YAPEX Expo Center 2012 ANTALYA

YAPEX Tadilat - Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası’nı Koruma Fuarı İçin Antalya Büyük Buluşmaya Hazır.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YAPEX Expo Center 2012 ANTALYA

YAPEX Tadilat - Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası’nı Koruma Fuarı İçin Antalya Büyük Buluşmaya Hazır.!

 

18-21 Ekim 2012 tarihlerinde Antalya Expo Center'da düzenlenecek olan Restorasyon Fuarı Türkiye ve çevresindeki ülkeler için en büyük restorasyon buluşması halini aldı.

 

BÜYÜK RESTORASYON BULUŞMASI

18-21 Ekim 2012 tarihlerinde Antalya Expo Center'da düzenlenecek olan Restorasyon Fuarı (YAPEX Tadilat - Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası’nı Koruma Fuarı) Türkiye ve çevresindeki ülkeler için en büyük restorasyon buluşması halini aldı. Yurtdışından ve Türkiye'den tarihi belediyeler bu buluşma için gün sayıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi de kent içinde gerekli duyuruları ve anonsları her geçen gün artırıp bu buluşmaya destek veriyor....

  

ÇEKÜL-Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği ile HERITAGE EUROPE-Avrupa Tarihi Kentler Birliği destekleri ile düzenlenen Fuar; kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari ve arkeolojik eserlerin restorasyonu, korunması, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları Antalya'da bir araya getiriyor.

Tarihi açıdan zengin ve köklü bir geçmişe sahip olan Antalya, Türkiye'deki bu ilk buluşmada Patara Kazısına ilişkin kapsamlı bir projeyi de ziyaretçilere sunuyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanan Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarında Patara Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda ortaya çıkan Likya Birliği Meclis Binasının restorasyonu da fuarda yer alacak. 1988 yılında başlayan Patara kazı çalışmalarıyla ilgili tüm süreç sergi ve sunumla desteklenerek fuar ziyaretçilerini tarihi bir serüvene çıkaracak.

  

20. yılını kutlayacak olan Yapex Yapı Fuarları, Antalya'nın turizm ve ticari boyutunun yanısıra, tarihi zenginliklerini Restorasyon Fuarı ile vurgulayacak. Bu fuar, Antalya'yı, restorasyon ve kültür mirasını koruma konusunda 30'dan fazla belediyenin katıldığı önemli bir merkez haline getirecek.

FUARA KATILACAK OLAN BELEDİYELER
Adana, Alanya, Altındağ, Antakya, Antalya, Bayındır, Bitlis, Bornova, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Didim, Elmalı, Gaziantep, Hatay, İnebolu, Kadıköy, Kocaeli, Kuşadası, Manisa, Milas, Muratpaşa, Muğla, Odunpazarı, Safranbolu, Şahinbey, Şanlıurfa, Tarsus, Uşak, Mardin, Niksar, Yumurtalık, Yüreğir.

Türkiye'de bir ilk olarak fuarda Restorasyon Köyü kurulacak ve bu köyde Antep, Kastamonu, Mardin, Konya gibi kentlerden gelecek ustalar uygulamalı olarak zanaatlarını sergileyecek. Birçok seminer, sergi, arama konferansı, sunum ile kentler koruma projelerini sunacak, festival gibi geçecek bir etkinlik programını gerçekleştirecek.

38 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödülleri de fuarda verilecek.

 

Ödüller 19 Ekim 2012 Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilecek.

Akdeniz havzasında bulunan tarihi yapı dokusu hakkında belediyeler projelerini yarıştıracak ve fuar ilerleyen yıllarda Avrupa’daki örnekleriyle yarışacak.

 

Fatih Bacak,  Antalya – Ekim.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

    

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP