BİR KAHVALTININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

TDP – Trabzon Dernekleri Partisine “Gençlik Kolları” Ve “Kadın Kolları” Hayırlı Uğurlu Olsun…!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BİR KAHVALTININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençliği, Proje Geliştirme ve Mevcut Projeleri Tartışma Konulu Toplantılarına Pazar Kahvaltısı ile Başladılar...

Ofhayrat.Com Haber sitesi tarafından haberleştirilen söz konusu toplantı için söyleyeceklerimiz var.

 

BİLE BİLE YANLIŞ YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR...!

 

TDP – Trabzon Dernekleri Partisine “Gençlik Kolları” Ve “Kadın Kolları” Hayırlı Uğurlu Olsun…!

 

Hem gençler hem de eski Onursal ve yeni Genel başkanları hala, bile bile yanlış yapmaya devam ediyorlar.

Federasyon bünyesinde gençlik çalışma gurubu, çalışma komisyonları kurulması önerisini benimseyerek, bu oluşumu 5 yıl önce gerçekleştiren eski genel başkan siyasi parti günlerinden kalan alışkanlıkları nedeniyle *Gençlik Kolları* adını koydu. Bilindiği gibi tüm dünyada bütün Sivil Toplum Kuruluşlarında, kuruluş hedef, amaç ve ilkelerine göre yönetim ve genel kurullarınca kararlaştırılmış iş, eylem ve etkinlik görevleri için “komisyon, komite, gurup” gibi değişik isimler alan çalışma ekipleri oluşturulur ve çalıştırılır.

Ancak hiçbir sivil toplum kuruluşunda “kol”

“Kollar” kavramları kullanılmaz.

 

KOL PARTİLERDE OLUR

Çünkü “kol ve kollar” kavramın özüne uygun olarak “parti” bünyesinin, “tüzük kuralları dışına çıkamaz” Parti Başkan ve yöneticilerinin sözlerine karşı gelemez. Kendi kendine görev icat edemez ve uygulayamazlar kısaca bağımsız olamazlar.

Yönetim ve yöneticilerinin aksine bağımsız görüş belirtemez ve açıklama bile yapamazlar. Yani sivil toplum kuruluşu değil, Partiler Kanununa göre kurulmuş sınırlandırılmış kalıplar içerinde çalışan bağımlı üyelerdir.

SİVİLLERDE BAĞIMLILIK YOKTUR

Fakat sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük esasına dayalı olarak, özgün demokratik kurallar çerçevesinde serbest çalışmalar gerçekleştirilir. Kısaca STK komisyon ve komite üyeleri bağımsızdır. İstedikleri gibi özgür düşünce ve demokratik ortak kararlarla iş, eylem ve etkinliklerini gerçekleştirirler. Hiçbir yerden talimat almazlar ve alınmış ortak kararlar dışında, her türlü düşünce ve önerilerini hedef kitleleri ile paylaşırlar.

Daha önce de birkaç kez yazılı ve sözlü uyarılarımızı dikkate almayan TDF eski, yeni başkanları; Hala “kol ve kollar” kavramlarını kullanmaya devam ettikleri gibi şimdi de “kadın kolları” unvanıyla yeni bir çalışma gurubu daha oluşturacaklarını beyan ettiler.

TDP – Trabzon Dernekleri Partisine “Gençlik Kolları” Ve “Kadın Kolları” Hayırlı Uğurlu Olsun…!

 

BU KONUDAKİ HAKLILIĞIMIZ

Bu konudaki haklılığımızı kendileri şöyle teyit ettiler. Kahvaltı başlamadan önce sohbet etme fırsatı bulduğumuz gençlerin ileri gelenleri hem bu “kol” kavramı için hem de Trabzon’un 15 Ağustos 1461 de Fethedilmiş olmasına rağmen ısrarla ve inatla 26 Ekim’de kutlamak için hazırlık yapmalarının yanlışlığını anlattığımızda, büyüklerimiz bilir, başkanlarımız bilir diye konunun TDF - Federasyon yönetimiyle konuşulması gerektiğini belirtiyorlar.

Buradan da anlaşılıyor ki bu federasyon gençlik komisyonu bağımsız değil. Kendi özgür düşünce ve önerilerini ortaya koyamıyorlar. Akıllarına takılan konuları araştıramıyorlar. Kendilerine partici  düşünce ile “gençlik kolu” adını koyanların çizdikleri sınırların dışına çıkamıyorlar.

Bu durumda yapılacak işleri başkanlardan öğrenip kararları onlardan bekleyeceksek Gençliğe ne gerek var diyebilirsiniz. Gençlere gerek yok diyebilirsiniz.

Olur mu.? Var tabii yöneticilere başkanlara basamak lazım. Gençler bu gibi durumlarda Özellikle partilerde üzerine basılacak basamak görevini görürler. İşte bu nedenle olsa gerek TDF gibi önemli bir STK da Siyasetten gelen Genel Başkanlar “Gençlik Kolları” Ve “Kadın Kolları” gibi oluşumları önemli ve gerekli görüyorlar.

 

TDP – Trabzon Dernekleri Partisine “Gençlik Kolları” Ve “Kadın Kolları” Hayırlı Uğurlu Olsun…!

 

NEREDE ALTI YIL ÖNCE ALINAN KARARLAR

Aşağıdaki http://www.ofhayrat.com/ Abdullah Gözaydın’ın haberi içerisinde anlatılanlara bakarsanız, gençler hala 6 yıl önceki ilk başlangıç noktasından ileri gidememişler.

Önemli kişilerle sohbet ve bilgilenme toplantıları 6 yıl önce ilk toplantılarda kararlaştırılmıştı ve ilk bir araya gelinecek kişi Haşim Albayrak ile daha yeni buluşmuşlar..!

Bugüne kadar yaptıkları kesinlikle küçümsemiyoruz ama herkesin her zaman yapa geldiği, kahvaltı, yemekli gece, iftar, gezi, piknik gibi sıradanlaşmış olağan şeyleri yapmakla övünüyorlar.

 

YENİ BİR ŞEY YOK

Kariyer ortamlarında, üniversite gençliği arasında, çalışan gençlik arasında, Trabzon’daki gençlik arasında yapılmış ciddi araştırma olmadığı gibi kendi kendilerinin de prestijini düşürüyorlar.

Örneğin kemençe ve horon kursu ya da atma türkü, tiyatro, koro gibi çalışmaların kararları 6 yıl önce alınmış hatta bazı girişimlerde bulunarak başlangıç da yapılmıştı. Ne oldu da tüm bunlara bu yıl yeniden kararlar alınarak başlangıç yapılmaya çalışılıyor. Ayrıca her şey horon ve kemençeden mi ibaret.? Başka daha güncel, daha ciddi işler, konular yok mu.?

 

TDP – Trabzon Dernekleri Partisine “Gençlik Kolları” Ve “Kadın Kolları” Hayırlı Uğurlu Olsun…!

 

BU İŞİN SONU “ARKA BAHÇEYE” ÇIKAR..! Devamı gelecek yazımızda...........

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - 02.Temmuz.2012 – 13.30

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı  

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

ONURSAL BAŞKANLAR İŞ BAŞINDA

Trabzon Dernekleri Federasyonu Onursal başkanı Nurettin Turan, Başkan Mustafa Demir, Yönetimden Ali Turan Gür katıldı. Toplantıyı Taka gazetesinden Zeki Gökçe, Medya Günebakış'tan Ökkeş Bölükbaşı ve biz izledik.

 

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI KONUŞMASI
Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik kollarının değerli üyeleri, Davetimize icabet ettiniz teşekkür ederiz.
Federasyon Onursal Başkanı Sayın Nurettin Turan ve Başkan Sayın Mustafa Demir, Toplantımızı onurlandırdınız teşekkür ederiz.
İçimizdeki Trabzon sevgisine ve sevdasına ortak olmak için kahvaltımıza iştirak eden tüm katılımcılara hoş geldiniz der katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

TDF Gençlik Kolları olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana memleketinden, Trabzon'undan uzaklarda memleket hasreti çeken Trabzonlu genç kardeşlerimizin hasretini bir nebze olsun azaltabilmek, Trabzon’umuzun, Trabzonspor'umuzun sesini buralardan her yere gür ve etkili şekilde duyurabilmek.

Trabzon kültürünü, sanatını, tarihini, örf ve adetlerini bilerek ve sahiplenerek yaşamaları için neler yapabiliriz düşüncelerini kendimize yol haritası olarak belirleyip yaptığımız her etkinlikte, geride bıraktığımız her yılda, üstüne kata kata Trabzon'u ve Trabzonspor'umuzu en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettik.
Bu günden sonrada inşallah sizlerinde katılımı ve desteği ile içimizdeki Trabzon sevdasını daha fazla ateşleyerek, Trabzon'umuza ve Trabzonlulara yakışır temsili en iyi şekilde sergileyeceğimizden şüphem yoktur.
TDF Gençlik Kolları bu güne kadar ki tüm yönetim ve üyeleriyle Trabzon sevdasıyla yanıp tutuşanlardan oluşan gönüllüler ordusudur. Bu orduda pek çok arkadaşımız görev almış, Trabzon'un en iyi şekilde temsili görevini yerine getirmek için aramızda bulunmuştur.
Görev alan bazı arkadaşlarımız iş ve aile durumlarından dolayı hayatlarındaki yoğunluk ve sorumluluklar arttığı için istemeye istemeye bu güzel görevin aktif faaliyet kısmından teskerelerini alarak, bizlere fikir ve düşünceleriyle uzaktan desteklerini sürdürmeye devam etmekteler.
İşte bu ordunun her zaman var olabilmesi için Trabzon'un ilelebet her kulvarda aktif şekilde temsil edilebilmesi için her yıl katlanarak artan "Trabzon İçin Sorumluluk Projelerimizde" bizlerin yüküne ortak olacak Trabzon sevdasıyla yanıp tutuşan, Trabzon için bende varım diyen Trabzonlu arkadaşların bizlere katılarak Trabzon'umuzu en iyi şekilde temsil etmeye davet ediyorum.
-*- TDF Gençlik Kolları olarak ufkumuzu geniş tutarak; birlik ve beraberliğimizi sağlayıcı, tarih ve kültürümüze sahip çıkan, geçmişle gelecek arasına köprü kurarak kuşakları birleştiren projelerimizi hayata geçirerek Trabzon'umuzu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu bağlamdaki projelerimizden bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum.
-*- Trabzonlu gençlerin tarihini ve kültürünü sahiplenerek doğru şekilde yaşayabilmeleri için üniversitelerdeki hocalarımız, eğitimci büyüklerimiz, gazeteci yazarlarımız ile Trabzon tarihi ve kültürü üzerine söyleşi programları düzenlemek ( bunlardan bir tanesini geçtiğimiz salı değerli büyüğümüz Haşim Albayrak hocamızla gerçekleştirdik.)
-*- Düzenlemeye devam ettiğimiz geleneksel kahvaltı, gezi, piknik ve iftar organizasyonları ile gençlerimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek.
*-* Düzenleyeceğimiz horon ve kemence kursları, atma türkü ve yöresel türkü, koro ve tiyatro çalışmaları ile gençlerimizin Trabzon Kültür ve sanatından yoksun yetişmelerinin önüne geçmek
-*- İstanbul'daki tüm üniversitelerden aramıza öğrenci temsilcileri katarak öğrenci kardeşlerimize destek olmak, sorunlarına çözümler üretmek, gurbet elde kendilerini yalnız hissetmelerinin, boşluğa düşmelerinin önüne geçmek
-*- Belediyelerin aylık kültürel etkinlik takvimlerine Trabzon ile ilgili etkinliklerinde dâhil edilmesi için ilgili müdürlüklerle görüşmeler yaparak Trabzon'umuzun her kulvarda en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamak
** Trabzon ile ilgili önemli gün ve haftalarda etkinlikler düzenleyerek Trabzon Tarihini gençlerimizin hafızalarında zinde tutmak --
http://www.ofhayrat.com/

   

 

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP