SİGORTA ACENTELERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Acenteler Sigortalılar İle Sigorta Şirketleri Arasındaki Köprüdür. Acentelere Haksızlık Yapılmamalıdır

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SİGORTA ACENTELERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Acenteler Sigortalılar İle Sigorta Şirketleri Arasındaki Köprüdür. Acentelere Haksızlık Yapılmamalıdır

ATO “Sigorta Acenteleri Sahipsiz Değildir”

ATO Başkanı Bezci; Ülke Genelinde 40 Bin Personel İstihdam Eden 17 Bin Sigorta Acentesinin Sigorta Şirketleri Tarafından Komisyonları Düşürülerek Zor Durumda Bırakıldığını Söyledi.

BEZCİ: “Acenteler Sigortalılar İle Sigorta Şirketleri Arasındaki Köprüdür. Acentelere Haksızlık Yapılmamalıdır.”

03 EKİM 2013- Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Sigorta şirketlerinin bazı uygulamalarının sigorta acentelerini zor durumda bıraktığını belirterek, “Sigorta acenteleri sahipsiz değildir” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nın Sigorta Acentelerinin Kayıtlı Bulunduğu 67 numaralı Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Z. Kemal Gazioğlu ile komite üyelerini makamında kabul etti.

Sigorta acentelerinin sektörde karşı karşıya kaldıkları sorunlar hakkında bilgi alan Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak sigorta acentelerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bezci, ülke genelinde istihdam ettiği personelle birlikte 200 bin kişilik zümreyi teşkil eden 17 bin sigorta acentesinin, sigorta şirketlerinin haksız rekabeti ile karşı karşıya kaldığını ve zor duruma düştüğünü söyledi.

ACENTE KOMİSYONLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Sigorta şirketlerinin acente komisyonlarını düşürerek acenteleri mağdur ettiğini kaydeden Bezci, bazı sigorta şirketlerinin de acentenin emeğini ve portföy mülkiyetini yok sayarak müşteri bilgilerini bankalarla ya da başka satış kanallarıyla paylaştıklarını anlattı.

 

POLİÇE VAR AMA SİGORTALININ İHTİYACI KARŞILANMIYOR

Bazı bankaların kredi kullandıkları müşterisine zorla sigorta poliçesi yaptırdığına dikkat çeken Bezci, Ankara OSTİM’de 2011 yılında yaşanan patlama sonrası ortaya çıkan durumu hatırlattı.

 

Bezci, “OSTİM’de kredi veren banka şubesinin yaptıkları poliçeler, mağdurların ihtiyaçlarını karşılayamamış ve yeterince bilgilendirilmeyen müşteriler sıkıntı yaşamıştı.” dedi.

Sigorta acentelerinin Türkiye’nin eksiksiz ve yüksek vergi ödeyen ticari işletmelerinin başında yer aldığına dikkat çeken Bezci, şunları söyledi:

“5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile yeni statü kazanan acenteler son dönemde zor günler geçiriyorlar. Haksız yere faaliyetlerine son verilen acenteler olduğu gibi, sigorta şirketleri tarafından tek taraflı sözleşmelerle güç duruma düşürülen acentelerimiz de vardır. Sigorta şirketlerinin tek gelir kaynağı olan komisyonların düşürülmesi de acentelerimizi mağdur etmektedir. Sigorta acentelerimiz sahipsiz değildir. Ankara Ticaret Odası olarak sigorta acentelerine yapılan haksızlıklar karşısında duracağız.”

Fatih Bacak, Antalya Eylül.2013 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya Eylül.2013 - fb.antalya007@gmail.com, 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP