İFTARI ÇADIRA TAŞIDIK

Geleneksel Olarak Düzenlenen İftar Yemekleri 5 Yıldızlı Otellerden Alındı İftar Çadırlarına Taşındı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İFTARI ÇADIRA TAŞIDIK

Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen İftar Yemekleri 5 Yıldızlı Otellerden Alındı. Sokağa ve İftar Çadırlarına Taşındı..

Vali Yardımcımız, Kaymakamlarımız, Milletvekilimiz, Belediye Bşk, Siyasi Partilerin İl Ve İlçe Bşk Ve Yönetim Kurulları, Meclis Üyelerimiz, 500 Üyemiz Ve 2500 Vatandaşımız İle İftar Yemeğimizi Bu Yıl Kepez Miting Alanında 3000 Kişiye Verdik.

Geçtiğimiz yıllarda, düzenlediğimiz iftar yemeğimizde çalışmalarımız ile ilgili detaylı bilgilendirme ve barkovizyon sunumu yaptım, ancak bu sene programımızı değiştirdik, geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeklerini 5 yıldızlı otellerden aldık iftar çadırına taşıdık. Ramazan ayına ve ilkelerine bu şekilde daha uygun olacağını düşündük. Nitekim maliyet yönüyle de, oteldeki bir kişinin yerine, burada 11 kişi faydalanmakta, umarım bu şekliyle de sizlerden olumlu tepki görür.

FEDERASYON TOPLANTIMIZI ANTALYA’DA

Çalışmalarımızla ilgili detaylı bilgilendirmeyi ise önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımızın da katılacağı Federasyon toplantımızı Antalya’da yapmak üzere sizlerle tekrar birlikte olacağız.

Sektörümüzün Ülke ekonomisinde GSMH’ deki payının % 25’lerde, iş gücü istihdamındaki payının

% 20’lerde olduğu. Antalya SGK’ da kayıtlı 400 bin işçinin 100 bininin inşaat sektöründe olduğu bilinmektedir. % 60 nispetinde insan gücüne dayalı olan Müteahhitlik işlerimizin kolay olmadığını, bu yüzdende istenmeyen bazı kazalar yaşandığını biliyoruz,

Kıymetli meslektaşlarım önce iş emniyeti çünkü ucunda hayat var.  Daha geçen ay yaşadığımız çadır lojmanında çıkan yangın gibi. Ayrıca Enerji Performansı Yönetmeliği gereğince binaya mantolama yaparken iskeleden yere düşme olaylarında artış var. Çağın gereği yapıların üretilmesi ve güzelleştirmesi adına hayatını kaybeden tüm işçilerimize Allahtan rahmet geride kalan işçi yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Allah sektör çalışan ve meslektaşlarımın işlerinde yar ve yardımcımız olsun.

GRANİT DEVRİNDE DAR SERMAYE

Değerli arkadaşlarım Sektörümüz değişti ve gelişti. Daha dün inşaatlarda mozaik dökme devrindeyken şimdi Granit devrine geldik, dar sermaye ile sistem gereği en yeni ve pahalı malzemeleri kullanmak durumunda kaldık. Dolayısıyla daha çok öz sermaye ihtiyacımız oluştu. İnşaat uzun soluklu ve zor iştir hukukende ağır işler gurubundadır ancak müteahhitlerin zoru sevdiğini de biliyoruz.

Bayındırlık Bakanımız sayın Erdoğan Bayraktar ile Müteahhitlik sicil numarası ile ilgili Ankara’da yapılan toplantıda öğrendim ki istatistiklere göre Ülkede an fazla kalp krizi vakası müteahhitlerde olmaktaymış, bir yerde kazanç varsa muhakkak riski de vardır ama ne yapalım bizim işimizde bu, duramayız, nitekim ailemizi böyle geçindiriyoruz öte yandan tüm bu sıkıntılara rağmen bakınız güçlü kuruluşlara; temellerinde hep müteahhitlik göreceksiniz.

Kıymetli katılımcılar bu akşam yemeğimizi pek tabii ailelerimizle evde veya farklı bir yerde yiyebilirdik ancak burada sadece ekmeğimizi değil, birbirimize verdiğimiz değeri de paylaşıyoruz Ramazan ayını, geleneklerimizi yaşatmak adına en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz, burada bulunmamız hemfikir olduğumuzun ispatıdır.

36 yıllık geleneğimizi bu yılda sürdürmenin mutluluğunun yanı sıra, Bangladeş sınırında Myanmar’daki kardeşlerimizi de unutmadığımızı bilmenizi isterim.

Yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile birlik ve beraberlik duygularımızın en üst seviyeye çıktığı bu mübarek günlerimizde, bizlerle aynı sofrayı paylaşmak suretiyle açtığınız orucun kabulünü,

Yemeğimize katılarak bereketinizi ve iyi niyetinizi ortaya koyduğunuz için ve bizleri yalnız bırakmadığınız için,

Sizlere teşekkürü bir borç bilirken, bu vesile ile yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da en içten duygularımla kutlar, kendim, çalışma arkadaşlarım ve yönetim kurulum adına Saygılarımı sunarım. 15. 08. 2012

Deniz KARATAŞ- İnşaat Mühendisi

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili

 

Fatih Bacak,  Antalya – Ağustos.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP