BU DAVA HİÇ BİTMEYECEK

Gerçek Adaletin Bir Gün Herkes İçin Gerekeceği Asla Unutulmamalıdır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BU DAVA HİÇ BİTMEYECEK

Gerçek Adaletin Bir Gün Herkes İçin Gerekeceği Asla Unutulmamalıdır.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal etkinlikleri için kente gelen yazar ve aydınların kaldıkları Madımak Otelinin ateşe verilerek yakılması, sonucu 2’si otel görevlisi,2’ si gösterici olmak üzere 37 kişi diri diri yanarak hayatını kaybetti.

Sivas’ta yaşanan bu vahşetten sonra 128 kişi hakkında laik anayasal düzeni değiştirip din devleti kurmaya kalkışma suçlamasıyla açılan davada, idam cezasına çarptırılan 33 sanıktan 32 ‘si her nasılsa yurt dışına kaçtı.

Gelinen süreçte, sonsuza kadar içimizi acıtacak, yüreklerimizi yakacak bu vahşete ilgisiz kalan yetkililer, bu konu ile ilgili olarak yasal olarak yapması gereken girişimlerini geciktirerek Madımak Oteli Katliamı sanıklarının yakalanması ve hak ettikleri cezaları almasının gecikmesini sağlamıştır.

Sivas olaylarının kışkırtıcısı olduğu gerekçesiyle bir numaralı sanık sıfatıyla kırmızı bültenle aranan Cafer ERÇAKMAK Sivas kent merkezi İstasyon Caddesi Başel Apartmanında oğlu Ergin ERÇAKMAK’a ait olan, emniyete, valiliğe ve karakola yaklaşık 500 metre mesafedeki evinde yıllarca yaşamasına rağmen bir türlü yakalanamadı.

Madımak Oteli sanıklarını savunan avukatlar ise AKP hükümetleri tarafından sürekli ödüllendirilerek bürokrasinin en üst yönetimlerine getirildiler. Öyle ki; bu kişilerden bakanlık yapanlar bile oldu. Bu sahiplenme, kırmızı bültenle aranmalarına rağmen yurt dışına kaçan canilerden bu güne kadar neden yakalanan olmadığını açıkça göstermektedir.

Sivas’ta yaşatılan vahşet,  laikliğe karşı, cumhuriyete karşı, insan özgürlüğüne karşı, farklı kökenden ve inançtan insanların barış içinde bir arada yaşamasına karşı yapılmıştır. Bu vahşet önceden planlanmış ve adım adım uygulanmıştır.

Zamanaşımı sayesinde elleri kanlı katillerin, canilerin serbest bırakılıp, ceza almaktan kurtulmaları, vicdanlarda kapanması mümkün olmayan yaralar açmıştır. 

22 yıl önce vahşice katledilen canlarımızın acısı, yüreklerimizde artarak devam ediyor. Hukukun üstünlüğü için, yaşam hakkının kutsallığı için, insan hak ve özgürlükleri için kalbinde insan sevgisi olan herkesi yürekleriyle, gönülleriyle 2 Temmuz’da Sivas’ta buluşmaya davet ediyorum.

Gerçek Adaletin Bir Gün Herkes İçin Gerekeceği Asla Unutulmamalıdır. Bu Dava Hiç Bitmeyecek.

Devrim KÖK - Antalya Milletvekili

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 okkesb61@gmail.com, 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP