KARADENİZ VAKFI-ORTADOĞU VE TÜRKİYE PANELİ

Karadeniz Eğitim, Kültür ve Çevre Koruma Vakfı'nca Düzenlenen "Ortadoğu Ve Türkiye" Konulu Panelin Açılışını Vakfın Kurucusu İbrahim Cevahir'in Oğlu Ve Şimdiki Başkanı Yusuf Cevahir Yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARADENİZ VAKFI - ORTADOĞU VE TÜRKİYE PANELİ

Karadeniz Eğitim, Kültür ve Çevre Koruma Vakfı'nca Düzenlenen "Ortadoğu Ve Türkiye" Konulu Panelin Açılışını Vakfın Kurucusu İbrahim Cevahir'in Oğlu Ve  Şimdiki Başkanı Yusuf Cevahir Yaptı.

Panelde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, AKP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cevahiroğlu, Karadeniz Vakfı Başkanı İşadamı Yusuf Cevahir’in yanı sıra vakıf üyeleri de hazır bulundu. 

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, yaklaşık iki saat boyunca Türkiye'nin 1000 yıldır Doğrudan ilgi ve etki alanı içerisinde bulunduğu Ortadoğu bölgesinin geleceği hakkında ve Türkiye olarak bizim bölgede neler yapmamız gerektiği ile ilgili olarak varsayımlarını paylaştı.  

LİDERİMİZLE AKRABALIĞIMIZ VAR 

Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahirin düzenlediği panele destekçi ve konuşmacı olarak katılan Esmedya sahibi Ethem Sancak; 40 yıllık tarih okuru olduğunu belirterek, "Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz" dedi.

Ethem Sancak konuşmasında; Karadenizli olmama vesile olan kurucumuz rahmetli İbrahim Cevahir'le olan akrabalık ve dostluk ilişkimizin bir sonucu olarak vakfın kurucuları arasına katıldım. Daha önceden de Karadenizlilere sevgim ve sempatim vardı, onu ete kemiğe büründüren İbrahim Abi oldu. Allah ondan razı olsun. Onun sayesinde Trabzonlu ve Karadenizli oldum. Ama liderimiz sayın Cumhurbaşkanımızla bir akrabalığımız var. Kişiye sormuşlar "Nerelisin.?", demiş ki "Daha Evlenmedim". Liderimiz de biliyorsunuz Siirt'iyle evlendi.

Şimdi daha da ileri giderek becayiş yaptım ve ben de sayın liderimizin kütüğü boş kalmasın diye Güneysu'lu oldum. Karadeniz'e olan ilgim tarihe olan ilgimden geliyor. Atalarımız geçmişi olmayanın geleceği olmaz derler. Tarih okumalarım esnasında gördüm ki, hayranı ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum büyük Osmanlı İmparatorluğu'nun coğrafi banisi Yavuz Sultan Selim'de Trabzon'daydı. Büyük idealini Karadeniz'de edindiği tefekkürle buldu. Büyük Osmanlı Yavuz'la doruğa çıktı ve onu hiç bir Osmanlı padişahı aşamadı. 

RAHMETLİ İBRAHİM CEVAHİR'İ SAYGIYLA ANIYORUM
Hepinizi İbrahim Cevahir'in gönül dostları olarak selamlıyorum. 40 yıllık tarih okuyucusuyum. Tarihle ilgili bir seminer vermek haddim değil. Hele Zekeriya Hocam varken bize laf düşmez. Kelamın ve kalemin erbabıdır hocam. Hakikaten özellikle Ortadoğu politikaları konusunda tarihi, bugünü ve geleceği konusunda hemen hemen bir numaralı otoritedir. Kendisini büyük bir zevkle dinleyeceğiz ve bilgi dağarcığımızı zenginleştireceğiz. Vakıf adına kendisine şükran duyuyorum. Mikrofonu kendisine teslim etmeden önce bir borcumu eda etmek istiyorum. Bu güzel kurumun bugüne gelmesine vesile olan rahmetli kurucumuz İbrahim Cevahir'in ruhunun şad olması için bir Fatiha okumanızı isteyeceğim. 

KARADENİZ TARİHİYLE İLGİLİYİM 

Karadeniz’e olan ilgim tarihe olan ilgimden geliyor. Atalarımız geçmişi olmayanın geleceği olmaz derler. Tarih okumalarım esnasında gördüm ki, hayranı ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum büyük Osmanlı İmparatorluğu’nun coğrafi banisi Yavuz Sultan Selim’de Trabzon’daydı. Büyük idealini Karadeniz’de edindiği tefekkürle buldu. Büyük Osmanlı Yavuz’la doruğa çıktı ve onu hiç bir Osmanlı padişahı aşamadı. 

 

SAYGIYLA ANIYORUM 

Hepinizi İbrahim Cevahir’in gönül dostları olarak selamlıyorum. Vakıf adına kendisine şükran duyuyorum. Bu güzel kurumun bugüne gelmesine vesile olan rahmetli kurucumuz İbrahim Cevahir’ saygıyla anıyorum ruhunun şad olsun.

Karadeniz Eğitim Kültür Ve Çevre Koruma Vakfı
Başkan: Yusuf CEVAHİR
Telefon: 0212 277 53 65 - Faks: 0212 277 42 77
Adres: İstinye Mh. İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri Sarıyer
Web: www.karadenizvakfi.org

 

 


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP