İKİ ŞEHİR (Trabzon-Kahramanmaraş) TEK İNSAN

Trabmarder - Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği ev sahipliğinde ve TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun katkılarıyla 14 Şubat 2016* Saat 11.00 de Taksim Tünelde buluşuyoruz.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İKİ ŞEHİR (Trabzon - Kahramanmaraş) TEK İNSAN

Trabmarder - Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği ev sahipliğinde ve TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun katkılarıyla 14 Şubat 2016* Saat 11.00 de Taksim Tünelde buluşuyoruz.

İSTİKLAL’DEN İSTİKBAL’E

KAHRAMANMARAŞLILAR TAKSİM DE.!

"Maraş´ta Milli Mücadeleye Katılmayan Tek Fert Bile Yoktur"

Maraş'ın Kurtuluş Savaşında şehir halkı ile birlikte topyekun direniş göstermesi ve çevre vilayetlerin de yardımına koşması büyük takdir toplar ve Kurtuluş Savaşı sonrasında Maraş´a bir yazı gönderilerek Milli Mücadeleye katılanların listesi istenir.

Şehrin İleri Gelen Yöneticileri Toplanır, Bir Durum Tespiti Yaparlar. Sonunda Ankara´ya "Maraş´Ta Milli Mücadeleye Katılmayan Tek Fert Bile Yoktur" cevabı verilir.

Bunun üzerine 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Madalyası'´nın Maraş´ta fertlere değil, şehir halkına verilmesi kararlaştırılır.

Maraş´a bir adet Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyalı Sancak Verilir.

Maraş şehri yine Milli Mücadeledeki fedakârlığından ötürü TBBM tarafından 7 Şubat l973 tarihinde de "Kahramanlık" payesi verildi.

 

TRABMARDER - Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği yönetim Kurulu olarak; Şehrimiz Kahramanmaraş’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96.Yılı münasebetiyle İstanbul da yaşayan Kahramanmaraşlılar olarak “İki Şehir Tek İnsan” kardeş şehrimiz Trabzonlular ile birlikte kutlama kararı aldık.

TRABMARDER - Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği’in ev sahipliğinde ve TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun katkılarıyla 14 Şubat 2016* Saat 11.00 de Taksim Tünelde buluşuyoruz.

Kahramanmaraş ve Trabzon protokolüyle davul zurna eşliğinde, halk oyunları ekibi ve sütçü imam’ın arkasında kol kola Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yürüyoruz.

İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılında tüm hemşerilerimizi kardeşliğin köprüsünde buluşmaya davet ediyoruz.

Tüm Kahramanmaraşlı ve Trabzonlu hemşerilerimizi ailesi dostlarıyla birlikte Kurtuluş Günü şenliğimizde görmek istiyoruz.

  

Tertip Komitesi: TDF - TRABMARDER

Medya Sponsorları: Önce Vatan Gazetesi, Yurt TV, Havadis Türk, Medya Güne Bakış, Havadis Maraş, Maraş Medya Merkezi, Maraş Gündem, Haber Merkezi 46, Haber46, Aksu TV,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP