RUHBAN OKULUNUN AÇILMASI

SADECE CHP DELEGELERİ "CHP’ li BRUTUSLER İÇİN" İÇİN YAZILMIŞTIR.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

RUHBAN OKULUNUN AÇILMASI

SADECE CHP DELEGELERİ ("CHP’ li BRUTUSLER İÇİN") İÇİN YAZILMIŞTIR.!

Y-CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILÇDAROĞLU, ÖNCEKİ GÜN DİN ADAMLARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TOPLANTIDA: "Heybeliada Ruhban Okulu konusunda, eğer hükümet yeniden açılması lehinde samimi, içten tavrını bize yansıtırsa, buna destek vereceğiz, engel olmayacağız" DİYEREK, AKP İKTİDARININ "AKINCI BİRLİĞİ" OLDUĞUNU KANITLADI.!

BU AÇIKLAMANIN ANLAMI ŞUDUR

RUHBAN OKULU'NUN AÇILMASI İLE İLGİLİ OLARAK YASAL VEYA ANAYASAL BİR DÜZENLEME YAPILIRSA, Y-CHP ANAYASAYA AYKIRILIK İDDİASI İLE ANAYASA MAHKEMESİ'NDE DAVA AÇMAYACAĞI SÖZÜNÜ VERMEKTEDİR.!

"SÖZ VERMEK EL VERMEYE BENZEMEZ.!”

YUKARIDAKİ AÇIKLAMA,  ADALAR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ VE MECLİS ENCÜMEN ÜYESİ RAFFİ HERMON ARAKS TARAFINDAN, BASINA KAPALI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTI ARDINDAN YAPILAN HABERLERDE, KILIÇDAROĞLU'NUN KULLANMADIĞI SÖZLERİN YER ALMASI ÜZERİNE YAPILMIŞTIR... YANİ BİR "DÜZELTME" YAZISIDIR.!

DOLAYISIYLA Y-CHP'NİN RUHBAN OKULU KONUSUNDAKİ RESMİ GÖRÜŞÜNÜ, BU ŞEKİLDE KABUL EDİLMEK ZORUNDADIR.!

BU NEDENLE BEN DE AYNI KONU İLE İLGİLİ OLARAK, 12.07.2009 GÜNÜ KALEME ALDIĞIM KÖŞE YAZISININ BAĞLANTISINI  AŞAĞIYA KOYUYURUM.!

BU PAYLAŞIMIM SADECE CHP'NİN "BRUTUS" OLARAK NİTELENDİRİLEN DELEGELERİ İÇİNDİR...

Y-CHP YÖNETİMİ HAKKINDA YAPTIĞIM; "AKP'NİN AKINCI BİRLİĞİ" YAKIŞTIRMASINDA EĞER HAKSIZLIK ETMİŞSEM, ÖZÜR DİLEYEREK BİR DAHA AĞZIMI AÇMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM... DELEGELER BENİ HAKLI BULURSA, O ZAMAN BENİM DE

ONLARDAN KÜÇÜK BİR İSTEĞİM OLACAK: Y-CHP'NİN AKP'YE ÇOK LAZIM OLAN BU YÖNETİMİNİ, (Kılıçdaroğlu’ nu)  BİR GÜN BİLE GECİKTİRMEDEN GÖREVDEN ALSINLAR.!

BU İŞİN NASIL YAPILACAĞI TÜZÜĞÜMÜZDE YAZILIDIR.! AMAN GEÇ KALMAYIN HA.!

RUHBAN OKULUNUN AÇILMASINA İTİRAZ ETMEYİP, SADECE HÜKÜMETİN SÜT DAĞITIMINI ELEŞTİREN BU PARTİ, CUMHURİYETİ KURAN ÖNDERLERİMİZİN PARTİSİ OLAMAZ.!

YARGIYI ELE GEÇİREMEYEN (!) CEMAAT, SONUNDA  CHP'Yİ ELE GEÇİRMİŞTİR.!

ŞİMDİ “GÜZELLİK UYKUSU”NDAN KALKIP CHP'YE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR.!

Av. Cemil Can

http://www.cemilcan.av.tr/s.154.htm

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

 

HELENİZM’DE MUDANYA PLANI

MUDANYA GAZETESİ 19 OCAK 2012


Araştırmacı Yazar Bojidar Çipof, Mudanya’nın Zeytinbağı Beldesi’ndeki Kemerli Kilise’yi Satın Alan 250 Bin Euro’luk Finansmanlığın Perde Arkasını Yazdı…

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Mudanya ve Gemlik’te bir dizi incelemelerde bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yol haritasını ortaya çıkaran araştırmacı yazar Bojidar Çipof, Zeytinbağı Beldesi’nde Rum Patrikhanesi tarafından geçtiğimiz ay 250 bin Euro’ya satın alınan Kemerli Kilise ile bu planın adım adım işlediğini öne sürdü.

İzmir’de yayımlanan İlk Kurşun Gazetesi’nde geçtiğimiz yıl yayımlanan yazısında Bursa’da Helenizm yayma hareketinin ilk adımının Mudanya’nın Zeytinbağı (Tirilye) Beldesi’nden atıldığına vurgu yapan Çipof, şimdi de “Helenizm artık Türkiye’de hortlamaya hazır” dedi. Fener Rum Patrikhanesi’ne karşı 1996 ve 2007 yıllarında açtığı iki davası Yargıtay İçtihadı haline gelen araştırmacı yazar Bojidar Çipof, yayınladığı son yazısında “Bursa-Mudanya ve Zeytinbağı” üçgende olup bitenleri analiz etti. “Kemerli Kilise” olarak da bilinen “Panagia Pantovaasilissa” adlı eski kilisenin kısa bir süre evvel Rum Patrikhanesi tarafından satın alındığını hatırlatan Bojidar Çipof, Bartholomeos’un, Zeytinbağı’ndaki bu metruk ve dört duvar kalmış kiliseye senede birkaç kez gelerek ziyaretler ve ayinler yaptığını anlattı. Çipof, yazısında şu görüşlere yer verdi:

250 BİN EURO’LUK FİNANSMAN…

“(…) Geçen süre içinde Rum Patriği Bartholomeos, Zeytinbağı’ndaki bu kiliseye gelmeye devam etti. Bazen korsan bir ayin, bazen de günübirlik bir gezi mahiyetinde yanında cemaat mensupları ile birlikte bu ziyaretleri yaptılar. Esnaf da bu ziyaretlerden ziyadesiyle mutlu oldu! Ve geçen sene ortalarında Patriğin parlak elemanlarından, akademik kariyeri hayli yüksek olan “Elpidophoros” dini lakaplı metropolit “Yani Lambriniadis”e “Bursa Metropolitliği” unvanı verildi. Şahıs gerçekten birçok lisan bilen, kariyeri yüksek ve en önemlisi sosyal medyadaki tüm imkânları kullanabilen ve çevresi de çok geniş olan bir kişi…

Lambriniadis, Bursa Metropoliti olduğunda ilk yaptığı iş, bastırdığı bir broşürde Bizans dönemi Yunanca Bursa haritasına yer vermesi oldu.. Heybeliada Ruhban Okulu’ndan da sorumlu Başpapaz olarak tayin edilen Bursa Metropoliti Lambriniadis, sosyal medyada Ruhban Okulu profilleri açmakta ABD Büyükelçisi’ni adada ağırlamaktadır. 6 Şubat’ta adada yapılacak bir tören ile de bu resmileşecektir.

Cunda Metropolitliği ise boştur.

(…)Yani (Elpidophoros) Lambriniadis, son günlerde çok faaldir. Zeytinbağı’ndaki kilisenin 250 Bin Euro’ya satın alınmasını ve finansmanını sağlamıştır. Bu tabi bazı çevrelerce çok takdir topladı. Patriğin bir dönem, özellikle bir önceki görevi olan, Sen Sinod Genel Sekreteri iken her daim yanında olan Lambriniadis için Bartholomeos ile arasında gizli bir güç kavgası olduğu da söylenmektedir.

“MUDANYA İLE YAZILANLAR GERÇEKLEŞİYOR…”

(…)Yazdığımız her şey bir süre sonra hakikat oluyor. Mudanya ile ilgili de çok şey yazdık ve hepsi tek tek gerçekleşti. Büyük bir pazılın parçalarını birer birer birleştiriyorlar. Bunları ayrı ayrı ele alırsak ve iyimser bir gözle bakarsak “Ne var bunda?” demek de olası… Ama durum öyle değil. Tüm perspektife bakıldığında durum hiç iç açıcı değil!”

ZEYTİNBAĞI’NA UYARI…

Öte yandan Bojidar Çipof, “Patrikhanenin onararak ayin yapmayı planladığı kilisenin anahtarının belediyeye verileceği ve tarihi yapının günübirlik ziyaretlere de açık tutulacağı” yönünde görüş belirten Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan’a da gönderme yaptı. Belediyelerin bu konuda yanlış davrandığını ileri süren Çipof, “Turizmden anlık gelecek katkılar öncelikli olarak gözleri boyamakta. En büyük hata ise bu gelişmeleri münferit olarak değerlendirip, hoşgörü ve diyalog içerisinde değerlendirmektedir. Bir bütün olarak bakıldığında Anadolu yani onlara göre Küçük Asya’yı yeniden ele geçirme süreci başlamıştır. Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde umarız ki, Rum Patrikhanesini Vatikanlaştıracak, Türkiye’de ‘Ortodoks Halifeliği’ misali bir yapı oluşturacak bir gol yenmez” dedi.

http://www.mudanyagazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=63

ARAŞTIRMACI YAZAR BOJİDAR ÇİPOF

1953 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi; Ege Makedonyasından İstanbul’a göç etmiş bir ailedir. Eğitim yıllarında gitarist-şarkıcı olarak müzisyenlik yapmaya başladı. 1980 yılında müzisyenliği bıraktı. 1979 yılında Bojidar Elektronik Sanayi'ni kurdu. Başta Barış Manço olmak üzere tanınmış birçok şarkıcı Bojidar Elektronik Sanayi'nin sistemleri ile çalıştılar. 1993 yılından, 2007 yılına kadar Bulgar Ortodoks Kiliseleri Vakfı'nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Fener Rum Patrikhanesi'ne karşı açtığı 1996 ve 2007 yıllarında iki dava Yargıtay İçtihadı haline geldi. Çeşitli televizyonların tartışma programlarına katıldı. Birçok haber portalında ve çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır. 2010’da “Bojidar Çipof Kitapları” adlı bir yayınevi kurdu ve ilk kitabı “Patrikhane ile Mücadelem”i yayınladı. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü, İlk Kurşun Gazetesi, Son Dalga.com, Mesaj Haber ve İnternet Gazete'de köşe yazarıdır. Blogger, Milliyet, Wordpress, Livejournal, Facebook, Antoloji ve benzeri bloglarda; yazdığı makaleler ve tarihsel araştırmalar dışında, şiirleri ile ana teması sevgi olan yazıları bulunmaktadır. Yazar; iki kız babası ve bekârdır.

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP