YAVUZ SALTIK HAKLI

Bu Köyün Davası Bitmez..!. Meydan Boş Bırakılınca At Oynatıp, Cirit Atan Çok Olur..!. İki Karılı; Bit’ten, İki Analı Süt’ten Ölür…!. Geçinemeyene; 9 Koca,Okuyamayana; 9 Hoca Az Gelir…!.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Bu Köyün Davası Bitmez..!.

Meydan Boş Bırakılınca At Oynatıp,

Cirit Atan Çok Olur..!.

İki Karılı; Bit’ten, İki Analı Süt’ten Ölür…!.

Geçinemeyene; 9 Koca,

Okuyamayana; 9 Hoca Az Gelir…!.

İSTANBUL’DAKİ TRABZON

İstanbul’daki Trabzon; bölük, Pörçük.. Parçalı Bulutlu bile değil. Darmadağınık.!

Nedeni, nedenleri, bildiğiniz, bildiğimiz şeyler.. Nedir onlar.? Diyecek olursanız sayalım. Benlik, Bencillik, Siyasi, Dini, Ticari farklılıklar, rant, vs..

Bu ifade ağır kaçtı denilebilir ama maalesef gerçek budur.

Bu ön bilgilendirmenin devamını getirip madde madde açılımını yapmadan önce, günümüzün en önemli konusuna bodoslama girelim.  

YAVUZ SALTIK HAKLI

Yavuz Saltık; kendisini, kendisine sormadan veya sorulduğunda istemese de yönetim kurullarına yazanlarla bir araya gelmiyor, toplantılara katılmıyormuş.

Doğrusunu yapıyor. Çünkü kan uyuşmazlığı var, anlayış, kavrayış, yaklaşım farkı var. Yukarıda girişte verdiğimiz bilgiler doğrultusundaki kişilerle nasıl bir araya gelsin ki.

Belirli bir kariyer seviyesine gelmiş, niye seviyesini düşürsün ki.

 

DAHA ÖNCE DENEDİ GÖRDÜ

Yakın, olabilir, uyuşabiliriz diye düşündüğü yer bile kendisinden faydalanıp,  kullanamadıkları için mekânlarını kapattılar.

Yavuz fikir, eylem ve etkinlik adamıdır, öyle yönetim kurullarında oturup boş tartışmalarla, yıllarca bir adım ileri gitmeyen, her genel kuruldan sonra sil baştan başlayan ve sonuç getirmeyen işlerle geçirecek boş zamanı yoktur. Bu nedenle ona kızmalarına gerek yok.

 

ÖNCE KENDİLERİNE BAKSINLAR

Yavuz Saltık’ı eleştirenler önce kendilerine baksınlar. Neredeler, ne düşünüyorlar ve neler yapıyorlar.? Önce bu soruları kendi kendilerine sorup, aynada kendi gözlerinin içine bakarak dürüstçe yanıtlasınlar.

Yavuz’un Y’si kadar yol yürümüşler mi.?

Trabzon için, Trabzonspor için ne yapmışlar.?

Yavuz’u beğenmeyenler, eleştirenler öncelikle şu sorularımızı yanıtlasınlar.

-Üye oldukları derneklerine ödentilerini düzenli ödüyorlar mı.?

-Eğer üye iseler Trabzonspor yıllık üye ödentisini kendileri ödemeyip, başka onursal birisine, ödetme yoluna gitmişler mi.?

-Veya kimler bu yolu denemiş.? Anlatın da öğrenelim.

EYLEM VE ETKİNLİK CİDDİ BİR İŞTİR

Her eylem ve etkinlik ciddi bir çalışma, ön hazırlık, plan program gerektirir ve bu iş önemli bir organizasyondur. Öyle her önüne gelen bu işleri yapamaz.

Bu iş; bilgi ister, zaman ister, emek ister, para ister, fedakârlık ister, deneyim ister.

Yavuz’dan şikâyetçi olanların kaç tanesi bunları yapabilecek kapasitededir.

Ora’dan para aldı, bura’dan destek aldı demek kolay. Kapasiteleri olsa kendileri de yapardı. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.?

 

VELEV Kİ ALMIŞ OLSUN

Yavuz Saltık; Velev ki, Trabzonspor için, organizasyonunu yaptığı eylem ve etkinliklere katılanların bireysel olarak karşılayamayacakları giderler için Trabzonspor’dan para almış olsun.

1-Niye kıskanıyorsunuz.

2-Becerip siz de alsaydınız ya da gidin alın.

3-Eğer bu bir ayıp ise,

4-Eski onursal bir başkana kendi yıllık ödentilerini ödetmeye çalışmak daha ayıp değil mi.? Ve son soru..

5-Trabzon ve Trabzonspor için varıyla, yoğuyla çalışanlara, dedikodu yoluyla tepki göstermek ve bu arada kendi ödentisini başkasına ödetmeye çalışmak Trabzonluluk şerefine yakışır mı.?

Kendileri sivil toplumculuk gereği, gönüllü olarak; Bilgi, zaman, emek harcamayan, fedakârlık yapmayan ve üye ödentilerini kendileri ödemeyenlerin kimseyi eleştirmeye hakları yoktur.

 

İSTANBUL’DAKİ TRABZON

Gelelim İstanbul’daki Trabzonluların Dağınıklığının Nedenlerine;

Nuri Albayrak döneminden önce, yaklaşık 4 yıl Trabzonspor kulüp dergisinin mutfağında bulunduğum, devamında 5 yıl da Karadenizden Günebakış Gazetesinin temsilciliğini yaptığım dönemlerde yoğun olarak tanıştığım Trabzonlularla birlikte;

Ortaokul yıllarımdan bu yana birebir arkadaşım olanları, bir de bunların üstüne son 10 yıldır tanıdığım ve birlikte çalıştığım, kendilerini Sivil Toplumcu kabul edenleri ekleyerek değerlendirdiğimde gördüğüm tabloya göre; Trabzonluların özünden, doğasından gelen bir yüksek EGO – BENLİK duygusu var.

Bu, bir dereceye kadar; Farkında olarak ve bilerek kötüye kullanılmadığı sürece; Yani çevrelerine, birlikte çalıştıkları insanlara, astlarına, rakiplerine; Baskı, hor görme, aşağılama, gibi tahakküm edilmez ise normal kabul edilebilir.

Ancak yaşananlar; Bu son cümlede ifade edildiği gibi, çok olumsuz cereyan etmektedir.

Bu durum beraberinde aşırı şövenistliği, birbirlerine tahammül etmemeyi, dışlamayı, ayrımcılığı getirmektedir.

Kalabalık olarak bir araya geldiklerinde, başkalarından söz ederken hep içimizden biri, dışımızdan biri ayrıştırmasına çok şahit olmuşluğumuz vardır.

Çok ilginç olan bir şey daha var ki; Bu da birinin kendilerine zarar verdiğini gördükleri ve yaşadıklarında “Yılansa da bizim yılanımız, Sokarsa bizim yılanımız soksun” diyebiliyorlar. Bu gerçekten bilimsel olarak, sosyolojik, psikolojik ve pedagojik açıdan incelenmesi gereken bir durumdur.

Bu yerleşen kötü huy maalesef her alanda, her seviyede, her kurum, kuruluş ve Sivil Toplum içerisinde kendisini söylem ve eylemleriyle göstermektedir.

Hatta bu gibi durumlar Trabzon Bölgesel, yerel, internet medyalarında zaman zaman haber olarak da yer almaktadır.

Bu kötü huy öyle bir hale gelmiş ve geldi ki birbirlerine bile tahammülleri yok.

Örneğin; Trabzonspor için bile ortaklaşa bir eylem yapamadıkları gibi bu güne kadar Taraftar derneklerini bile bir masa etrafında görmek mümkün olmadı. Ve birisinin yaptığı eyleme katılmadıkları gibi, bir de iyi olmamış, etkin olmamış, kötü olmuş diye dedikodusunu yapıyorlar.

Trabzon’u Sevenler Platformu-İstanbul 

http://www.medyagunebakis.com/

  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim 2012

http://www.medyagunebakis.com/ 

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP