PASTA VE AŞÇI YARDIMCILIĞI KURSU

Pasta ve Aşçı Yardımcılığı Kursu’na Yoğun İlgi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PASTA VE AŞÇI YARDIMCILIĞI KURSU

Pasta ve Aşçı Yardımcılığı Kursu’na Yoğun İlgi

İŞ-KUR, TESK ve MEKSA Vakfı tarafından imzalanarak Türkiye genelindeki 25 bin kişiye iş imkânı sağlayacak olan “Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar için Meslek Edindirme Projesi” kapsamının Antalya ayağında düzenlenerek devam eden kurslara ilgi günden güne artarak çoğalıyor.

 

İŞ-KUR, TESK ve MEKSA Vakfı tarafından imzalanan protokol gereği Türkiye genelinde başlatılan ve dezavantajlı guruplara meslek edindirmeyi amaçlayan kursların Antalya ayağı, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin baştan aşağı yenileyerek modern bir eğitim binası haline dönüştürdüğü AESOB Eğitim Binası’nda tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Fabrikalar Mahallesi’ndeki AESOB’a ait olan üç katlı eğitim binasında devam eden kurslara ilgi ise oldukça fazla.

Dezavantajlı gruplara meslek edindirme projesi kapsamında açılan Pantomim, Saç Bakımı ve Yapımı. Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Kat Hizmetleri, Ahşap Montaj Elemanı, Pasta Yardımcısı, Ev Tipi Klima Sistemleri Bakım Onarımı. Servis Elemanı Yardımcısı, Aşçı Yardımcısı,

Kasiyerlik ve Folklorik Bebek yapımı gibi kurslarda bugüne kadar pek çok kişi eğitim alarak birer meslek sahibi oldular.

 

Toplam 50 Öğrenci Eğitim Görüyor

Daha önce düzenlenen Pasta Yardımcılığı kursuna ilginin devam ettiğini söyleyen AESOB - Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, yoğun ilgi nedeniyle yeniden Pasta ve Aşçı Yardımcılığı kursu açtıklarını söyleyerek “Düzenlenen eğitimlere ilginin yoğun olması hepimizi çok mutlu ediyor. Benim ata mesleğimde pastacılık ve özellikle pastacılık mesleğine olan bu yoğun talep meslek adına oldukça sevindirici” diye konuştu.

Sabah ve öğlenci olmak üzere toplam 50 öğrencinin pasta ve aşçı yardımcılığı eğitimi aldığını söyleyen MEKSA - Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı Adana-Antalya İli Proje Başkanı Elif Alper Delice ise Yiyecek İçecek Hizmetleri Koordinatörü ve Öğretmeni Turhan.

Tilki ile pastacılık kursu öğretmeni Şükran Göze’nin de hazır bulunduğu eğitimlerde öğrencilerin her türlü yaş, kuru pasta, düğün pastası ve pasta süslemelerini öğrendiklerini belirtti.

 

Delice, “Burada kursiyerlerimize dekoratif tekniklerle pasta ve sebze süsleme dersi veriyoruz.

Ayrıca AESOB’un usta aşçısı Adem Erdem tarafından da zaman zaman öğrencilerimize sebzelerle dekoratif süsleme tabaklarının yapılması ile gıdaların korunması, muhafazası ve yemek sunumu hakkında kursiyerlerimize teorik ve pratik bilgiler de veriliyor” diye konuştu.

 

Fatih Bacak,  Antalya Ocak.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP