DUVAKTAKİ BEREKET YÖRÜK GELİNİ

“Duvaktaki Bereket Yörük Gelini” Sergisi Avrupa Yolcusu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

“DUVAKTAKİ BEREKET YÖRÜK GELİNİ”

“Duvaktaki Bereket Yörük Gelini” Sergisi Avrupa Yolcusu

ATAV - Antalya Tanıtım Vakfı kuruluşu olan Antalya Kadın Müzesi tarafından daha önce Antalya, Kumluca, EXPO 2016 Sergi Salonu ve Alanya’da açılan ve büyük ilgi gören “Duvaktaki Bereket Yörük Gelini Sergisi” 11 Mayıs’ta Avrupa’ya taşınıyor. Sergi 11 Mayıs’ta Zagreb Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde açılacak.

Antalya Kadın Müzesi ve Zagreb Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle 11 Mayıs tarihinde açılacak Ve 9 Haziran’da sonlanacak olan serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Nevzat Çevik yaptı.

Ülkemizin büyük kültür değeri olan Yörük Kültürünü tanıtacak sergiye fotoğraflarıyla Atilla Erden, Attila Durak, Handan Bayram, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve Duvaktaki Bereket Enstalasyonuyla Deniz Koparal katkıda bulundu. Sergide ayrıca Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı Yörük gelinlikler ve takıların fotoğrafları da yer alıyor.

Antalya Kadın Müzesi ve ATAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege “Serginin ilk yurt dışına çıkışı bize büyük heyecan yarattı. Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Nurullah Yavaş ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kültürümüzün ve değerlerimizin yurt dışında tanıtılması konusundaki vakfımızın çabalarının devam ettiğini belirten ATAV Başkanı Nizamettin Şen de “Ülkemizin kültür elçiliği görevini üstlenmiş olan Yunus Emre Enstitüsünü önemsiyoruz ve birlikte çalışmak arzusundayız. Zagreb bunun ilk örneği olacak Antalya’nın tanıtımı için de sergi salonunu ziyaret edenlere broşür ve anı hediyelikler dağıtacağız” diye konuştu.

 

Fatih Bacak, Antalya

 

 

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP