TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI

Maraş Kültür Tarih Sanat Araştırma Ve Geliştirme Derneği Tarafından Kahramanmaraş da İlk Kez Tolgadırlılar Türkmen Toyu Düzenlendi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU

MaksatDer-Maraş Kültür Tarih Sanat Araştırma Ve Geliştirme Derneği Tarafından Kahramanmaraş da İlk Kez Tolgadırlılar Türkmen Toyu Düzenlendi.

Tolgadırlılar (Dulkadirliler) Türkmen Toyu Etkinlikleri Kahramanmaraş’ta ilk defa yapıldı;

Tolgadırlılar ( Dulkadirliler) Türkmen Toyu etkinlikleri 5 Ağustos Pazar Günü, KSÜ Avşar kampüsünde yapıldı. Bu büyük organizasyon; Maksat Der - Maraş Kültür, Sanat, Tarih araştırma ve Geliştirme Derneği öncülüğünde gerçekleştirildi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile KSÜ-Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz destek vererek katkı sağladılar.. 



BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİMİZ, KSÜ, KATKI SAĞLADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; Mehteran ve güreş takımları gösterileri ve beş yüz kişilik misafirin barınmasını, Dulkadiroğlu Belediyesi; etkinliklerde beş bin kişilik öğle yemeğini, etli pilav ve ayran ikramını,

Türkoğlu Belediyesi: beş yüz kişilik misafirin sabah kahvaltı ikramını, on adet otağı kurulmasını, atlı binicilik takımı gösterisi ve okçuluk takımı gösterilerini organize etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ise: Toy alanı, güvenlik ve sağlık ekibi gibi her türlü lojistik destekleri üslendiler. Her zaman olduğu gibi, bu defa da; büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve KSÜ şehrimizin kültürel tanıtımı için ellerini taşın altına koymuşlar ve üzerlerine düşen görevleri, gerekli katkıyı sağlamışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

YÜZÜN ÜZERİNDE TÜRKMEN DERNEĞİ KAHRAMANMARAŞ’A GELDİ

Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelecek olan 100 kadar Türkmen derneği, 5 Ağustos Pazar Günü Kahramanmaraş’ta buluştular. Bu önemli organizasyonda Kahramanmaraşlılar da yerlerini aldılar. Bu Organizasyon aynı zamanda dosta düşmana karşı, ülke olarak, birlik ve beraberliğimiz için çok önemlidir, moral paylaşımı oldu.

ALAÜDDEVLE BOZKURT GADIRHAN’IN MEZARINDA KUR’AN TİLAVETİ 5 Ağustos Pazar Günü, saat 09 00 da Dulkadirli Devletinin son Hükümdarı, Alaüddevle Bozkurt Gadırhan’ın Aladan’daki (Alaeddin Devletli) mezarı başında Kur’anı Kerim tilaveti ve Dualarla başlayıp, saat 10 00 – 17 00 da ise Avşar Kampüsünde devam edecektir. Yapılacak etkinliklerde; Güreş, Atçılık Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Atlı Cirit Gösterisi, Kök Börü, Aşık ve Ozanların Atışması, mehteran gösterisi, öğle yemeği ve çeşitli ikramlar yapılacaktır HER YIL YAPILACAK Bilindiği üzeri Anadolu’daki Türkmen Dernekleri her yıl bir araya gelerek hasret gidererek tarihi bağlarını güçlendirmektedirler. Bu defa da Dulkadirli Devletine merkez olmuş Kahramanmaraş’ta böylesine büyük bir organizasyonun yapılması çok önemlidir, Yetkililerden aldığımız bilgilere göre bu etkinlikler her yıl daha da geliştirilerek gelenekselleştirilip, şehrimizde devam edeceğini belirttiler. 


KAHRAMANMARAŞ’IN TANITIMI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ Bu organizasyon, Kahramanmaraş’ın tanıtımı, tarihi ve turizmi, açısından çok önemlidir. Bu vesileyle bu büyük organizasyonun öncüsü Maksat Der yetkililerine ve bu etkinliklere katkı sağlayan tüm kurumlarımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Pazar Günü, Tolgadırlı (Dulkadırlı ) Türkmen Toyu’na tüm Kahramanmaraşlıların davetli olduğunu ve kendini bu şehre aidiyet duyduğunu hisseden herkesin, tarihi bu günde katılımlarıyla destek olacaklarını ümit ediyoruz. 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@turkfreezone.com, 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP