YASAL FAŞİZM, ULUSAL UTANÇ

Üç FEMEN Eylemcisi Kadın Madrid'deki Plaza De Oriente'de Gerçekleşen Faşist Olayı Bozdu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YASAL FAŞİZM, ULUSAL UTANÇ

Üç FEMEN Eylemcisi Kadın Madrid'deki Plaza De

Oriente'de Gerçekleşen Faşist Olayı Bozdu.

Faşistler grupları her yıl bu şehir merkezi meydanında, İspanyol diktatörlüğünü ve lideri Francisco Franco'yu onurlandırmak ve kutlamak için yoğunlaşıyorlar. “Fascismo yasal, vergüenza nacional” (Yasal faşizm, ulusal utanç) sloganı ve “es patriotismo, es faşizm” (Vatanseverlik değil, faşizmdir) FEMEN İspanya'da faşizmin yasal kamuoyu kutlamalarına karşı savaşır.

Her yıl, bu gösterinin yanı sıra, Primo de Rivera (Falange'ın kurucusu) gibi tarihi faşistlerin anısına, Valle de los caídos'a (Madrid'in eteklerinde dev bir türbe), Valle de los caídos'a yürüyen geçit törenleri var. cezasızlık.

Faşizm, Franchism ve Ulusal Katoliklik kutlandı. Faşist marşlar söylenir. Flanş, Fundación Francisco Franco, Alianza Nacional, MSR, Movimiento Católico Español gibi gruplar, her yıl tüm yasal izinlerle yoğunlaşan neo-nazi ve franchist hareketlerden bazılarıdır.

Tüm Avrupa'dan faşist örgütler, yasal bir kutlama ve faşist bayrak ve sembollerin yüceltilmesinden faydalanarak İspanya'ya geliyor. Ayrıca sokaklarda satış yapan kitaplar ve naziler satabilirler.

İspanya'da faşist bir bayrak sallamak yasaldır. Nazi selamı yapmak yasaldır. Sing faşist marşlar yasaldır. Soykırım kutlamak, siyasi cinayetler, tecavüzler ve toplu idamlar yasaldır. Bu gurur duymuyor, Çok yazık. 
Faşizm vatanseverlik değildir, faşizm her türlü özgürlüğe, düşünce özgürlüğüne, basın, örgütlenmeye, cinsel özgürlüğe karşı nefret eder… Demokratik hükümetler, diktatörlüğün hiçbir zaman terör konuşmasının geri gelmeyeceğini garanti etmelidir.

Fransa, Almanya, İtalya, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve İsveç gibi ülkelerin faşist yüceltmeyi yasaklayan yasaları var. 


Demokrasi ve özgürlüğün güvenliğini garanti etmek istiyorsak, faşizmin yasal bir şekilde kutlanmasına izin veremeyiz.

FEMEN, bu faşist olayların sona ermesini, devletin demokratik değerlerine bağlılık kanıtı olarak talep ediyor. Demokrasimizi korumak ve Avrupa faşizminin yükselişiyle mücadele etmek için yasalarımızı Avrupa’nın komşularıyla eşitlemek için 20N’nin sonunu istiyoruz. 18.11.2018

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Nisan.2019- okkesb61@gmail.com, http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP