İETT OTOBÜS HATLARI TELEFONLARDA

İETT İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, Yeni Geliştirdiği Uygulama ile Hat Bilgilerini Telefonlara Taşıdı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İETT OTOBÜS HATLARI TELEFONLARDA

MOBİETT İLE OTOBÜS HATLARI TELEFONLARA TAŞINDI

İETT İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, Yeni Geliştirdiği Uygulama ile Hat Bilgilerini Telefonlara Taşıdı.

 

Mobiett adı verilen uygulama İstanbul toplu ulaşımında ihtiyaç duyulabilecek tüm ulaşım  bilgilerine akıllı telefonlar aracılığı ile istenildiği an ulaşma şansı tanıyor.

 

IOS ve Android işletim sistemli akıllı  telefonlar  için geliştirilen harita tabanlı uygulama sayesinde İstanbul genelindeki 11 bin 569 otobüs durağının tamamı `Akıllı Durak´ haline  getirildi. 

İETT tarafından geliştirilen yeni mobil uygulaması ile İstanbul genelindeki 11 bin 569 otobüs durağını `Akıllı Durak´ haline getiriyor.  



Mobiett uygulamasını akıllı  telefonlarına  yükleyen kullanıcılar, konum  bilgilerini  paylaştıklarında harita üzerinde çevrelerinde bulunan durakları ve bu duraklardan geçen tüm otobüs hatlarının tahmini geliş saatlerini, gerçek zamanlı olarak görebiliyor.

Ayrıca, konum bilgisi paylaşılmadan da hat ve durak arama işlemleri yapılabiliyor. Arama işlemi sonunda seçilen hatta ait güzergâh harita üzerinde görülürken, hattın uğradığı durak  bilgileri, hattın sefer tarifesi, hangi durağa kaç dakika sonra ulaşılacağı gibi toplu ulaşımı kolaylaştıracak  bilgilere de hızlı  erişilebiliyor.

Seçilen akıllı durağa ulaşan yolcular, o duraktan geçen hat bilgileri ile hangi aracın kaç dakika sonra geleceğini de duraklardaki ekranlarda ayrıca görebiliyorlar.

Geliştirilen uygulamanın sunduğu bir başka özellik ise anlık mesaj ve beyaz masa seçenekleridir.

Beyaz masa sayesinde yolcuların talep, öneri ve şikâyetleri alınırken, mesaj bölümü ile de hatlarda meydana gelen kaza ve aksaklıklar anlık olarak duyuruluyor.

Uygulamada toplu ulaşımı düzenli ve yoğun kullananlar için bir de durak ve hatları Favori Listesi´ne ekle seçeneği mevcut.

Bu sayede hat, durak aramak için zaman kaybedilmesinin de önüne geçilmiş oluyor. Uygulamanın geliştirilmesi devam ederken bir de uygulamaya `Nasıl Giderim Mobiett´e Sor´ adı ile bir kolaylık sağlayan güzergâh tespiti eklenmesi planlanıyor.

IOS ve Android işletim sistemli telefonu olmayan kullanıcılar ise yakında eklenecek yazılımla internete bağlanıp uygulamadan yararlanma şansı bulacaklar.

Uygulama bugüne kadar IOS işletim sistemli telefonlarda 140 bin, android işletim sistemli telefonlarda ise 110 bin adet indirildi.

Yolculukların yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde mobil uygulama üzerinde 200 binden fazla sorgu yapılıyor. Gün içinde de bu sayı 30 binin üzerine çıkıyor.

 

Özler Aykan, İstanbul –Şubat.2014 – ozleraykan@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Özler Aykan, İstanbul – Şubat.2014 ozleraykan@hotmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP