Çavuşoğlu 3.Kez Dünya Şampiyonu

Kürşat Çavuşoğlu, Üst Üste 3. Kez Dünya Şampiyonu Olarak Antalya"nın Gururu Oldu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Çavuşoğlu 3.Kez Dünya Şampiyonu

Kürşat Çavuşoğlu, Üst Üste 3. Kez Dünya Şampiyonu Olarak Antalya"nın Gururu Oldu

35.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları

Avusturya'nın Wels kentinde 21-28 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılan 35. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (35.Medigames-World Medical and Health Games) diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu masa tenisi branşında teklerde üst üste 3. kezdünya şampiyonu oldu. Çavuşoğlu, Avusturya’da hem tekler hem de çiftlerde dünya şampiyonluğu elde ederek, Türkiye’ye iki altın madalya kazandırdı.

54 ülkeden tıp ve sağlık sektörü çalışanının katıldığı oyunlarda, her yaştan binlerce sağlık çalışanı, 24 ayrı kategoride bireysel ya da takım olarak yarıştı. 'Tıp Olimpiyatları' olarak da adlandırılan organizasyonda futbol ve basketbolun yanı sıra atletizm, yüzme, tenis, masa tenisi, Voleybol, biatlon ve satranç gibi spor dallarında sporcular, Olimpiyat Ruhu'na sahip çıkarak hem birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı, hem de yeni 'dostluk köprüleri' kurdu.

Avusturya Fatihi

Türkiye'nin adını bütün dünyaya duyuran, Türkiye ve Türk adını bütün dünyaya alkışlatan Kürşat Çavuşoğlu, Avusturya'yı fethetti!Kanuni'nin yapamadığını, bir diş hekiminin nasıl yaptığını, Avusturya'yı nasıl fethettiğini tüm dünyaya duyurdu. Özellikle sorumlu mevkilerde olanlar, mesela Gençlik ve Spor Bakanı ve  Sağlık Bakanlarımız, Türkiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapan ve üst üste 3 kez dünya şampiyonu olan ve Türkiye’ye uluslararası arenada şampiyonluklar kazandıranKürşat Çavuşoğlu gibi değerlere  devlet sahip çıkmalı ve ödüllendirmelidir.

Son iki yılın dünya şampiyonu Kürşat Çavuşoğlu finalde Macar Laszlo SAGİ ile karşı karşıya geldi ve müthiş bir maça imza attılar. İki oyuncuda kıran kırana gücünün sonuna kadar mücadele ettiği karşılaşmada seyirciler de adeta nefeslerini tuttu.Kürşat Çavuşoğlu, Macar oyuncu Laszlo SAGİ ‘yi 2-0 geriden gelerek inanılmaz bir performansla 3-2 yenmeyi başardı ve altın madalyanın sahibi oldu. Çavuşoğlu, üst üste 3. kez dünya şampiyonu olarak adını Türk spor tarihinin en üst sıralarına altın harflerle yazdırdı. Bu şampiyonayı 3 kez üst üste kazanan ilk başarılı masa tenisçi oldu.

Kürşat Çavuşoğlu: “Irak'ın Türkmen kenti Kerkük’te doğdum. Son iki yılın dünya şampiyonu olarak Avusturya'ya geldim, ülkeme 3. kez altın madalya ile dönmek istiyordum.  Ülkeme iki altın madalya kazandırdığım için mutluyum. Bayrağımızı dalgalandırdığım ve tarihe geçtiğim için gururluyum. Hayal ötesi bir başarı. 5 kez Formula 1 dünya şampiyonluğunu kazanan Arjantinli Juan Manuel Fangio’unun güzel bir sözü  aklımda hala yankılanıyor: “En iyi olmak için her zaman çabalamalısınız fakat asla en iyi olduğunuza inanmamalısınız.”  

Bu ülkede eğitim gören ve bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen ve çalışan bir vatandaş olarak tek borcum; ülkeme olan gönül borcumdur. Onu da madalyalar kazanarak ödemeye çalışıyorum. İnanırsan her zaman başarırsın.!

Irak Devleti kurulduğundan beri Irak Türklerinin yüzü gülmemiştir. Irak’taki Türkmen varlığı yok edilmeye çalışılıyor. Türkmenler iki ateşin arasında kalmış durumda, can ve mal güvenliği yok. Dün olduğu gibi bugün de Irak Türkleri’nin kaderi değişmemiştir. Kazandığım madalyaları mazlum ve mağdur Irak Türklerine ithaf ediyorum.” dedi.

Kürşat Çavuuşoğlu, Kerkük’ten geldi, anavatanı Türkiye’ye yerleşti ve müthiş  başarılara imza attı. Türkiye’ye kazandırdığı 3 dünya şampiyonluğu ve madalyaları, büyük bir alçak gönüllükle“ülkeme olan gönül borcumdur” diyor.

Teklerde Kürşat Çavuşoğlu Dünya Tıp ve Sağlık Olimpiyatlarında, rakipleri Juan M. GATİCA ACUNA (Şili) 3-0, Mihai GEANTA (Romanya) 3-0, Werner GORGES (Almanya) 3-0, Romain GRAVIER  (Fransa) 3-0, Gregory WINKIEL (Polonya) 3-0, Yarı finalde Walter POVYSIL (Avusturya) 3-1, Finalde László SÁGİ’yi (Macaristan) 3-2 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Çiftlerde ise Kürşat ÇAVUŞOĞLU (Türkiye) ve Andrzaj WNEK (Polonya) ikilisi tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu.    

Fatih Bacak – Antalya

 

Fatih Bacak, Antalya – Temmuz.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Temmuz.2014 - fb.antalya007@gmail.com, 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP