15.LECCE AVRUPA FİLMLERİ FESTİVALİ

“Hayatboyu” 15. Lecce Avrupa Filmleri Festivali’nden İki Ödülle Dönüyor.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

15. LECCE AVRUPA FİLMLERİ FESTİVALİ

“Hayatboyu” 15. Lecce Avrupa Filmleri Festivali’nden İki Ödülle Dönüyor.!

AslıÖzge’nin yazıp yönettiği Hayatboyu, 28 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasındaİtalya’nın Lecce kentinde düzenlenen 15. Avrupa Filmleri Festivali’ndeJüri Özel Ödülü’nü kazanırken, filmin başrol oyuncusu Defne Halman, SNGCI - İtalyan Sinema Yazarları Derneği tarafından verilen En İyi Oyuncuödülüne layık görüldü.

Festivalin yönetmen-yapımcı Luis Minarro’nun başkanlık ettiği jürisinde bu yıl, Boşnak yönetmen Jasmila Žbanić, daha çok İtalyan filmlerindeki rolleriyle tanınan Kolombiyalı oyuncu Lou Castel, senarist-yönetmen Licia Eminenti ve aynı zamanda Sofya Film Festivali’nin direktörlüğünü de yapan yönetmen-yapımcı Stefan Kitanov yer aldı.

Dünya galası 63. Berlin Film Festivali’nde yapılan, 32. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazananHayatboyu, bugüne dek Hong Kong’tan Şikago’ya, Rio de Janerio’dan Londra’ya kadar pek çok uluslararası festivale katılma başarısı gösterdi.

Hayatboyu ile ilgili uluslararası basında çıkan bazı yazılardan alıntılar şöyle:

“Hayatboyu başrol oyuncularının olağanüstü performansları ve etkileyici görüntü yönetimiyle, stilize ve çarpıcı bir film.” Leslie Felperin (Variety)

“Hayatboyu etkileyici kompozisyonları, renk kullanımı, karakterlerine ve hikâyesine cesur yaklaşımı ve incelikli oyuncu yönetimiyle dikkat çekiyor. Antonioni'yi anımsatan bu sıradışı film, yönetmenin çok farklı bir tarzda olsa da aynı derecede etkileyici olan ilk filmiKöprüdekiler’in başarısının tesadüfi olmadığını kanıtlıyor. Aslı Özge mutlaka takip edilmesi gereken bir yönetmen" Geoff Andrew (BFI Sight&Sound)

“Orta yaşlı bir çiftin parçalanan ilişkisi nadiren bu kadar iyi bir şekilde sahnelenmiştir.”
David D'Arcy (Screen International)

“Müthiş görüntüler, usta işi oyunculuk…” Jordan Mintzer (The Hollywood Reporter)

“Dar bir mekanı, çıkışsız bir ilişkiyi anlatmak için mükkemmel bir görsel metafor olarak kullanan , 'usta' işi bir film.” Daniela Sannwald (Der Tagesspiegel)

“Aile içi uyumsuzluğa sıradışı ve keskin bir bakış.” David Cox (Film 4)

“Bir çiftin birbirlerinden ayrı düşmesi gibi klasik bir konuyu ele alan Aslı Özge, biçimsel açıdan son derece başarılı olmasının yanında, söylenmeden bırakılan şeylerin incelikli algısı, sessizliklerin yoğunluğu ve yüz ifadelerinin nüanslı derinlikleriyle zenginleşmiş zarif üslubunu ustalıkla ortaya koyuyor.” Fabian Lemercier (Cineuropa)

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP