SULTANDAN KRALA ÖVGÜ

Sinemanın sultanı, Kadir İnanır’ı övgüye boğdu: Sinemanın en mutluluk verici en güzel güleni Kadir İnanır’dır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SULTANDAN KRALA ÖVGÜ

Sinemanın sultanı, Kadir İnanır’ı övgüye boğdu: Sinemanın en mutluluk verici en güzel güleni Kadir İnanır’dır.

 

3. Uluslararası Malatya Film Festivali önceki akşam düzenlenen törenle start aldı. Sunuculuğunu Akasya Aslıtürkmen ile Serhat Mustafa Kılıç’ın yaptığı açılış gecesinde Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Sayın Vasip Şahin bir konuşma yaptı. Gecede onur ödülünü alan isimlerden Kadir İnanır, güncel ulusal sorunlara gönderme yaptığı açıklamasında “Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız ve barış şarkıları söyleyeceğiz. Bu ödül barış ve dostluk adına alınırsa daha onurlu bir ödül olur. Bu tür organizasyonlara elimden geldiğince katkıda bulunacağım” dedi.

 

İNANIR’DAN FESTİVALLERE TAM DESTEK

Malatya’daki festivalin 10 yıl içinde büyük festivallerle boy ölçüşeceğini iddia eden Kadir İnanır, projeleri ve sağlığına dair bilgiler de verdi: 21 Aralık’ta vizyona girecek bir filmim var. Ayrıca bir film üzerine çalışıyorum. Sağlığım da gayet iyi  dedi. Türkan Şoray da, “Bu tür festivallerde verilen onur ödülleri çok önemli” diye konuştu. Ünlü oyuncu, kendisiyle ilgili bazı konulara açıklık getirdi: Dizi setinde çalışan bir arkadaşımızın beni görünce bayıldığı doğru. Kadir İnanır’ın sağlığına kavuşup eskisinden daha yakışıklı olması ise bambaşka bir mutluluk vesilesi. Hep söyledim, en mutluluk verici, en güzel gülen aktör Kadir’dir.

 

KADİR İNANIR'DAN DİZİ SEKTÖRÜNE ELEŞTİRİ

MALATYA'da düzenlenen 3'üncü Uluslararası Film Festivali'nde onur ödülüne layık görülen Kadir İnanır, dizi sektörünü eleştirerek, "Senaryoları yetişmeyince romanlarımıza saldırdılar onları dizi film haline getirdi. Onlar da bitince bizim eski filmlerimize saldırmaya başladı" dedi.

Ramada Otel'de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan İnanır, Türkiye'nin iki önemli festivalinin yanında birçok ilde de film festivallerinin yapıldığını ancak, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Malatya Film Festivali'nin üçüncü sıraya yerleştiğini ve giderek zirveyi zorlamaya başlayacağını söyledi. 


Konuşmasında dizi sektörünü de eleştiren usta oyuncu İnanır, bu sezon başında yayınlanmaya başlayan 4 projeden kendisine teklif geldiğini ancak, hiç birini kabul etmediğini söyledi. Kadir İnanır, "Çünkü sinemada anlatmak istediğim dilin dizide de olmasını isterim" dedi. Türkiye'de artık fazla sinema filmi anlatan İnanır, kendi zamanında yılda 350 film çekildiğini ve kendisine ise, yılda 10 film düştüğünü belirtti.
Dizi hikayelerinin birbirine benzemesi ve çekim sürelerinin artmasıyla izleyicilerin dizilere olan ilgilerinin azaldığını vurgulayan İnanır, şöyle dedi:
"Evet senaryoydu asıl olan. Ancak, yetişemeyince romanlarımıza saldırdılar, büyük yazarlarımızın romanlarını dizi film haline getirdiler. Onlar da bitince eski filmlerime saldırmaya başladı. İşte iki tane denediler olmadı. Şimdi duyuyorum benim tüm Türk halkı tarafından diyalogları ezbere bilinen bir filmimi dizi haline getirmek istiyorlarmış. İsmini size söylemiyorum ama duyunca pes artık. Bekli de 'yuh' artık diyeceksiniz. Sürpriz olsun duyunca siz kendiniz cevabınızı verirsiniz. Benzer 100'e yakın film daha var. Demek ki sektör 2-3 yıl daha sorunsuz gidecek."

 
Kadir İnanır, sağlığıyla ilgili de bilgiler vererek hastalıktan hiçbir eser kalmadığını ve şu an çok iyi olduğunu söyledi. İnanır, sağlığına yeniden kavuşmasına ilişkin, "Tanrıyla daha yapılacak çok işimiz varmış galiba" diyerek espri yaptı. İnanır, iyileştikten sonra çok iyi bir film çektiklerini belirterek, "Yeşilçam dediğimiz türde bir film hazırladık, zaten Antalya'da çok beğenilmiş" dedi. Yeni projeleri arasında yer alan bir filmin yönetmenliğini kendisinin üstleneceğini belirten İnanır, mevsim şartları dolayısıyla şuan beklediklerini söyledi.
Kadir İnanır, bir gazetecinin "Siyasete girecek misiniz.?" sorusu üzerine bu aşamada buna sıcak bakmadığını belirterek, "Bu ülkede siyaset yapmak artık siyasi liderin tekelindeyse, oraya gidecek insanı bir siyasi partinin lideri tespit ediyorsa, halkın kendisinin temsili orda yoksa benim orda kavga etmekten başka bir iş yapacak durumun kalmaz, O zaman da hayatımın 4 yılını niye orda heba edeyim. Kendi işimde siyaset yaparım diye düşünüyorum" dedi.

 
Kadir İnanır, Türkiye'deki seçim kanununun değişmesi ve halkın iradesinin mecliste yer alması durumunda hiç düşünmeden politikaya gireceğini ekledi.

 

Fatih Bacak,Antalya Aralık.2012 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP