MÜ KAMPÜSLERİ DEVLET’İN GÖZÜNE BATTI

Marmara Üniversitesi, İstanbul’un En Değerli İlçelerinde Yer Alan 14 Yerleşkesini-Kampüsünü Peyderpey Maltepe’deki 3 Bin Dönümlük Yeni Yerine Taşıyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MARMARA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSLERİ

DEVLET’İN GÖZÜNE BATTI

Marmara Üniversitesi, İstanbul’un En Değerli İlçelerinde Yer Alan 14 Yerleşkesini-Kampüsünü Peyderpey Maltepe’deki 3 Bin Dönümlük Yeni Yerine Taşıyor.

Başbakanlık, TOKİ Marmara Üniversitesi kampüslerini ihaleye çıkarıyor..

Kampuslardan boşalacak arazilerin TOKİ tarafından satışı için imzalar haziran ayında atılacak.

Özellikle Nişantaşı’ndaki 24 dönümlük arazinin akıbeti merak konusu.

Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberine göre, Marmara Üniversitesi’nin Maltepe Başıbüyük’teki 3 bin dönümlük yeni kampusunun-yerleşkenin inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor.

Haydarpaşa’daki 7 bin öğrencili Tıp Fakültesi, geçtiğimiz şubatta Maltepe’ye taşınırken, Diş Hekimliği Fakültesi binası ise bitmek üzere. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin (Hemşirelik, Ebelik, Diyetisyenlik, Fizyoterapi, Hastane Yöneticiliği) temeli mayıs, Eczacılık Fakültesi’nin temeli ise haziranda atılacak. Nişantaşı’ndaki Diş Hekimliği ile İletişim fakülteleri, önümüzdeki haziranda geçici olarak Haydarpaşa’ya taşınacak. Maltepe’deki şantiye görevlileri, “Fakülteler peyderpey yapılıyor. İnşaatı biten buraya taşınacak” açıklamasını yapıyor. Maltepe Başıbüyük’teki kampus-yerleşke projesi, askeri tesislerin taşınması gündeme geldiğinde ortaya çıktı.

Marmara Üniversitesi’nin İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında yer alan 14 kampusundan boşalan arazileri ise TOKİ ihaleyle satacak. TOKİ Başkanlığı, görüşmelerin seyri hakkında “Marmara Üniversitesi ile protokol çalışmalarımız, taslaklar üzerinde karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor.

Henüz imza aşamasına gelmedik” açıklamasını yaparken, Marmara Üniversitesi Rektörü Zafer Gül ise, “TOKİ ile başlayan protokol görüşmelerine Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve üniversitemiz katıldı. Yerel seçimler nedeniyle duran görüşmeler haziranda bitecek ve imza atılacak” şeklinde konuştu.

Zafer Gül, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, tüm arazilerinin Milli Emlak’ten tahsisli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dolayısıyla satılması değil, kurumlar arası takası söz konusu. Yeni kampus-yerleşke, Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün arazilerine yapılıyor. Üniversite olarak bizim ihaleye vermemiz, para işlerine girmemiz söz konusu olamaz. Araziler bize ait değil ki. Kamu arazileri.

Dolayısıyla TOKİ eliyle satışa çıkarılmasını sağlayan Milli Emlak’in bağlı bulunduğu Maliye Bakanlığı. Üniversitemizin satışla bir ilgisi yok.

İmzalar atılıp işlemler tamamlandığında kamuoyuna duyuracağız. Askeri arazideki inşaatlara başlamak için Kışla’nın taşınmasını bekliyoruz.”

ZAFER Gül, Osmanlı döneminde yapılan Sultanahmet’teki Ticaret ve Ziraat Bakanlığı ile Haydarpaşa’daki Mektebi Tıbbiyeyi Şahane binalarının ise namusları olduğunu belirterek, “Bunları elimizde tutmaya kararlıyız.

Restore edip kongre, sergi ve müze merkezi olarak kullanacağız” dedi.

300 MİLYAR DEĞERİNDE

TMMOB - Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Genel Başkanı Eyüp Muhcu;

Marmara Üniversitesi’nin 2 milyon 457 bin metrekarelik arazisinde 5 ile 10 emsal arasında yapılaşma artışı tahmin ettiklerini belirterek, “2 milyon 457 bin metrekare alan üzerine TOKİ’nin geçmişteki uygulamalarına bakarak 6 emsalde yapılaşma gerçekleştiğinde 300 milyar TL’nin üstünde bir imar yolsuzluğu gerçekleşecek. Çok ciddi bir skandalla karşı karşıyayız” dedi.

 

İşte o araziler: Göztepe 147, Üsküdar (Bağlarbaşı) 39,

Üsküdar (Validebağ) 50, Nişantaşı 24, Bahçelievler 4,
Halkalı 1.182, Kartal 1.000, Selimpaşa 11, Toplam 2.457

 

 

Hüseyin IRMAK, İstanbul – Mayıs.2014 - hsyirmak@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Hüseyin IRMAK, İstanbul – Mayıs.2014 - hsyirmak@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP