HAYATA PAS VER PROJESİ HAKKINDA

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü “Hayata Pas Ver” projesi, futbol sayesinde çocukları suçtan uzak tutmayı ve korumayı amaçlıyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HAYATA PAS VER PROJESİ HAKKINDA

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü “Hayata Pas Ver” projesi, futbol sayesinde çocukları suçtan uzak tutmayı ve korumayı amaçlıyor.

 

 

PROJE ADI: "Hayata Pas Ver" Projesi
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: İl Emniyet Müdürlüğü - Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü 
PROJE TÜRÜ: Sosyal Sorumluluk, Sporu Destekleme ve Geliştirme projesi 
PROJE SÜRESİ: 15.12.2012- 25.04.2013 

Hayata Pas Ver Projesi Hedefi

 

Günümüzde 10-15 yaş grubunda bulunan çocuklar okul ve dershane arasında sınav odaklı bir yaşam sürdürmektedirler. Çocukların bu yaşantıları onları stresli bir duruma sokmakta, zihinsel ve bedensel anlamda bir dinlenme olanağı bulamamaktadır. Özellikle bu yoğun tempo içerisinde çocukların evde bilgisayar oyunlarına olan bağımlılıkları artmakta, çocuklar fiziksel hareketten uzaklaşmaktadırlar.

Bu durum çocukların psikolojisini, sosyalleşmesini ve okuldaki başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. 
İlimizde maddi açıdan kısıtlı imkânlara sahip, aile bütünlüğü bozulmuş veya sosyal faaliyetlerden yoksun, özgüven eksikliği bulunan, akranlarına göre hayatın fırsatlarından yeterince faydalanma şansı bulamamış, 10-15 yaş grubunda bulunan çocuklarımızın sportif aktivitelerle serbest zamanlarını daha verimli ve bilinçli şekilde kullanmalarını sağlamak.

Fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak, yetenek, beceri ve yaratıcı güçlerini geliştirmek, çalışma başarısı ve iş verimini yükseltmek, suç mağduru olmaları ve suça karışmalarını önlemek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi artırmak amaçlanmıştır.

Proje kapsamında bu yaş grubu çocuklarımızın yanında birlikte yaşadıkları ailelerinin sosyal ve ekonomik anlamda yaşamış oldukları sıkıntı ve ihtiyaçlarının karşılanarak, aile bütünlüğünün korunmasına yönelik her türlü tedbirleri almaktır.

PROJENİN AMACI

Örnek davranışları teşvik etmek, zararlı davranışların önüne geçmek, Vatandaşlık bilincini geliştirme ve sosyal bütünlük, Suç oranında azalma, Özgüven ve değer bilinci yaratma, Kendine güven kazanma, Pozitif bakış açısı kazandırma, Kendini ifade etmeyi sağlama, Kişisel gelişimi yükseltme, Yaşam kalitesini artırma, Sosyal beceriler kazandırmayı amaçlamıştır.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUMLAR

Türkiye Futbol Federasyonu, Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı, Pamukkale Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, Denizlispor Kulübü, Denizli ASKF - Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu,

TFFHG - Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği-Denizli Şubesi Mahalle Muhtarları, Yerel ve Ulusal Basın Yayın Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları.

PROJEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDUĞU

Teknoloji ve iletişimin gelişimi çocuklarımıza faydası olduğu kadar, kontrolsüz kullanılması durumunda fiziksel ve zihinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olgu ile yakından ilgilenen çocuklarımız mahalle kavramından uzaklaşmakta, çevresinde yaşanan hayata kayıtsız kalmakta ve teknolojik aletlerin tutsağı olmaktadırlar. Bu proje çocuklarda kaybolan mahallelik bilincini onların en sevdiği sportif aktivitelerden biri olan futbol ile tekrar kazandırmak için önemlidir.

Günümüzde 10-15 yaş grubunda bulunan çocuklar okul ve dershane arasında sınav odaklı bir yaşam sürdürmektedirler. Çocukların bu yaşantıları onları stresli bir duruma sokmakta, zihinsel ve bedensel anlamda bir dinlenme olanağı bulamamaktadır.

Bu durum çocukların psikolojisini, sosyalleşmesini ve okuldaki başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. Oysa çocukların bireysel ya da toplumsal olarak boş zamanlarında gönüllü olarak yaptıkları eğlenceli faaliyetler, çocuğu dinlendirdiği ve performansını artırdığı gibi bireysel ve sosyal anlamda geliştirmekte, çocukların suça sürüklenmesini ve madde bağımlılığı olma riskini de ortadan kaldırmaktadır. Çocukların serbest zaman faaliyet alışkanlıklarının az olması projenin yapılması gerekliliğini ortaya koymuştur.

BEKLENEN SONUÇLAR

Bu proje kapsamına dâhil edilen çocuklarda kısa süreli sonuç alınması beklenmemekte olup, orta ve uzun vadede çocukların ruhsal ve bedensel yönden gelişmelerine katkıda bulunmak.

Madde bağımlılığı riskini ortadan kaldırmak, suça sürüklenmeleri ve suç mağduru olmalarının önüne geçmek,

Toplumun bir parçası olduğu hissini kazandırarak kendisine olan özgüveni sağlamak,

Ailesi ile birlikte ekonomik ve sağlık problemleri çözülmüş, ihtiyaçları giderilmiş ve aile bütünlüğü sağlanmış toplumsal bireylerin oluşturulması beklenmektedir.

 

Fatih Bacak,  Antalya – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya – Mart.2013

"Hayata Pas Ver" Projesi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve öğrencilerle bir araya geldi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Hayata Pas Ver” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve öğrencilerle bir araya geldi. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı proje çerçevesinde Zeki Bulut ve beraberindeki öğrenciler, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ni ziyaret etti. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına sporu aşılamayı hedefleyen projeyi destekleyen başkan Orman, konukları ile kahvaltıda buluştu.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre,
Beşiktaş  Kulübü Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı, pazarlama komitesi başkanı ve yeni stadyum projesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Umut Güner ile teknik direktör Samet Aybaba da kahvaltıya katıldı. Denizli'den gelen heyet daha sonra Beşiktaş Futbol Takımı'nın idmanını izleyerek, hatıra fotoğrafları çektirdi.


Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü “Hayata Pas Ver” projesi, futbol sayesinde çocukları suçtan uzak tutmayı ve korumayı amaçlıyor.

Proje kapsamında Denizli'nin göç alan yerleri pilot bölge olarak seçildi. Ekonomik durumu zayıf olan ailelerden 10-15 yaşlarında 220 öğrenci, aileleri ve okul idareleriyle yapılan görüşmeler sonunda belirlendi.

Çocukların oluşturduğu 20 futbol takımı, 4 grupta mücadele ediyor. 22 Nisan'da yapılacak şampiyonluk maçıyla sona erecek projenin bitiminden sonra da Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün, çocukların gelişimini takip etmeyi sürdüreceği bildirildi.

 

Fatih Bacak, Antalya – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya – Mart.2013

 

 

Denizlispor'dan "Hayata Pas Ver" projesine önemli destek!

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün attığı "Hayata Pas Ver" projesini göğüsleyen çocuklar topu filelerle buluşturdu.

Çocukların futbola ilgisinden yararlanarak onları suçtan korumayı amaçlayan Hayata Pas Ver projesine, Denizlispor'dan anlamlı destek geldi.
Denizlispor sezon sonuna kadar formasında "Hayata Pas Ver" projesinin logosunu taşıyacak. Dünyada ilk olarak İspanyol kulübü Barcelona formasında, BM Çocuk Fonu'nun (UNICEF) logosunu taşımıştı. İkinci olarak da Denizli Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün yürüttüğü Hayata Pas Ver Projesinin logosunu Denizlispor göğüs reklamı alarak projeye tam destek veriyor.

SUÇTAN KORUYOR
Denizli Emniyet Müdürlüğü son yılların en anlamlı sosyal sorumluluk projesine imza attı. Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü Hayata Pas Ver Projesi, futbol sayesinde çocukları suçtan uzak tutmayı ve suçtan korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında Denizli'nin göç alan bölgeleri pilot bölge olarak seçildi. Ekonomik durumu zayıf olan ailelerden 10-15 yaşlarında 220 öğrenci, aileleri ve okul idareleriyle yapılan görüşmeler sonunda belirlendi.


20 TAKIM KURULDU

Öğrencilerden oluşan 20 takım kuruldu. Her takıma Denizli'nin hayırsever iş adamlarından bir kulüp başkanı, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürlerinden Koordinatör Müdür, her takım için polis memurlardan üçer tane Koordinatör Yardımcısı seçildi. Daha sonra bu takımlar arasında düzenlenen turnuvada öğrenciler mücadele etti. Öğrenciler hem futbol oynayarak eğlendi hem de kötü alışkanlıklardan uzak durdu.
Proje kapsamında çocuklar bir yandan antrenmanlara devam ederken, bir yandan da sosyal ve kültürel etkinliklere katıldı. Arkadaşlarıyla ilk kez bir at çiftliğinde kahvaltı eden çocuklar, sokaktan çekilip alındı. Bowling oynadılar, resim atölyesinde resim yaptılar, yüzme havuzuna birlikte daldılar. Ayrıca, düzenlenen konferanslarda, çocuklara halk sağlığı ve sosyoloji, sporda şiddet ve düzensizlik hakkında bilgi aldılar. Takımların koçları çocukların ailelerini düzenli olarak ziyaret etmeye başladı. Çocuklara, kitap dağıtımı da yapıldı. Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un ifadesiyle 'Çocuklar sokaklarda kabadayı ağabeylerinin koruması altında değil artık!'


MAÇLAR BAŞLIYOR

Proje için de Denizli'nin simgesi olan horoz seçildi. Futbol topuyla oynayan horoz, şimdi de Denizlispor'un göğüs reklamı olarak kullanılacak. Dünyada ilk olarak İspanyol kulübü Barcelona formasında, BM Çocuk Fonu'nun (UNICEF) logosunu taşımıştı. İkinci olarak da Denizli Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün yürüttüğü Hayata Pas Ver Projesinin logosunu Denizlispor göğüs reklamı alarak projeye tam destek veriyor. Final maçı 22 Nisan 2013 günü Denizli Atatürk Stadında oynanacak.
BÜYÜK DESTEK

Projeye Türkiye Futbol Federasyonu, Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı, Pamukkale Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası , Denizlispor Kulübü, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği-Denizli Şubesi (TFFHG) Mahalle Muhtarları, Yerel ve Ulusal Basın Yayın Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları destek veriyor.

 

Fatih Bacak, Antalya – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya – Mart.2013

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP