ANNEMİN ŞARKISI & DÜNYA PRÖMİYERİ

Annemin Şarkısı, Dünya Prömiyerini Saraybosna Film Festivali’nde Yapıyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANNEMİN ŞARKISI & DÜNYA PRÖMİYERİ

Annemin Şarkısı, Dünya Prömiyerini Saraybosna

Film Festivali’nde Yapıyor

Erol Mintaş’ın ilk uzun metraj filmi Annemin Şarkısı (Klama Dayîka Min), 15-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak 20. Saraybosna Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Annemin Şarkısı, Saraybosna Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde yer alacak. Saraybosna’da gösterilen filmleri festival boyunca her sene 100.000 kişi izliyor.
Zorunlu göçten sonra Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesiyle beraber ikinci bir göçe zorlanan, hafızalarındaki şarkının peşine düşmüş bir anne ile oğlunun samimi hikâyesinin anlatıldığı filmin çekimleri 2013 sonbaharında İstanbul ve Doğubeyazıt’ta gerçekleştirildi.

 
Filmin başrollerinde Feyyaz Duman,  Zübeyde Ronahi ve Nesrin Cavadzade yer alırken onlara Aziz Çapkurt, Ferit Kaya, Mehmet Ünal ve Cüneyt Yalaz eşlik ediyor.
Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı Annemin Şarkısı’nın görüntü yönetmenliğini George Chiper-Lillemark yaparken, filmin sanat yönetmenliğini İsmail Durmaz üstleniyor. Alexandru Radu’nun kurgusunu yaptığı filmin özgün müzikleri Başar Ünder’e ait.

Fransa’da CNC Cinema du Monde fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden destek alan Annemin Şarkısı, yapım aşamasındayken, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü ve Başka Sinema Dağıtım Ödülü’nü de kazanmıştı.

Film henüz senaryo aşamasındayken Notos Dergisi tarafından verilen Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Ödülleri’nde 1.'liğe layık görüldü.

 

  

Fatih Bacak, Antalya – Temmuz.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Temmuz.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP