FAKÜLTELER BOŞALTILIYOR.!.?.

Diplomanızın Üzerinde ".... Mühendisliğini Yapmaya Hak Kazanmıştır" Diyen Bir İfade Yoktur.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FAKÜLTELER BOŞALTILIYOR.!.?.

Diplomanızın Üzerinde ".... Mühendisliğini Yapmaya Hak Kazanmıştır" Diyen Bir İfade Yoktur.

 

Başbakan fakülteleri boşaltacağını söyledi, sıcağında Gaziantep’ten mektup aldım.

Önce soruyu alalım, sonra cevaplayalım:

“İyi akşamlar Mahiye Hanım.

Bugün başbakan bir açıklama yapmış, üniversiteyi 6 - 7 yılda bitiremeyene güle güle diye.

Sizce bu durumun sonucu ne olacak.?

Ben Gaziantep Üniversitesi'nde mühendislik okuyorum ve okulumda benim gibi bir sürü öğrenci var ve eminim ki başka üniversitelerde de bizim gibi öğrenciler var. Eğer yasa geçerse biz atılır mıyız üniversiteden.?

Haberi okudum, o kadar kötü oldum ki danışabilmek, fikir alabilmek için Banu Avar'a e-posta attığımda beni size yönlendirdi.

Acaba durumumuz ne olur.? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla... Kubilay”

Merhaba Kubilay, Ne olacağını YAŞAM BOYU ÖĞRENME DAİRESİ kurulurken anlamanız gerekirdi.

Yani sizi okuldan atacak, ama sertifika toplamaya devam edeceksiniz. Sertifika ve akreditasyon Kurumu olarak 2006'da Mesleki Yeterlilik Kurumunu kurduklarında odalarınız da dekanlığınız da uyudu, itiraz etmediler. O sene diplomalarınız kaldırıldı, artık sertifikalı mezun oluyorsunuz, diplomalarda ÜNVAN yok, gidin sorun dekanınıza.

Diplomanızın Üzerinde ".... Mühendisliğini Yapmaya Hak Kazanmıştır" Diyen Bir İfade Yoktur.

Başbakanımızın yöntemidir, bir şeyi açıklarken üstüne bir de adam döver, tatlılıkla bir şeyi açıkladığı vaki değildir, sizi cezalandırmak için yapıyormuş gibi "nefret" tohumları ekerek yapar.

Aslında zaten fakülteleri piyasada sertifika toplamaya başlatmışlardı, en itibarlı yabancı sertifika Kaynak Mühendisliği sertifikası... Çaktın şimdi.!

Sordunuz mu hiç, bizim ODTÜ Makine Mühendisliği bile 3 ayda kaynakçı sertifikası veriyor, bu ne iştir.?

Bak şimdi piyasaya, en itibarlı Amerikan Eğitim (.!.) şirketleri kaynakçı sertifikasını Mühendislik diye satıyor. Çünkü ABD (ve yerli işbirlikçileri) Türkiye'yi montaj ülkesi ilan etti, yani kaynakçı, parçaları birbirine monte eden lazım onlara, daha fazlası olmamalı...

Sizi Şimdi Kurtarmak İçin Ne Yapabiliriz.?

Geçmiş olsun. Uyan, uyandır, kalk yola düş. Ankara'da Kavaklıdere'de Mesleki Yeterlilik Kurumu kapısı Atatürk Bulvarına bakar, önüne YANKEE GO HOME pankartı açarak farkındalık yaratmaya başla, kaç bin kişi sesine kulak verirse o kadar çabuk bu emperyalist projeyi durdurabilirsin.

Burası, fakülteleri lağvedip gençleri küresel eğitim pazarına peşkeş çekmek üzere 2006 yılında KAPALI OTURUMDA GÖRÜŞÜLEN 5544 sayılı yasa ile kuruldu; Çalışma Bakanlığına bağlıdır. Yani sizin YÖK'ünüz de artık devre dışıdır.

O geçiş aşaması için vardı, bitiyor süresi. Onu kapatın diye size eylem yaptıranlar olacak, oysa asıl merkez MYK, Kavaklıdere'de, AKÜN üzerindedir. "myk.gov.tr" adresinde görülür, ancak faaliyetlerini ordan takip edemezsin, hepsini oraya koyamazlar.

Mesela sertifikalı öğretmenlik geliyor, Eğitim Fakülteleri kapanacak, Halk Eğitim merkezlerinde koçluk, mentörlük, gibi parçacı sertifika veren kurslar açılıyor, MYK’nın uzmanlarıyla hazırlanıyor bunlar.

Mühendisliklerin Temel Bilimler FKB bölümleri bu yıl kaç kürsü birden kaldırıldı, görmediniz mi.?

Dersaneler kapanacak, çünkü Fakülteler kendi sınavlarını kendileri yapacak, özel sınav... Özel sınav şirketleri kuruluyor, YÖK değil artık onlar giriyor devreye, tıpkı TOEFL gibi, her ders için piyasa eğitim şirketlerine denklik verecekler. Devlet kendini tasfiye ediyor, sömürgeleşiyor. İtibarlı yabancı şirketler bayilikler açacak burada, örnekleri var.

İsteyen açık öğretim video kameralı ders alacak. Ders başına sertifika sistemi, ömür boyu eğitim hakkı diye geliyor, okulda değilsin ama evde öğrencisin. Yani birlikte eylem yapacağın arkadaşların olmayacak. Onu diyor RTE.

Fransa’da fakülteye giden öğrenci kalmamış diyorlar. Doğrudur. İstediği moda sertifikayı evinde otururken de alıyor, neden kalkıp okula gitsin bir de…

Yenidünya düzeni dedikleri yeni ortaçağ böyle geliyor. Onun için size hiçbir şeyi açık seçik söylemiyorlar.

Özetle;

Piyasaya göre eğitim modeline, talep varsa ders var sistemine, küresel ekonominin ihtiyacına göre eğitime geçiriliyoruz. ABD 1983’de geçti, Pink Floyd ile yıktılar ulusal eğitim dizgelerini, artık tek tip olamayacaksınız, herkes birey olacak, mışşş… Bir bir yutulmanız içindi onlar.  Devlet korumadan çekiliyor, bunun doğal sonucu olarak devlet çekiliyor, paran kadar sertifika toplayacaksınız.

Kaç yıldan beri boğazımı yırtıyorum bunları anlatmak için, neredeydiniz.?

Belgelerini koydum kitabıma. Sizi türbanla oyaladılar, diplomalarınızı aldılar, Afrikalının eline İncil verip topraklarını aldıkları gibi, size türbanı verdiler, tüm laboratuarlarınızı, eğitim ve sosyal haklarınızı aldılar elinizden. Şimdi, türbanı onlara verin fakültenizi alın. Eğer türbanlıları yanınıza alarak “hepimizi kandırdınız, uyandık” derseniz kurtuluş ümidiniz var demektir.

Şimdi, "fakülte diplomalarımızı geri istiyoruz" eylemi yapmalısınız. Elinizdeki tüm o boş kağıt sertifikalarınızı MYK önünde yakma eylemi yapın. Gelin oraya, YÖK değil gideceğiniz kapı, Kavaklıdere Kuğulu Park yanında MYK. TÜBİTAK ile birlikte kitapların içini boşaltma işleri de yapıyorlar ki ne kaa az bilgi okaa piyasadan bilgiye erişim, yani okaa eğitime para...

Sizi sokağa atıyorlar, devlet üniversiteleri kapanacak. Önce ODTÜ, çünkü Komer'in arabasını yaktığınızı unutmadılar, merdivenlerde DEVRİM yazısı duruyor, Deniz Gezmiş orda kaldı, Taylan Özgür, Sinan Cemgil... Ölüleriniz bile korkutuyor onları.

Asıl diplomalarınız için eylem yapın. 1970'DE ÖĞRETİLEN ATOM FİZİĞİ DERSLERİNİZİ GERİ İSTEYİN. “Var” deme, kuş kadar bilgiye var dedirtiyorlar size. Atomu parçalamadan proton parçalamayı öğretiyorlar artık, bu değil mühendislik. Dairenin içine beşgen çizemeyen Makine Mühendisliği öğrenciniz var. Lisedeyken iletki kullanmadınız, sesiniz çıkmadı, şimdi bilimi geri istiyoruz diye haykırmalısınız.

Sertifika Koleksiyoncusu Bireyler Toplumu’na geçiyoruz.

Size layık görülen "birey" modeli, sertifika koleksiyoncusu olmanızdır, bilgiyi -bilimi- laboratuarda almış birey istemiyorlar, bütünü kavramanızı istemiyorlar. Piyasacı-parçacı sistem, sertifikaları yani parçaları nerede buluşturacaksınız peki.? 

Asıl buna isyan edin, yani bütünü ifade eden diplomadır, onu ve bilimsel eğitimi geri alın. Sizden bilimi aldılar, ortaçağ dediği de budur, Fransız devrimi bitti diyor, 2001’de ilan ettikleri 3.bin yılın haçlı seferi budur

Sevgili Kubilay, halen İlkokul ders kitaplarını dava ediyorum, bilim dışı kitaplar bunlar, geometri yok içinde, bütün resimleri bozuk, bütün cümleler kural dışı, Disleksi / Salaksı yapıyor çocukları.

Hz. Muhammed’in Hayatı seçmeli ders kitabında bile karikatür çizimler var; mühendis kafanla söyle, karikatürün ne işi var ders kitabında.?

Resimlerinde Kabe’nin orantısı bozuk…

Ben bilim dışı ders kitaplarını yakma eylemi yaptım, basın açıklamamı orada TÜBİTAK önünde yaptım, MYK ile ikisini birlikte protesto ettim, youtube'da var.

Biraz daha ayrıntılı bilgi için eski yazılarımın da yayında olduğu “ilkkurşun”, “guncelmeydan” gibi internet sitelerinde Mahiye Morgül'ün yazılarına girebilirsin.

Kalk, birleş, diren dayan yıkılma… Bunu mırıldanarak dolaş koridorlarda. Her gün bir kişi daha katılacaktır sesine…

Artık Kuvayi Milliye bilimi savunmanın adıdır. Antep yine kahramanlık destanı yazabilir, neden olmasın.?

Mahiye Morgül - 9 Aralık 2013

 

Mahiye Morgül, Ankara –Aralık.2013 – mahiye@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Mahiye Morgül, Ankara – Aralık.2013 – mahiye@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP