HÜSEYİN IRMAK GARDA KİTAP FUARINDA İMZALADI

Gazeteci Yazar, Hüseyin Irmak'ın “Yaşadığım Kurtuluş” Kitabının, "Tatavla'dan Kurtuluş'a" İsimli Üçüncü Baskısının İmza Günü Yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HÜSEYİN IRMAK GARDA KİTAP FUARINDA İMZALADI


Gazeteci Yazar, Hüseyin Irmak'ın “Yaşadığım Kurtuluş” Kitabının, "Tatavla'dan Kurtuluş'a" İsimli Üçüncü Baskısının İmza Günü Yapıldı.


 


Tatavla'dan Kurtuluş'a, İmza Günü, Hüseyin Irmak,

Gazeteci Yazar, İlmed-İletişim Mezunları Derneği Başkanı Hüseyin Irmak'ın yazdığı  “Yaşadığım Kurtuluş” kitabının üçüncü baskısı, Aras yayınevi tarafından  "Tatavla'dan Kurtuluş'a" ismiyle yapıldı.


 

 


Hüseyin Irmak; İçinde Kurtuluş'un tarihçesinin de olduğu ve Yeni fotoğraflarının da eklendiği, zenginleştirilmiş Tatavla'dan Kurtuluş'a kitabını 9 Haziran 2017 Cuma günü Haydarpaşa Garı'ndaki Kitap Fuarı'nın Aras Yayınları standında saat 11.00 den 17.00 ye kadar imzaladı.


 

 


İlmed Üyesi Nıver Lazoplu da Çiviyazıları Standında yakın zamanda yayınladığı Kalbim Turkuaz kitabını imzaladı.


 

 
@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

 

 

HAYDARPAŞA’DAN KİTAPLARA YOLCULUK

Kadıköy Belediyesi’nin 8.  Kitap Günleri 1 Haziran’da Başladı. Yazarlar, Yayın Evleri Ve Binlerce Okur Tarihi Haydarpaşa Garı’nda Buluştu. 

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri’nin 8.sini tarihi Haydarpaşa Gar’ına taşıdı. 1-5 Haziran tarihlerinde Haydarpaşa Gar İstasyonu peronlarında 8. si gerçekleşecek Kitap Günlerinde pek çok usta yazar ve etkinlik okuyucu ile buluştu.  

ONUR KONUĞU SELİM İLERİ

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen 8. Kitap Günlerinin onur konuğu kent kimliğine katkılarından dolayı Türk edebiyatının usta kalemlerinden Selim İleri oldu.

Tarihi Haydarpaşa peronlarında gerçekleşen Kitap Günleri ile ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Türkiye’nin en önemli tarihi miraslarından birinde böyle bir etkinlik yapmak bizi heyecanlandırıyor. Tüm İstanbulluları bu tarihi alanda ağırlamaktan onları kitapla ve usta yazarlarla buluşturmaktan son derece mutluyuz.”dedi.

 

AÇILIŞ 1 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Medya sponsorluğunu Radio Slow Time’nin yaptığı 8. Kitap Günleri 1 Haziran’da başladı. Saat 13:00'da gerçekleşen açılışta Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, onur konuğu usta yazar Selim İleri ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu birer konuşma yaptı.

İstanbullu okurların Haydarpaşa Garı’nın tarihi ve simgesel atmosferi içinde kitapla buluşacağı kitap günlerine yüzün üzerinde yayın evi katılıyor. Altı yüz yazar ve çizerin imza günü ve söyleşiyle katılacağı Kitap Günleri 1-5 Haziran tarihleri arasında 10:00- 22:00 saatleri arasında ziyaret edildi.

TARİHİ GAR’DA KALEMLER OKURLA BULUŞACAK

Beş gün süren etkinlik ve imza günlerinde Ataol Behramoğlu, Arife Kalender, Adnan Özyalçıner, Aydın Ilgaz, Enver Aysever, Mine Kırıkkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez,  Leman Dergisi, Bayan Yanı ve Fil Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluştu.

 

ŞİİR, SİYASET VE MÜZİK SÖYLEŞİLERİ

Kitap Günleri boyunca usta yazar ve sanatçıların konuk olduğu çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenen. Etkinlikler kapsamında Ataol Behramoğlu, “Şiir ve Yolculuk”, Fikret Başkaya “Bir Başka Uygarlık Mümkün mü.?”, Gülsüm Cengiz “ Şiirin Rüzgârında Masal Kuşun Kanadında, Murat Meriç “Şarkılı Memleket Tarihi”, Mustafa Sönmez “Kentsel Dönüşüm ve Kent Mücadeleleri, Özgür Mumcu "İnsanlık Tarihin En Büyük İcadı Çalışacak mı: Barış Makinası", Onur Öymen, “Tarihimizle Yüzleşmek, Levent Üzümcü “Sanat ve Politika” başlıkları ile söyleşiler yaptı.

 

HAYDARPAŞA’YI SAVUNMAK”

Tarihi garda yapıla nbir başka söyleşi ise Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan Hasan Bektaş’ın konuşmacı olarak katılacağı “Haydarpaşa’yı Savunmak” başlıklı söyleşi oldu.

HAZİRAN’DA YİTİRİLENLERE SELAM

Haydarpaşa Garı’nın imza ve söyleşiler dışında birçok anmaya da ev sahipliği yaptı. Haziran ayı içerisinde aramızdan ayrılan Türk Edebiyatının usta isimleri Orhan Kemal, Ahmet Haşim, Ahmet Arif ve Nazım Hikmet bir dizi etkinlikle anıldı.

Türk edebiyatının usta kalemleri dışında Türkiye siyasal tarihinin en önemli eylemlerinden biri olan Gezi Eylemleri de Kitap Günlerinin konusu ve konuğu oldu. Gazeteci yazar İsmail Saymaz’ın “3. Yılında Gezi” söyleşisinin yanı sıra gazeteci Gökmen Ulu’nun yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı “Direniş” belgeselinin gösterimi de Kitap Günleri kapsamında 2 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00’de yapıldı.

 

ANADOLU’YA KİTAP KAMPANYASI

Kitap Günlerinin bir başka özelliği ise bir sosyal sorumluluk projesinin de yer alıyor olması. Kitap Günlerine katılan yayınevleri okul ve kütüphaneler için kitap bağışlıyor. Bunun dışında alana kurulacak kumbara ile okurların da kampanyaya destek vermesi sağlandı. Okurlar satın aldıkları kitapları ihtiyacı olan okul ve kütüphanelere gönderilmek üzere hazırlanan kumbaralara bıraktı.

ÜÇ NOKTADAN RİNG SEFERLERİ

Kadıköy Belediyesi,  Haydarpaşa Garı’na okurların kolay ulaşabilmesi için 3 noktadan ring seferleri düzenlendi. Bostancı, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayır Metrobüs İstasyonu’nda her saat başı kalkacak araçlar okurlara Haydarpaşa’ya taşıdı.

 

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP