İŞ FİKRİ YARIŞMASINDA SDÜ'NÜN BAŞARISI

78 üniversitelinin katıldığı “İş Fikri Proje Yarışması”nda Türkiye'de üretilemeyen Kemik Greftini yapmayı başaran SDÜ doktora öğrencisi birinci oldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İŞ FİKRİ PROJE YARIŞMASI

ANSİAD'ın düzenlediği ve  78 üniversitelinin katıldığı “İş Fikri Proje Yarışması”nda Türkiye'de üretilemeyen Kemik Greftini yapmayı başaran SDÜ doktora öğrencisi birinci oldu.

İŞ FİKRİ YARIŞMASINDA SDÜ'NÜN BAŞARISI

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 12. Girişimcilik Haftası Programı kapsamında düzenlenen “ANSİAD İş Fikri Proje Yarışması”nın finali Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 4 Üniversiteden 78 öğrencinin katıldığı, ilk elemeyi geçen 15 öğrencinin finalde mücadele ettiği yarışmada Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) doktora öğrencisi Dr. Hasan Basri Savaş ithalatına çok büyük paralar ödediğimiz, çok geniş kullanımlı kemik ameliyatları ve özellikle kırıklarında eksik kalan kemiği tamamlamak için kullanılan Kemik Grefti projesi ile birinci oldu.

 

Yoğun ilginin gösterildiği yarışmaya Akdeniz, Isparta Süleyman Demirel, Antalya Uluslararası ve Burdur Mehmet Akif Üniversitelerinden 78 öğrenci 90 proje ile başvuruda bulundu. 21 Kasım 2014 Tarihinde yapılan jüri toplantısında 15 proje ön elemeyi geçti.

 

Finale kalan öğrenciler Akdeniz Üniversitesi İİBF Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda iş fikirlerini 3'er dakikalık süre ile sundular, daha sonra da 2 dakikalık süre ile de jüri üyelerinin sorularını cevaplandırdılar.

 

ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Erdoğan, Sadi Kan, Bilgehan Yellice, Ahmet Erdal ile Üyeler; Dr. Tülin Özkan, Dr. Cemal Özkan, Erdol Kabadayı, Orhan Şenoğlu, Dr. Savaş Titiz, ANSİAD Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Melek Yatırımcı Mustafa Talat Sözen,  Gold Master İş Geliştirme Direktörü Koray Kurhan ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Emrah Kepez'den oluşan Jüri'nin değerlendirmesi sonucu 15 yarışmacı genç girişimci arasında ilk üç dereceyi şu öğrenciler paylaştı:

"1. Dr. Hasan Sabri Savaş (Deselürize ve demiralize doku matriksi elde edilen, hastalarda doku grefti olarak kullanılması Projesi ile)

2. İsmail Boyar (Domates Kesme, kurutma, sergi alanına serme ve ilaçlama Makinesi projesi ile)

3. Seyfettin Deveci (USB Secure&Active Projesi ile)"

 

Yarışmada ilk üç dereceyi SDÜ öğrencilerinin alması dikkat çekti. Başarılı iş fikri üreterek ilk üç dereceyi paylaşan öğrencilere, ödülleri Girişimcilik Haftası kapanış kokteyli ve ödül töreninde verilecek.

 

Fatih Bacak, Antalya–Aralık.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya–Aralık.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP