KUMLUCA YANGINI KONTROL ALTINDA

Türkiye'nin Örtü Altı Sebze Ve Meyve Merkezi Kumluca Yangını Kontrol Altına Alındı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KUMLUCA YANGINI KONTROL ALTINDA

Türkiye'nin Örtü Altı Sebze Ve Meyve Merkezi Kumluca Yangını Kontrol Altına Alındı

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, ilçedeki orman yangınının kontrol altına alındığını belirterek, ilk belirlemelere göre alevlerin yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Kaymakam Kara, "Yangın kontrol altına alındı. İnşallah bu sabah olduğu gibi, yarın sabah da rüzgar sürpriziyle karşılaşmayız.

Yangının ilerlemesi durduruldu. Antalya'nın Kumluca  İlçesi'ne bağlı Erentepe Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayıp bu sabah etkisini artıran ve gün boyu devam eden yangına kara ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Akşam olması nedeniyle havadan müdahale durdurulurken, rüzgarın etkisini yitirmeye  başlamasıyla yangın kısmen kontrol altına alınabildi. Çok sayıda ekibin söndürmek için mücadele ettiği yangının 500 hektarlık alanda etkili olduğu belirtiliyor.

Kumluca Belediye Başkanı  Hüsamettin Çetinkaya, iki gündür devam eden yangının dağınık bir alanda etkili olduğunu söyledi. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına müdahalenin güçlükle yapılabildiğini vurgulayan Başkan Çetinkaya, yangının son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: 

"Düne göre bugün iyi inşallah rüzgar çıkmazsa. Çok dağınık bir alanda yangın oldu.

Belediye başkanlığında 18'inci yılım böyle bir yangın görmedim. Tam anlamıyla kontrol altına alınmadı ama ekipler müdahale ediyor." uğu ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Kumluca’da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan orman yangınını etrafının çevrildiğini belirterek, yangında 300 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin bütün güçlerini buraya çektik, Adana'dan  Balıkesir'e kadar olan bütün güçlerimizi buraya aktardık. Çok geniş bir coğrafya, rüzgarlı ve fırtınalı bir hava, nemin düşük olması, sıcaklığın yüksek olması aynı zamanda kendiliğinden fırtınayı da beraberinde getiriyor. Bir rivayete göre yangının elektrik tellerinden çıktığı tahmin ediliyor. Köylülerimizin de iddiası yangının yüksek gerilim hatlarından çıktığı yönünde" dedi.


Yangının bütün unsurlar ile etrafının çevrildiğini belirten Üzmez, "Rüzgar olmasına rağmen yangını yavaş yavaş yatırmaya başladık. Sabaha kadar bütün unsurlarımız ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Artık buna dur deme vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Hiçbir zaman kontrol altına aldık cümlesini kullanmak istemiyorum. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesi işlerimizi daha da zorlaştırıyor" diye konuştu. - 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün başlayan orman yangını rüzgarın da şiddeti ile devam ediyor. Yangın dolayısı ile bir çok köy ve mahalle sakini yanlarına alabildikleri kadar eşya ile evlerini terk etmeye başladı.




Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün gece geç saatlerde kontrol altın alınan orman yangını erken saatlerde yeniden başladı. Yangın, rüzgarın da şiddeti ile kısa sürede büyüdü. Yangında şu ana kadar yaklaşık 400 hektar alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Diğer taraftan yangın dolayısı ile Antalya-Kumluca karayolu 5 saat trafiğe kapalı kaldı. Yangında havadan ve karadan bir çok itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Yangın için Antalya'ya yakın il ve ilçelerden bir çok takviye ekibi istendi. Sabah saatlerinde yangın bölgesine gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Vali Münir KaraloğluAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.


VATANDAŞLAR MAHALLELERİNİ TERK ETTİ
Öte yandan rüzgarın etkisiyle bugün yön değiştiren yangın Sarıkavak, Üzümlü ve Topbaş mahallelerine sıçradı. Sarıkavak ve Topbaş mahallelerindeki vatandaşlar polisler ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye ediliyor. Evlerini ve ürünlerini terk etmek istemeyen vatandaşlar, son dakikaya kadar evlerinin yanında beklemeye devam ediyor. Evlerinde bulunan eşyalarını araçlarına yükleyen bir çok vatandaş ise yangın bölgesini terk etmeye başladı. Vatandaşlar, yangında onlarca hayvanın telef olduğu ve evlerin yandığı belirtti. Öte yandan, Topbaş Mahallesi'ndeki yangına müdahale eden 5 itfaiye eri mahsur kaldı. Alevlerin içinde kalan itfaiye erleri son anda kurtarıldı. Üzümlü Mahallesi'nde alevlere yakın bölgede kalan vatandaşlar da ekipler tarafından kurtarıldı.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Şu anda Orman Genel Müdürümüz yangın komite merkezinin başında bulunuyor. Yangın mahallini havadan inceleme şansımız oldu. Değişen rüzgar yönü yangının her an başka bir noktaya taşınmasına neden oluyor. Hem büyükşehir belediyesine bağlı çalışanlarımızın hem de Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı arkadaşlarımız tarafından yangının en kısa sürede kontrol alınmasını bekliyoruz" dedi.


Fatih Bacak, Antalya –  Temmuz.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –mail: okkesb61@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya –  Temmuz.2016 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP