13. ANTALYA PİYANO FESTİVALİ

13. Antalya Piyano Festivalinde Sahne Genç Yeteneklerin…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

13. ANTALYA PİYANO FESTİVALİ

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali başlıyor…

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin basın toplantısı Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

16 Kasım-08 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek festival öncesi düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say, şef Gürer Aykal ve festivalin ana sponsoru olan Volkswagen binek araç pazarlama müdürü Çağrı Öztaş katıldı.

Festivalin 13’üncü yılında “ Şehirde Müzik Var” sloganı ile yola çıktığını belirten Başkan Akaydın, festivalde sahnedeki konserlerin yanı sıra halk konserleri ve öğrenciler ile sanatçıları bir araya getiren atölye çalışmalarının da yer aldığını vurguladı.

Başkan Akaydın “Festival 13. yılında halkla bütünleşti”

Festivalin şehrin her noktasına ulaştığını belirten Başkan Akaydın, “Antalya Piyano Festivali, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli etkinliklerinden biridir. Festivali halkla buluşturduğu için Antalya halkı adına sanatçımız Fazıl Say’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akaydın’ın ardından söz alan Fazıl Say ise festivalin ilk yıllarında Antalya halkı ile kucaklaşan bir festival hayal ettiğini, 13. yılında ise festivalin hayal ettiği gibi ilerlediğini söyledi. Say, Antalya’da dünya prömiyeri yapılacak bir senfoni yazmayı istediğini de sözlerine ekledi.

Festivalin açılış konserini yönetecek şef Gürer Aykal da festivalin halkla buluşmasının yanında eğitim yönünün de çok güçlü olduğunu vurguladı. Volkswagen binek araç pazarlama müdürü Çağrı Öztaş ise Antalya Piyano Festivali gibi önemli bir kültürel ve sanatsal etkinliğin ana sponsoru olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Festival açılışında Say’ın “Mezopotamya” Senfonisi Festivalin bu yılki açılış konserlerinde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Bugüne kadar yazdığım en iyi eser” olarak nitelediği ve 2012 yılında bestelediği, “Mezopotamya” başlıklı ikinci senfonisi seslendirilecek.

Şaşırtıcı yeniliklerle dolu olan eser “Ovada iki çocuk”, “Dicle”, “Ölüm kültürü üzerine”, “Melodram”, “Ay”, “Güneş”, “Kurşun”, “Fırat”, “Savaş üzerine”, “Mezopotamya Türküsü” başlıklı on farklı bölümden oluşuyor.

130 kişilik dev bir orkestra için kurgulanan senfonide Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı şef Gürer Aykal yönetecek. Antalya’da ilk kez yorumlanacak eserde solist Carolina Eyck Theremin isimli elektronik çalgısı ile Mezopotamya’daki bir meleği canlandıracak. Bas Blok Flütü ile Çağatay Akyol ve Bas Flütü ile de Bülent Evcil orkestraya eşlik edecek. Say’ın güçlü performansıyla gerçekleşecek açılış konserleri 16 Kasım Cuma ve 17 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

BALTIKLARDAN “GİDON KREMER TRİO” RÜZGARI

Festival sona yaklaşırken sahne alacak gruplardan biri de “Gidon Kremer Trio” olacak. Letonyalı ünlü keman sanatçısı ve orkestra şefi Gidon Kremer, Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili ve Litvanyalı viyolonsel sanatçısı Giedre Dirvanauskaite‘den oluşan grup farklı tarzları ve yorumlarıyla dikkat çekiyor. “Gidon Kremer Trio” konserde, Franck ve Çaykovski’nin eserlerinin yanı sıra Gidon Kremer’in geçtiğimiz yıl kaybettiği annesi Marianne Kremer’in anısına yazılan ve Kovacs Tickmayer’in Monteverdi’nin aynı isimli aryasından uyarladığı Lasciatemi Morire isimli eserini de seslendirecek. Konser 6 Aralık Perşembe Günü saat 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

 

PİYANO FESTİVALİ UYGULAMASI APP STORE'DA 
13.Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin iPhone için hazırlanan uygulaması, güncel haberler, sanatçı bilgileri ve konser detayları ile birlikte birçok güncel bilgiyi sunuyor.

MobiRoller platformu tarafından teknik altyapısı hazırlanan uygulama, tüm konserler, bilet satış noktaları ve sosyal medya ağları ile ilgili de detaylı bilgi sunuyor.

Kullanıcı dostu ara yüzü ile festival hakkındaki tüm bilgiler uygulama sayesinde kolayca takip edilebiliyor. İngilizce ve Türkçe dil desteği bulunan uygulama App Store üzerinden ücretsiz indirebilir.
https://itunes.apple.com/us/app/antalya-piyano-festivali/id571640426?mt=8

BİLETLER BİLETİX'TE SATIŞTA

16 Kasım-08 Aralık tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin biletleri yurtiçinde ve yurtdışında Biletix’te satışta.
Festival biletleri Biletix gişelerinden ya da www.biletix.com adresinden alınabilir.

Festivalin Bilet Fiyatları

Balkon: 30 TL - Salon: 45 TL

Kombine: 250 TL (Tüm etkinlikleri kapsar)

www.antalyapianofestivali.com

http://www.facebook.com/AntalyaPianoFestival

http://twitter.com/antalyapianofes

 

 

Fatih Bacak, Antalya-Kasım.2012 - fb.antalya007@gmail.com

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur. 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP