TÜSED 6.MÜZİK ŞÖLENİ

TÜSED - Trabzonlu Üniversiteliler Yardımlaşma ve Eğitim Derneği 6.Müzik Şöleni 28 Nisan 2013 Akşamı İstanbul Akgün Otelde Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜSED 6.MÜZİK ŞÖLENİ

TÜSED - Trabzonlu Üniversiteliler Yardımlaşma ve Eğitim Derneği 6.Müzik Şöleni 28 Nisan 2013 Akşamı İstanbul Akgün Otelde Gerçekleştirildi.

TUSED 6. Müzik şölenine Trabzonlu milletvekillerimiz, Bürokratlarımız, Akademik personel, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri katıldı.

TÜSED yönetim kurulu başkanı Yüksel Yılmaz derneğe maddi manevi katkıda bulunan, Trabzon'a hizmet eden kişilere teşekkür fermanı hediye etti.

TÜSED -Trabzonlu Üniversiteliler Yardımlaşma ve Eğitim Derneği 6. Müzik Şöleni 28 Nisan 2013 akşamı İstanbul Akgün otelde gerçekleştirildi.
TÜSED 6. Müzik şölenine Trabzonlu milletvekillerimiz, Bürokratlarımız, Akademik personel, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri katıldı.

 
TÜSED yönetim kurulu başkanı Yüksel Yılmaz derneğe maddi manevi katkıda bulunan, Trabzon'a hizmet eden kişilere teşekkür fermanı hediye etti.

2008 yılının Ocak ayında Vakfıkebirli Üniversiteliler Platformu adı altında kurulan ve sadece Vakfıkebirli değil tüm Trabzonlu üniversitelilere kucak açan derneğimiz 2009 yılı Temmuz ayında isim değişikliğine uğrayarak TÜSED -Trabzonlu Üniversiteliler Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği adını alarak resmiyet kazanmıştır. 
 
Faaliyetleri öğrenci merkezli olan derneğimiz; öğrencilerin derslerinde, iş ve sosyal hayatlarında başarılı olmaları için çeşitli etkinlikler yapmakta ve aynı zamanda çeşitli olanaklar sunmaktadır.

Başta iş adamları olmak üzere konularında uzman kişilerle yapılan kahvaltı organizasyonlarında güncel ve önemli konular üzerine öğrencilere tecrübe odaklı fayda sağlanmaktadır.

Sosyal ve kültürel alanda da etkin olan TÜSED 2008 ve 2009 yılları boyunca düzenlediği Boğaz gezileri, Müzik şölenleri, Çeşitli konserlere dernek olarak toplu katılım ve daha birçok sosyal ve kültürel organizasyonlarla öğrencilere katkıda bulunmuştur.
 
İstanbul merkezli olan TÜSED öncelikli olarak İstanbul’da üniversite okuyan Trabzonlu öğrencilere hizmet vermektedir. Ayrıca 2010 yılında yoğun talepler üzerine Ankara'da da bir merkez ofis açılmıştır. Yapılan her organizasyondan ders çıkarmasını bilen yönetim kadromuz ve üyelerimiz, üzerlerindeki tecrübesizliği kısa zamanda atmış ve gerçekleştirilen tüm faaliyetleri ihtiyaç ve isteklere göre düzenlemiştir.

 

Bununla yetinmeyen derneğimiz, genç ve dinamik yapısını koruyarak büyüme ve genişleme göstererek, daha fazla öğrenciye daha iyi imkânlar sunmak için arzulu ve istekli bir şekilde hareket etmektedir.

TÜSED İstanbul'un zor bir şehir olduğunu fark etmiş ve bunun için değerli iş adamlarımızın katkısı ile öğrencilerine burs imkânı sağlamıştır. 
 
Her yıl artarak devam eden burslu öğrenci sayısı bu sene itibari ile 200 olarak belirlenmiştir. Üyelerine hiçbir ticari ve siyasi amaçla yaklaşmayan TÜSED sadece öğrencilerinin her alanda başarılı olması için uğraş verir.

TÜSED kendi bünyesindeki öğrencilere İngilizce, halk oyunları derslerinin yanı sıra futbol, basketbol gibi sportif aktiviteler de sunmaktadır. Dernekçe düzenlenen halı saha ve basketbol turnuvaları öğrencilerimizin sadece öğrenci değil sosyal bir birey olduklarını keşfetmeleri sağlar. 
 
Dernek içinde ki bireylerin sağlam ilişkiler kurmalarına olanak tanır. TÜSED bağrından çıktığı Trabzon’u da hiçbir zaman unutmayarak daha kurulduğu ilk yıl Vakfıkebir ilçesine 500 kitap yardımı ve İstanbul da ki üniversitelerde görev yapan değerli profesörlerle birlikte Vakfıkebir ve Trabzon dâhil birçok merkezde lise öğrencilerine rehberlik faaliyeti yapmıştır.

2009 yılı başında Araklı ilçesindeki okullara 3000 kitap yardımında bulunmuştur.2010 yılında ise Trabzon/ Merkez Çimenli İlköğretim okuluna bir bilgisayar proje sınıfı hazırlayarak teslim etmiştir.
 
Ayrıca daha çok öğrenciye hizmet vermek amacıyla her yaz LYS’de başarı sağlayan öğrencileri kahvaltı organizasyonun da bir araya getirerek Trabzonlu öğrencilerin tanışma kaynaşmalarını sağlamış, rehberlik hizmetinde bulunmuştur TÜSED’ in 2012-2013 eğitim yılı itibari ile üye sayısı İstanbul'da 700 Ankara'da 300 olmak üzere 1000 civarıdır.

 

TÜSED bir dernekten çok evlerinden uzak olan öğrencilere bir aile ortamı sunmaktadır.

TÜSED’ in kuruluş amacı sadece öğrencilerin değil Trabzon’un sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için uğraş vermektir. Şimdilik sadece İstanbul ve Ankara'da aktif olan TÜSED, bu gönül işini tüm Türkiye'ye yayma amacını taşımaktadır.

 

TÜSED 6.MÜZİK ŞÖLENİ

 

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  agozaydin@hotmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Nisan.2013

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP