KARATE MİLLİ TAKIMIMIZ AKDENİZ İKİNCİSİ

Milli Takımımız, Kazandığı Üçer Altın, Gümüş Ve Bronz Madalya İle Genel Sıralamada İkinciliği Elde Etti

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARATE MİLLİ TAKIMIMIZ AKDENİZ İKİNCİSİ

Karadağ’ın Bar kentinde yapılan 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası’nda genç milli takım ağırlıklı bir kadro ile mücadele veren Milli Takımımız, Kazandığı Üçer Altın, Gümüş Ve Bronz Madalya İle Genel Sıralamada İkinciliği Elde Etti

Kasım ayında Almanya’nın ev sahipliği yapacağı Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Milli sporcularımız, 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası’nda boy gösterdi. A Milli takım kadrosunun Azerbaycan’dan düzenlenen 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası’na katılması sebebiyle Genç Milli takım ağırlıklı bir kadro ile mücadele verdiğimiz şampiyonada sporcularımız başarılı performansları ile göğsümüz kabarttı.

Karadağ’ın Bar kentinde yapılan 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası’nda;

Akdeniz Karate Federasyonları Birliği’ne üye ülkelerden Türkiye ile birlikte Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kıbrıs, Mısır, Fransa, Makedonya, İtalya, Karadağ, Fas ve Sırbistan’dan 101 erkek, 81 kadın sporcu mücadele etti. Karate Milli Takımımız, 13-14 Eylül günlerinde yapılan organizasyonda 9’ar kadın ve erkek sporcuyla ülkemizi temsil etti.

Torolica Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyonada madalyaların 12’si ferdi, 4’ü takım dalında dağıtıldı. Dünya karatesinin söz sahibi ülkelerinin yer aldığı organizasyonda başarılı müsabakalar neticesinde üçer altın, gümüş  ve  bronz  madalya kazanan Milli Karatecilerimiz, genel sıralamada ikinciliği elde etti.

Mısır’ın yedi altın, yedi gümüş ve sekiz bronz madalya ile Akdeniz Şampiyonluğu’nu elde ettiği organizasyonda iki altın, birer gümüş ve bronz madalya kazanan Fransa da genel sıralamada üçüncü basamakta yer aldı.

FERDİ KATADA TÜRK FİNALİ

Karadağ’daki şampiyonada ferdi kumite 60 kiloda tatamiye çıkan Aykut Kaya, dünya ikinciliği bulunan tecrübeli İtalyan Michele Giuliani’yi yenerek altın madalya kazandı. Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan kadın kata takımımız ise güçlü rakibi Mısır’ı yarı finalde mağlup ederek şampiyonluk için Makedonya karşısına çıktı. Final mücadelesini de başarıyla geçen kadın kata takımımız, şampiyonluğu Türkiye’ye getirdi.
Erkekler Ferdi Kata Dalında Türk Finali Yaşandı. Büyükler Avrupa üçüncüsü Mehmet Yakan ile U21 Avrupa Şampiyonu Ali Sofuoğlu, finalde birbirine rakip oldu. Altın madalya Mehmet Yakan’ın olurken, performansı ile büyük alkış alan Ali Sofuoğlu da kariyerine Akdeniz Şampiyonası ikinciliği ekledi.

TAKIM BAŞARISI

Şampiyonada ferdi kumitede kadınlar +68 kiloda Buse Avcu gümüş; erkekler 67 kiloda Burak Uygur da bronz madalya kazandı.

Takım mücadelelerinde ise sporcularımız başarılı mücadeleler sonunda kürsüde yer alma başarısı gösterdi. Uğur Aktaş, Rıdvan Kaptan, Aykut Kaya ve Burak Uygur’dan oluşan erkek kumite takımımız gümüş; Aydan Akbulut, Buse Avcu, Hilal Nur Punar ve Büşra Tosun’dan oluşan kadın kumite takımımız ile Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan erkek kata takımımız da Milli takımımızın karnesine bronz madalya yazdırdı. KARADAĞ

 

 

Fatih Bacak, Antalya – Eylül.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Eylül.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

 

 

KARATECİLER BAKÜ’DE 6 MADALYA KAZANDI

Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, 12-13 Eylül günlerinde beşincisi yapılan Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası’nda ikişer altın, gümüş ve bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Almanya’nın Bremen kentinde yapılacak Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımımız, 5-9 Kasım’da yapılacak şampiyon öncesi hazırlık turnuvalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Azerbaycan Karate Federasyonu’nun kuruluş yıldönümüne denk getirilen 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası’nda katılan Milli karatecilerimiz, başarılı mücadeleler çıkararak ikişer altın, gümüş ve  bronz madalya ile ülkemize döndü. 12-13 Eylül günlerinde yapılan turnuvada 16 ülke mücadele verirken, Milli Takımımız, kazandığı altı madalya ile ev sahibi Azerbaycan’ın ardından genel sıralamada ikinci oldu.

Serhedçi Spor Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı turnuva ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapıldı; Milli Takımımız, sadece büyükler kategorisinde tatamiye çıktı. Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban, Merve Baltay ve Meltem Hocaoğlu’nda oluşan kadın kumite takımımız, başarılı müsabakalar çıkararak takım şampiyonluğunu elde etti. Gökhan Gündüz, Serkan Yağcı, Ömer Kemaloğlu, Enes Erkan ve Yaser Şahintekin’den oluşan erkek kumite takımımız ise ikincilik kupasını kaldırdı.

Kadınlar ferdi kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu  altın madalya kazanırken, Serap Özçelik 50 kiloda  gümüş, 61 kiloda Merve Baltay ile 68 kiloda Merve Çoban da bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Erkekler ferdi kumitede Serkan Yağcı, altın madalya mücadelesinde ev sahibi Azerbaycan’ın yıldız ismi Rafael Aghayev karşısında iyi mücadele etmesine karşın gümüş madalyanın sahibi oldu.


TOPLAMDA 18 MADALYA

2010 yılından bu yana büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Bakü Open Karate Turnuvası'na katılım gösteren Karate Milli Takımımız, turnuva tarihinde kazandığı madalya sayısını 18’e yükseltti.

DELİHASAN’DAN TEBRİK

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, madalya kazanan tüm sporcularımızı tebrik ederken, Dünya Karate Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde iyi bir performans olduğunu belirtti ve emeği geçen antrenörlerimize teşekkür etti. BAKÜ

 

 

Fatih Bacak, Antalya – Eylül.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Eylül.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP