JUDO DÜNYA ŞAMPİYONASI

Judonun en önemli organizasyonlarından Grand Prix’nin Samsun ayağında 43 ülkeden 380 sporcu tatamiye çıkacak.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

JUDO DÜNYA ŞAMPİYONASI

Judonun en önemli organizasyonlarından Grand Prix’nin Samsun ayağında 43 ülkeden 380 sporcu tatamiye çıkacak. 30-31 Mart tarihlerinde Yaşar Doğu Spor Salonu’ndaki şampiyonaya Türkiye 14 sıklette 56 sporcu ile katılacak.

 

Olimpiyat Oyunları için puan veren ve judonun en önemli organizasyonlarından olan Grand Prix heyecanı 30-31 Mart tarihlerinde Samsun’da yaşanacak. Dünya Şampiyonası’ndan sonra judonun en önemli turnuvası olarak kabul edilen Grand Prix’nin ikinci ayağı Samsun’da organize edilecek. Tekkeköy’de yeni inşa edilen Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenecek organizasyona 43 ülkeden 380’nin üzerinde sporcu katılacak. Ev sahibi olduğu için her sıklette dört sporcuyla Grand Prix’ye katılabilen Türkiye 56 sporcu ile madalya arayacak.

 

100 BİN DOLAR PARA ÖDÜLÜ

2009 yılından bu yana düzenli olarak takvimde yer bulan Grand Prix’de elde edilen puanlar Olimpiyat Oyunları’na katılım barajını etkilediğinden, mücadeleye dünyanın en önemli sporcuları katılıyor. Samsun Grand Prix’in de dereceye giren sporculara 100 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Düsseldorf’ta başlayan Grand Prix, bu yıl Samsun’un ardından sırasıyla Miami, Ulan Batur, Rijeka, Almatı, Taşkent, Quingdao, Port Louis, Abu Dabi ve Jeju’ya uğrayacak.

AKDENİZ OYUNLARI PROVASI

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Samsun Grand Prix’sinin Türk judosu için büyük kazanç olduğunu söyledi. Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası öncesi sporcuların en önemli provayı Samsun’da yapacağını dile getiren Uysal “Dünyanın en iyi judocularının katılacağı bu organizasyonda 4-6 arasında madalya bekliyoruz. Ama madalyadan daha önemli olan sporcularımızın burada aldıkları puanlarla olimpiyat barajı konusunda avantajlı duruma gelmeleri” diye konuştu. Uysal, bu yıl 43 ülkenin mücadele edeceği Grand Prix’ye 2015 ve 2016 yıllarında ise 100’ün üzerinde ülkenin katılımını beklediklerini söyledi.

BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Samsun Grand Prix’sinin basın toplantısı 29 Şubat Cuma  saat 15.00’te Büyük Samsun Oteli’nde yapılacak. Toplantıya Uluslar arası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer’in de katılması bekleniyor.

Grand Prix’de maçlar cumartesi ve Pazar günleri saat 09.30’da yapılacak. Seyirciler organizasyonu ücretsiz olarak izleyebilecek.

KATILACAK ÜLKELER

Türkiye, ABD,  Cezayir, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Belarus, Bulgaristan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kanada, Çin, Kolombiya, Hırvatistan, Küba, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, İspanya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Gürcistan, Almanya, Gana, Macaristan, İsrail, İtalya, Kazakistan, Kırgizistan, Kosova, Libya, Fas, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Sırbistan, İsviçre, Tunus, Ukrayna, Özbekistan.

 

 

Fatih Bacak,  Antalya – Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya Nisan.2013

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP