İLETİŞİM MEZUNLARININ PİLAV GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

İLMED-Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Mezunlarının *Son Pilav* günü -12.Mayıs.2018- Cumartesi Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İLETİŞİM MEZUNLARININ PİLAV GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

İLMED-Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Mezunlarının *Son Pilav* günü -12.Mayıs.2018- Cumartesi Gerçekleştirildi.

 

 

İLMED Yönetim Kurulu Adına Başkan Hüseyin Irmak Pilav Gününde Yaptığı Açıklamada; " Nişantaşı yerleşkemiz, tüm arazi ve binalarıyla İktidar tarafından özelleştirilerek ranta açıldı ve DapYapıya teslim ediliyor.

Bu nedenle bundan böyle pilav günü yapabileceğimiz bir okulumuz olmayacak. Son pilav günümüze gelmenizin büyük bir önemi vardı, katılım sağlayarak bunu daha da anlamlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum" Dedi.

 

Önceki Adıyla BAYMED - Basın Yayın Mezunları Derneğinin Kuruluşundan Bugüne Gelmesinde Katkıda bulunan bütün Mezun arkadaşlarımıza, Basın Yayın Camiasında Kurum ve Kuruluşlarda Aktif veya Pasif Görevlerde Olan  Manisa'dan, Ankara'dan 12 Mayıs 2018 Cumartesi gelerek *Son Pilav* Günümüze katılan Büyüklerimize, Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. @#MedyaGünebakış - Ökkeş Bölükbaşı

 

Bilindiği gibi50 yıla yakın bir zamandır okul olarak hizmet veren, çeşitli zamanlarda Eczacılık, Dişçilik ve İletişim’i içinde barındıran Nişantaşı’ndaki arazi, çok sayıda dönem mezunu ile bir kısmımızın üniversite/gençlik anılarında unutulmaz izler bıraktı.

Fakat artık sona gelindi. Gerekli devir işlemleri tamamlanan arazi, önümüzdeki yıllarda konut alanına dönüşecek.

Sonuç olarak Nişantaşı’ndaki okulumuzun bahçesinde -12 Mayıs 2018- günü yaptığımız pilav *SON PİLAV* oldu.

 

Mesele Pilav Değil, Okulumuzla, Anılarımızla Vedalaşmak

12 Mayıs, bizim için sadece bir pilav günü olmadı. Her köşesinde değişik anılar biriktirmiş olan arkadaşlarımız okulumuzla, beş katlı, yedi katlı binalardan büyük ve uzun ağaçlarıyla, bahçesindeki tavşan ve kirpileriyle şehir merkezinde çok özgün küçül bir orman ve bahçesi olan arazimiz ile vedalaşmamız zor oldu. Bu bir pilav günü değildi ve bu bizim için bir veda töreni oldu. İLMED Yönetim Kurulu

 

Tags; Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Mezunlarının, Geleneksel, Pilav Günü, Gerçekleşti, *Son Pilavı* 12.Mayıs.2018, Cumartesi, Nişantaşı Yerleşkesi, Eczacılık, Dişçilik, Nişantaşı, Hüseyin Irmak, Ökkeş Bölükbaşı, İlmed, Mezunlar Derneği, 

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


ÇOK GÜZEL BİR NİŞANTŞI ANISI. ASLI DİDARİ'DEN

12 Mayıs cumartesi günü saat 11.00'da Marmara Üniversitesi'nin (Nişantaşı) bahçesinde yapılacak pilav etkinliği bu yıldan sonra artık orada olamayacak.

Ben lisansımı daha mütevazi bir tesis olan Dolapdere binasında yaptım. Bizim bahçemiz yoktu. Kaldırımlarımız vardı. Yolumuz yokuştu ve dardı. Kaldırımlar bakımsız ve kenarları kırıktı. Annemle beraber ilk yazılmaya geldiğimiz gün "herhalde burası değildir" deyip geri dönmüştük.

Dönüş yolunda da caddeye çıkarken kaybolmuştuk. Annem de bir daha zaten gelmemişti. Ama biz mutluyduk tabi. 
Sonra yüksek lisansı Nişantaşı'nda yaptım ama işten okula koştur koştur gelip, gitmekten oranın havasını soluyamamıştım.

Sonra pilav günlerinde aynı binaya gelip gitmeye başladım ve orayı sevdim. Senede bir gün özlemek için iyi bir zamanlama sanki. Orada gençliğimin güzel insanlarını görmekten mutluluk duydum. Canımın çektiğince güldüm. Kahkaha attım. Fotoğraf çektirdim. Fotoğraf çektiren grupların arasına karıştım. Hiç olmadı gittim önlerine oturdum. "Maksat kareye girmek olsun" oyununu oynadım.

 

Ben o bahçeyi pilav günlerinde sevdim. Ve bir sene hariç hep gittim. Kendimi rahat ve emin hissettiğim bir yer... Bir simge... Bu yıl son... Gelin bence.

Ancak eğer çok gelirseniz de pilav bana kadar kalmaz ya da toplu fotoğraf çektirirken hepimizi alacak alan bulamazsak ve bazılarımızın yüzü yarım çıkar diye endişeleniyorum. Gelin ve endişelendirin beni. Bir de ağaçların altındaki bank sayısı az ya sıra ile oturalım bence... Bunu da düşünün gelirken...

Süleyman "başka etkinlik yapın" deyip duruyordun gel işte. Murat demin baktım duvarına "bana pilav ayırın" diye yazacaktım, hay Allah duvarın kapalıydı.

Keşke İsmail sen de gelsen çoluk çocuk. Kamuran'ın Ayşegül'ü gelmeli. Zaferle benim mutlaka itiş kakış bir fotoğrafım olmalı.

Safiye kalabalığın arasından boynunu uzatıp bana bir laf atmalı. Pilavın başında Aysel, Fatoş durmalı. Onlar daha genç, para hesabını iyi yapıyorlar çünkü.

Manisa'dan Ahmet olmazsa olmaz, olmalı. Coşkun Türk'süz olmaz. Keşke Funda, Özlem ve Dilek de gelse. Orhan baba gelmezsen kilo al e mi?
Bir daha nerede göreceğiz çocuklarınızı da getirin. Çok da geçe kalmayın derim Hüseyin'in konuşmasına yetişin.
Şoray da gelirse eğer ballı kaymak tatlısı...
Rıza he Rıza da gelsin. Cumhurcuğum az daha seni unutacaktım...

Aslı Didari


@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP