseydi, çok daha etkili olurdu…

Kılıçdaroğlu’nun Melih Gökçek için söylediği sözler, nedense bende Yunanlı filozof Aristo’nun: İnsan düşünen bir hayvandır, insanları tanıdıkça hayvanlara saygı duyuyorum özdeyişini hatırlattı… Aristo’dan sonra insanoğlunun geldiği noktaya bakın. Demek ki,  insanın düşünenleri  de varmış.!

Tam da bu söz düellosu yaşanırken,  Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, İran’da mevkidaşı yerine, Dışişleri Bakanı karşılamış. Erdoğan, Seul’de gördüğü itibardan sonra, Tahran’da duvara toslamış.! Bu hareketin diplomaside ağır bir manası vardır elbette. Yoksa durduk yerde, bizimkinin suratı Çarşamba pazarına dönmezdi.

Melih Gökçek’e de Kılıçdaroğlu yerine, CHP’li bir ilçe belediye başkanı yanıt verseydi, sanırım onun da suratı başbakanınkine dönerdi… Neyse, bu defa beceremediler, inşallah bir dahaki sefere…

Belli ki, Melih Gökçek CHP’yi kendine muhatap alarak önemsenmek istiyor. Hazret, bu şekilde başarısızlığını örterek, hükümet üzerinde kambur olduğunu gizleyecek. 174 bin 579 aileye gıda, yakacak, ekmek, giysi, ev eşyası, çorba, yemek çadırları, kırtasiye, bot ve kaban kalemlerinden oluşan toplam: 108 milyon 125 bin 615 lira değerinde yardım” yapmakla övünüyor! Yaptığı iş gerçekte sağılan ineğe, ot vermek gibi bir şey.!

Seçim Rüşveti işlemi gören bu yardımlar belediye bütçesinin % 4,5’uğunu oluşturuyor…

Hazine Müsteşarlığı’nın 30 Eylül 2011 tarihi itibariyle alacaklarının toplamı: 26,3 milyar lirayı buluyordu.  Alacak stoku içinde en büyük pay, 14,9 milyar lira ile mahalle idarelere ait. Mahalli idareler içinde de 4 milyar 819 milyon 315 lira ile AKP’li İzmit Büyükşehir Belediyesi başı çekiyor. İkinci sırada 2 milyar 570 milyon 944 bin lira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi geliyor. Onu da 1 milyar 756 milyon 134 bin lira ile EGO takip ediyor…

Ankaralılardan toplanan doğal gaz paraları yerine gidiyor mu.?

Bu rakamlar açıkça gösteriyor ki, Ankaralı vatandaşın ödediği doğalgaz paraları, Melih Gökçek’in seçim rüşveti olarak 174 bin 579 aileye dağıtılıyor!.. Sonuçta belediyenin borcunu hazine ödüyor tabi. Bu yardım adı altında yapılan seçim yatırımları hükümetin marifetiyle 74 milyon vatandaşa dağıtılıyor. Kısaca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını bütün Türkiye ödemek zorunda kalıyor!..  Gökçek, CHP’lilere bu nedenle minnettar olacak yerde, nankörce  saldırıyor!..

Her aile ortalama 5 kişi olduğunu kabul edilirse; yardım lardan faydalananların sayısı 872 bin 895 kişiyi buluyor...

2009 Yerel Seçim Sonuçlarına göre, Ankara’nın toplam seçmen sayısı: 3 milyon 407 bin 999’dur. Belediye Başkanlığı için seçime giren üç büyük partinin aldığı oylar ise şöyledir: AKP 939 bin 365, CHP 762 bin 299, MHP 656 bin 895. Melih Gökçek bu formülle 4 dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanıyor.! 

872 bin 895 kişi çantada keklik olunca, yine de kazanabilir tabi.! Bir de bu kekliklerin tuzağa çağıracağı, diğer keklikleri hesaba katın. Sayı 900 bini aşabilir… Zaten alınan oy da o kadardır: 939 bin 365. Seçim yapmadan sayım tamam. Melih’in rakipleri için sandığa ilk oy atıldığında, onun 900 bin civarında oyu tutanağa yazılı.!

Al sana “gizli oy açık sayım” işte.!

Bu hesabı Başbakan da biliyor elbette. Onun için Melih’ten  bir türlü vazgeçemiyor.!

Muhalefete bu formülü verdikten sonra, bakalım onlar bu sefer ne yapacak.? Ayrı ayrı mı girecekler seçime, yoksa ortak bir aday üzerinde anlaşacaklar mı.?

Av. Cemil Can

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP