YAŞASIN 1 MAYIS.!.

1 Mayıs, Hükümetle İnatlaşma Günü Değildir Fakat Siyasi İktidarı Eleştirmek İçin İyi Bir Fırsat Olarak Her Zaman Kullanılabilir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YAŞASIN 1 MAYIS.!.

 

İşçiler ve emekçiler tarafından dünya çapında; birlik, mücadele, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs, Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmış, çoğunlukla yasaklanarak bugünlere gelmiş ve 2008 Nisan'ında, Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanması kabul edilmiştir... (1)

1 Mayıs, Hükümetle İnatlaşma Günü Değildir Fakat Siyasi İktidarı Eleştirmek İçin İyi Bir Fırsat Olarak Her Zaman Kullanılabilir. 

 

Bu da son derece doğaldır. Zira emekçilere haksızlık yapanların başında her zaman iktidarlar gelir.

Ayrıca faşist olmayan hiçbir iktidar, kendisine karşı eylem yapılacak diye 1 Mayıs kutlamalarını yasaklamamıştır. 1 Mayıs'ı  kutlamak isteyenlere karşı zorbalığa ve kaba kuvvete  başvuranlar dikta yönetimleridir.!.

1 Mayıs kutlamalarını siyasi iktidarın faşist olduğunu kanıtlamak için değerlendirmek doğru mudur.?

Bu sorunun yanıtı, çok özel koşullar olmadıkça her ülke için olumludur. Türkiye'de 1 Mayıs kutlamaları ile 1 Mayıs 1977'de öldürülen 34 emekçinin anılmasını birleştirmekte de bir yanlışlık yoktur. 

Siyasi iktidarın bu haklı talebi reddetmesi ise, demokrasiye inancının olmadığı ve faşizme doğru kayıldığının bir işaretidir. Bu durumun derhal propagandasına geçilmesi gerekir. 2013 yılının 1 Mayıs'ında, 1977 yılının 1 Mayıs'ında ölenlerin anısına Taksim anıtına çelenk koyulduktan sonra, Kazlıçeşme'ye gidilebilir ve 1 Mayıs aynı zamanda hükümet karşıtı bir gösteriye dönüştürülebilir, Türkiye çapında etkili olacağı kesin olan bir eylem yapılabilirdi...

 

Taksim inadındaki ısrar ile bu önemli fırsat kaçırılmıştır...

Ne yazık ki, işçi sınıfının önderleri, küçük hesaplar uğruna bu olanağı kullanmayı becerememişlerdir. Kim ne derse desin, işçi sınıfı bu yıl son derece haklı bir pozisyonda iken, anlamsız ve kaybedileceği kesin olan bir inatlaşmaya sürüklenmiştir. Türkiye işçi sınıfı, yasa ve kural dinlemez ve yılda bir kez 1 Mayıs'ta taşkınlık yapmayı eylem sanan marjinal bir grup durumuna düşürülmüştür...

DİSK Genel Başkanı Kani Beko: İşçilerin evlerine güvenle gidebilmesi için polisten düzenleme yapmasını bekliyoruz diyerek, bu yenilgiyi açık ve kesin bir şekilde itiraf etmiştir.!.

İşçi sınıfının tek eylemi, Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamak ve öldürülen 34 kişiyi anmakla sınırlandırılamaz.!.

Asgari ücretten tutun da taşeronlaşmaya, oradan grev hakkının etkili bir şekilde kullanılamamasına kadar, ortada yığınla sorun varken, barikatların önünde, emekçileri hırpalatmak, demokrasinin gelişmesine bir yarar sağlamaz.

Biber gazı ve tazyikli su gürültüleri arasında bu en temel sorunların hiçbiri halka anlatılamadığı gibi kamuoyu da oluşturulamamıştır.!.

 

Denebilir ki, İstanbul`da 1 Mayıs'ı işçiler değil, o gün görev yapan 40 bin polis kutlamıştır.!.

Dayanışma grevi yapamayan sendikaların, siyasi iktidar üzerinde baskı oluşturarak hak alabilmesi olanaksızdır. Dayanışma grevlerinin yasaklandığı bir ülkede, öncelik emekçiler arasında birliği sağlamak ve sarı sendikacılığı tarihin çöplüğüne atmaktır. Günde 8 saat çalışmak talebiyle başlatılan iş bırakma eylemleri, günümüzde çok daha uzunca bir listeyi taşımak zorundadır. Hal böyle olmasına rağmen, Türkiye'de  işçi sınıfının örgütleri, bölük pörçüktür ve neredeyse tek maddelik bir gündemle, üstelik o da yılda bir gün eylem yapabilmektedir.!.

Sendika ağaları, 1 Mayıslarda “show” yaparak, temsil ettikleri kitlenin taleplerini dile getiremiyorlar. Sendikaları siyasete atlamak için “tramplen”  tahtası olarak kullananları, emekçiler sırtlarından atmadıkça, işçi sınıfı kendi mücadelesine dönemeyecektir.

İşçilerin ve diğer emekçi kesimlerin, 1 Mayıs'ı kutlamak ve 1977'de öldürülen 34 emekçiyi anmak gibi bir tek maddelik gündemi hiç bir zaman olmamıştır.

Emekçinin gündemi her zaman saymakla bitmeyecek kadar kabarıktı. O halde, bu devran böyle gitmez ve gitmemelidir. Ya bu sendika ağaları emekçilerin omuzlarından indirilecek ya da adam gibi görevlerini  yapacaklardır.!. Zira demokrasinin  olmadığı bir ülkede, işçi sınıfı köle olmaya mahkumdur.!.

  

GÖZÜNÜZ AYDIN İSTEĞİNİZ GERÇEKLEŞTİ.!.

PKK ile masaya oturmanın bizi getireceği yer, Cenevre Konvansiyonlarıdır. (2) Hükümet, uluslararası hukukçular ve deneyimli diplomatların, terör örgütü ile devletin aynı masaya oturmasının; örgütü “taraf”  haline getireceği ve bunun sonucu olarak da Birleşmiş Milletler'in işin içerisine gireceği, şeklindeki uyarılarına kulak asmadı.

Yargı erkinin başındaki adam yargıç Ali Alkan, görev ve sorumluluk alanında bulunmayan, siyasi bir konuda açıklama yaparak, hükümete destek verdi. Birkaç hafta önce de Anayasa Mahkemesi başkanı aynı şeyi yapmıştı. Alkan: Barış sürecinin sonuca ulaşma mecburiyeti var. Tarafların fedakârlıklar yaparak, ortak bir sonuca ulaşması lazım” dedi...

Yargıtay Başkanı'nın gelişmeleri barış süreci olarak tanımlaması anlaşılabilirse de 76 milyonun karşısına 3 - 5 bin kişilik bir terör örgütünü taraf olarak koyması, hiç yakışık almadı ve kabul edilebilir gibi değil. Zaten PKK'nın amacı da savaşan taraf” adını almak değil miydi?.. Gördüğünüz gibi, peşinen verildi.!.

  

Sırası geldi, İki kişiden birine bir soru sormak istiyorum:

12 Eylül 2010'da yapılan halkoylamasında verdiğiniz “evet” oyları ile ele geçirilen yargı, görevini yapıyor  değil mi.?.!..

Amacınız gerçekten Türk halkına böyle bir durumu yaşatmak idiyse, kendinizle dilediğiniz kadar övünebilirsiniz, bunu başardınız...

Biliyorsunuz Anayasamızın 4. maddesinde, ilk üç maddenin değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceğini hüküm altına almıştır. Bu üç madde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kırmızıçizgisi sayılır. Yargıtay Başkanı Alkan, üzerine vazife olmayan bu son açıklamasında; anayasa için kırmızıçizgi olarak; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ilkelerinin esas alınmasını önerdi...

Bu da sizin marifetiniz sayılır.!.  Kendinizi alkışlayın.!.

   

SEZAR'IN HAKKI BRUTUS'E.!.

Bir haberim de Kılıçdaroğlu'nun Brutus adını verdiği CHP'nin Kurultay Delegelerine var: 10 Aralık Hareketi'nin (3) liderlerinden Burhan Şenatalar'a, Gülseren Onanç'tan boşalan Y-CHP Genel Başkan Yardımcılığı teklif edilmiş.! Duydunuz mu.? Siz de biliyorsunuz ki Şenatalar, Habur Açılımının en ateşli savunucularındandı. Liberal olan Şenatalar, eski ÖDP Genel Başkanı ve eski BDP Milletvekili Ufuk Uras,  eski DİSK Genel Başkanı ve Y-CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve akil adam Prof. Dr. Fuat Keyman ile birlikte, yeni bir sol parti çalışması içerisindeydiler. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na getirilmesi ile bu çalışmaya ara verilmiş ve Şenatalar da Çelebi gibi CHP'ye geçmişti. Sonra da Parti Meclisi'ne de seçtirilmişti. Bu hamle bile, başlı başına Kılıçdaroğlu'nun siyasi kimliğini açıklamaya yeter de artar bile.

Ayrıca bu gelişmeler Y-CHP'nin Atatürkçü Düşünce ile bir ilişkisi kalmadığının çok önemli bir kanıtıdır. Doğal olarak, boş kalan bir genel başkan yardımcılığı da Şenatalar'a yakışır.!.

Hiç kuşkunuz olmasın ki, CHP'yi ele geçiren TESEVCİ liberallerin bundan sonraki hedefi, iyice azınlığa düşen Atatürkçü düşünceyi benimseyen delegeleri tasfiye etmek olacaktır.

Ondan sonraki iş; Cumhuriyetin tamamen tasfiyesidir ve çok daha kolay olabilir.

Bunun için CHP'den istenen katkı, sadece yönetime SOROSÇU liberalleri getirmekti. CHP delegasyonu ilk üç kurultayda bu görevi hakkıyla yerine getirmiştir. Geri kalan işi AKP kadroları tamamlar.!.

   

KÜRTLERİN STATÜSÜ.!.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sonunda Kürtlerin statüsü ile neyi anlatmak istediklerini açıkladı. Demirtaş, Türkiye'nin bölünmesini önleyecek formülün özerklik olduğunu söyledi. Özerkliğin kabulü demek, aslında Kürtlerin statüsünün kabulü demektir  diye de sözlerini pekiştirdi.!. 

Bu sözlerin “mevhumu muhalifinden” şu anlam çıkar: Ey Türkler; özerk talebimizi kabul etmek  zorundasınız, aksi halde,  bağımsızlık mücadelesine gireriz.!.

Her şey bu kadar açık ve anlaşılır halde iken, bizim akil adamımız Kılıçdaroğlu, bir şeyden haberi olmadığını bu nedenle de hükümetin açıklama yapmasını beklediğini söylüyor. “Görev” adamı buna derim işte.!.

Öte yandan, yüzde elliden fazla halk desteğine sahip olduğu söylenen hükümetimiz, bu kuru sıkı tehdide boyun eğmiştir. Bu aşamada hükümete destek veren seçmenin de yapabileceği pek bir şey kalmamıştır.

Zaten bu fırsattan yararlanarak, Öcalan T.C ile  İkinci Mondros Mütarekesi”ni imzalamıştır.!.

“Akil Adamlar”ın görevi de bu mütarekeden çıkmıştır tabi. 76 milyon vatandaşa, TSK'nın  bir tek mermi bile atmadan “yenildiğini” hükümet anlatamaz.!. Bu zor koşullar altında, Milli Merkez adında diye bir umut ışığı yandı.!. Kelebekler gibi bu ışığa doğru koşacağız, başka yolumuz kalmadı.!.

Av. Cemil Can

 

DİPNOTLAR:

(1)http://tr.wikipedia.org/wiki/1_May%C4%B1s_%C4%B0%C5%9F%C3%A7i_Bayram%C4%B1

(2)http://tr.wikipedia.org/wiki/Cenevre_S%C3%B6zle%C5%9Fmeleri

(3)http://tr.wikipedia.org/wiki/10_Aral%C4%B1k_Hareketi

 

Av. Cemil CAN, Ankara – Mayıs.2013

http://www.medyagunebakis.com/  av.cemilcan@hotmail.com,  

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa Olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Av. Cemil CAN, Ankara – Mayıs.2013

 

Who İs İt.?  Wanted.!.
"White Men Have Forked Tounge.!"

“Dili Çatallı, İki Dilli Beyaz Erkek.!”

Türkçesi; Yalancı, İki Yüzlü Adam.!.

Kızılderili Deyişi....

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya da Üstündeki Hacı Ölebilir. İ.İnönü

 

Nene dedim.

“Dedem Sana Hiç Çiçek Aldı mı.?”
Durdu ve Şöyle Dedi:

“Bana Aldığı Fistanların Hepsi Çiçekliydi..!.!.”

 

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sırada. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

 “Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli,

Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN..

 

 

Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar

Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette

Kurtuluş Yoktur. İ.İnönü

Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.

Şartlar Gelişirse İhtilal’ler Hak Olur.

İrtica Başbakan’dan Cesaret Bulursa,

Kim Onun Sokağa Dökülmesini Önleyebilir.?

İrtica’nın Sokağa Dökülmesi İse Ülkenin Kana

Bulanmasıdır. İ.İnönü


Biz Açıkça Milliyetçiyiz...

Ve Milliyetçilik Bizim Yegâne Birlik

Unsurumuzdur. Türk Ekseriyetinde Diğer

Unsurların Hiçbir Etkisi Yoktur. Vazifemiz

Türk Vatanı İçinde Türklüğü Yaşatmaktır.

Türkleri Ve Türklüğe Muhalefet Edecek

Öğeleri Kestirip Atacağız. Ülkeye Hizmet

Edeceklerde Her Şeyin Üstünde Aradığımız

Türk Olmalarıdır. İ.İnönü

 

Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür
Onlar Halkın Yüreğinde Yer Edinmişlerdi
Her Şey Özgür Bir Vatan İçin Dediler
Hiç Bir Tereddüt Etmeden Toprağa Düştüler
Anıları Önünde Saygıyla Eğiliyorum.
Yaşasın Devrim,Yaşasın Sosyalizm..

 

"Siz Bana Din İle Refaha Ulaşmış Bir Toplum

Gösterin, Ben de Size Devrim İle Geri Kalmış

Bir Toplum Göstereyim".  E. Che Guevara

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP