TS BAŞKANI MUHARREM USTA İSTANBUL'DA

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Taban Çalışmalarına İstanbul'da Devam Ediyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TS BAŞKANI MUHARREM USTA İSTANBUL'DA

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Taban Çalışmalarına İstanbul'da Devam Ediyor


TS & GELECEK 50 YILIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

Muharrem Usta İstanbul’da bulunan Trabzonspor Taraftarlarıyla kahvaltıda buluştu.

27 Mart 2016 Pazar günü Akgün Otel’de gerçekleşen programda,

Trabzon Spor Kulübü Başkanı Muharrem Usta konuşmasında; “Geçmişten hesap sormayacak, geleceğe bakacağız.

Bu dev marka ayağa kalkacak, hiç kimse endişe etmesin.

Çünkü uyuyan bir devden bahsediyoruz.

Elbette çeşitli hatalarımız, eksikliklerimiz olmuş ki Trabzonspor’umuz bugünkü hüzünlü tünelin içinden geçiyor.

Ama biz Anadolu’ya ilk defa şampiyonluğu taşımış olan önemli şehrin insanlarıyız. Bu başarı hepimizin derinden düşünmesi gereken bir konudur.

Niçin başka bir şehir değil de Trabzon.?

Trabzon imparatorluklar şehridir, derin bir kültürü vardır. Bizi şu anda ayakta tutan en önemli etken bu birikimdir.

Trabzonspor’un geriye dönük dertlerini burada konuşmak istemiyorum.

YANLIŞLARIN HESABININ SORULMASI

Geçmişte yapılan yanlışların hesabının sorulmasını isteyen değerli büyüklerimiz de var.

Biz sıkıntıların ve yanlışların ne olduğunu, nerede ve nasıl adım atılması  gerektiğini çok iyi biliyoruz. Fakat artık bu camianın olumsuzluklarla günlerini  geçirmesini ve onunla yatıp kalkmasını, şimdilik bu işin başında olan birisi olarak çok fazla gündeme getirmek istemiyorum. Sebebine gelince; geçmişi ve yanlışları hepimiz biliyoruz ve onları çok konuştuk. Geçmişten ders çıkarmalıyız ama bize gelecek lazım.

ÇOCUKLARIMIZ KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ

Çocuklarımızın bizden beklentileri var. Ben de Trabzonspor’un ardı ardına kazandığı şampiyonlukları yaşamış bir kardeşinizim. O günlerin sevinç ve mutluluğunu çocuklarımız hak ediyorlar. Şimdi bizim onlara karşı sorumluluklarımız var. O yüzden,  sorunlarımızı bilelim ama onlarla yatıp kalkmak yerine bizim gelecekle ilgili büyük projelere imza atmamız gerekiyor.

Bunu söylerken de 2010-2011 şampiyonluğumuzu asla kast etmiyorum. Bu konudaki yolculuğumuzda en iyi şekilde faaliyette bulunduğumuzdan kimsenin kuşkusu olmasın. Orada gerçek bir hukuk mücadelesi veriliyor, ne gerekiyorsa yapılıyor. UEFA’da şansımız yüzde 50,01.

ÖNÜMÜZDE BİRKAÇ YOL VAR

Yarınlarla ilgili önümüzde birkaç tane yol var. Üç gün önce UEFA’a gittik ve gitmeden önce Trabzonspor’un Türkiye’nin dört büyük kulübünden biri ve çok güçlü bir camia olduğu izlenimini verebilmek için derin bir çalışma yaptık. Çok verimli ve olumlu bir toplantı oldu. Geçmişten kaynaklanan sevimsiz bir ekonomik tablo var. Biz de onlara dört yılda bu durumdan kurtulabilmek için yaptığımız planı verdik.

İZLEME SÜRECİ VE İKİ İHTİMAL

Bizden talebimizi sordular, biz de dört yıllık bir izleme süreci istedik. İki ihtimal var; Beşiktaş ve Galatasaray ceza aldılar, biz de alabiliriz. İkincisi, Trabzonspor’un ceza almadan iki-üç yıllık bir izleme sürecine tabi tutulmasıdır. Bu titiz ve tavizsiz bir süreçtir, belli periyotlarla gelip kontrol ediyorlar ve en ufak bir yanlışta cezayı veriyorlar. Kanaatime göre ihtimaller eşittir, ancak bana kalırsa izleme süreciyle atlatma şansımız yüzde 50,1’dir. Ceza alırsak da dünyanın sonu değildir.

TRABZONSPOR’U HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ.

Sizden aldığımız güçle Trabzonspor’u hak ettiği yere getireceğiz. Trabzonspor ekonomik olarak iyi yönetilmediği sürece başarılı olamaz. Çok parayla başarının geleceği de düşünülmemelidir. Türkiye’de çok cüz’i bütçelerle son derece başarılı olan takımlar var. Herkes gücü yettiğince kulübe sahip çıkmalı, yönetenler de sorumluluk bilinciyle yönetmelidir.

TAKIM VE TARAFTAR HEDEFTEN AYRILMAMALI

Büyük takım hedeften ayrılmamalı. Ayrılırsanız çok kötü durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Geçmiş yıllarda İstanbul’un üç büyük kulübü de son anda kümede kaldılar. Biz de buna benzer bir süreçten geçiyoruz. Bu durumdan kurtulmak için tabii ki kulüp çok bilinçli yönetilmelidir. Camiası kenetlenmeyen, taraftarı  bütünleşmeyen bir Trabzonspor’un ayağa kalkması mümkün değildir.

YENİ STADIMIZ GELECEK SEZON AÇILACAK

Yeni stadımız açılacak, gelecek sezon başına yetiştirmek için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde de yetiştireceğiz. Yeni stat, her kulüp için büyük bir dönüşüm olmuştur. Ülkemizde ve yurt dışında örnekleri vardır. Dünyanın her tarafında yeni stat yeni hayat demektir.

Biz de camiayı ayağa kaldırmak için en önemli araç olarak yeni stadı görüyoruz. Yakında loca satışlarına başlayacağız. Herkesten istirham ediyorum; Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik durumdan hiç olmazsa belli bir miktar toparlayabilmesi için stattan hatırı sayılır bir gelir elde etmemiz lazım.

SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİMİZ ARTMALI

Kulübün sosyal medya hesaplarının takipçi sayılarının artırılması lazımdır.

Sponsorluk görüşmelerinde bize sorulan ilk soru bu oluyor ve ona göre meblağ belirleniyor. Komşu illerle dostluk köprüleri kuruyoruz. Stadı doldurabilmek için tabii ki en önemli aktör Trabzon.  Ancak ekonominin ve sporun merkezi İstanbul, Biz de bu bölgelerde çok güçlüyüz. Loca ve kombine satışlarında desteğinizi bekliyoruz.

Kombineyi de ikiye ayırdık. Sade kombine ve uçaklı kombine, Uçaklı kombineyi  Trabzon dışındaki iller için düşündük. Örneğin Bursa’dan 250 uçaklı kombine sahibi olursa, iki tane uçak her maçta onları Trabzon’a götürüp getirecek. İstanbul’da Anadolu Yakası’ndan Olimpiyat Stadı’na gidip gelmekten bile daha kolay. Bölgede de Samsun’dan Artvin’e kadar Trabzonspor üzerinden dostluklar kurmaya çalışıyoruz.

GERÇEK TRABZON ve TRABZONSPOR DOSTLUĞU

Bugün Samsunspor’la bir dostluk maçı oynandı. Dün de Trabzon’da Giresun’la basketbol maçı yaptık. Geçmişte yine orada maç yapmış ve stattan çıkamamıştık. Dün bizim de girişimlerimiz sonucunda tam anlamıyla barış ve kardeşlik içinde bir karşılaşma oynadık. Manchester United’ın maçlarına gelen seyircilerin kat ettiği ortalama mesafe 250 kilometredir. Biz de buna benzer bir çalışma içindeyiz.

Yeni stadımızı civar illerden gelenlerle dolduracağız, camiayı yeniden ayağa kaldıracağız. Trabzonspor’da kadın kolları ve gençlik kolları kuracağız. Sadece üniversiteli gençliğimiz değil, bütün kesimlerden taraftarlarımızı işin içine katacağız.

SPOR SADECE SPOR DEĞİLDİR.

Spor sadece spor değildir. Medeniyet inşa etmek için bir araçtır. Gençleri yetiştirmek için bir araçtır. İyi insan yetiştirmek, bugün burada olduğu gibi birbirimize kaynaştırmak için bir araçtır. Trabzonspor yönetimi olarak Trabzonspor’la Türkiye’de kötü tezahüratın olmadığı, futbola güzelliklerin olduğu yeni bir bakış açısı getirmek Şu anda Türkiye’de futbolun içinde bulunduğu durumdan mutlu olan yoktur.


İLKLERİ YAŞATAN TRABZONSPOR

Bu durumdan çıkmak da ilkleri yaşatan Trabzonspor’a düşer. Bu iklim Trabzonspor üzerinden değişmelidir. Bu sezon sekiz maçımız kaldı. Canla başla takımımıza sahip çıkmalı ve desteklemeliyiz. Protesto ederek, hatalarını yüzlerine vurarak, ayaklarını titreterek Trabzonspor’a hiçbir faydamız olmaz. Gelecek sezon için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Gelecek sezon planladığımız gibi bir takım oluşturabilirsek daha sonraki sezon amacımıza ulaşabiliriz.”

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016 okkesb61@gmail.com,


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Başkan seçildikten sonra başladığı Trabzonspor'u tabandan tavana, yeniden her yönüyle kurumsallaştırma ve yenileme çalışmaları {Taraftarı, Forması, Tribünü, İmajı, ekonomisi ve sportif başarısı,} kapsamında Trabzon kökenli Vakıf, Cemiyet, dernekler ve taraftar guruplarıyla bir araya gelerek yeni yönetim anlayışını anlatıyor.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta; Ustaca Taktikleriyle Muhaliflerinin de Kalplerini Kazanıyor.

Kürsüye ilk çıktığındaki selamlama ve hoş bulduk konuşmasında; Spora ve Trabzonspor'a bakışını, tüm Trabzonsporluların hissettiği olumsuz havayı kendisinin de hissettiğini belirterek, bu işin üstesinden nasıl gelineceğini, sporun sadece spor olmadığını, futbolun sadece iki kale bir top olmadığını, sadece parayla ve paralı başkanlarla bu işin çözülemeyeceğini ve sadece çok yüksek paralar ödenerek alınan sporcu ve teknik adamlarla Trabzonspor'un kurtarılamayacağını anlatıyor. Ve birlikte çözeceğiz diyor.

Ulusal ve yerel basın ile 350 katılımcının bulunduğu toplantıda onlarca soru yağmuruna tutulan Muharrem Usta tüm soruları içtenlikle, açık ve net bir şekilde cevaplayarak ayakta alkışlandı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta İstanbul Akgün otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda camiaya seslendi. Bu markayı hepimiz şaha kaldıracağız dedi. www.takamedya.com,


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2016 - okkesb61@gmail.com,

 


" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP