ABD ADALET BAKANLIĞI & GOOGLE ANTİTRÖST DAVASI

ABD Adalet Bakanlığı & Google Antitrörst Soruşturması, Trump Yönetiminin Büyük Bir Teknoloji Şirketine Karşı İlk Büyük Antitröst Davası Olacaktır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ABD ADALET BAKANLIĞI & GOOGLE ANTİTRÖST DAVASI

ABD Adalet Bakanlığı & Google Antitrörst Soruşturması, Trump Yönetiminin Büyük Bir Teknoloji Şirketine Karşı İlk Büyük Antitröst Davası Olacaktır.

CreditMark Lennihan / İlişkili Basın

By Cecilia KangKatie Benner ve Jack Nicas

WASHINGTON - Adalet Bakanlığı, muhtemel antitröst ihlalleri için Google’a bir dava açıp açmayacağını araştırırken, büyük Teknoloji’nin gücü hakkında artan bir eleştiri korosu ortasında, şirkette yenilenen bir inceleme koyduğunu, üç kişinin Cuma günkü görüşmelerden haberdar olduğunu belirtti.

Google’ın arama sonuçlarını nasıl düzenlediğine ilişkin bir araştırma, başka bir devlet kurumu olan Federal Ticaret Komisyonu tarafından 2013 yılında kapatılan bir davayı  canlandırabilir. Beş FTC komisyoncusu, şirkete karşı suç duyurusunda bulunmalarına karşı oy birliğiyle oy kullandı.  Google, reklamcılıkla ilgili arama uygulamalarında bazı değişiklikler yapmayı kabul etti.

Ancak bu yıl, Şubat ayında açıklanan yeni bir antitröst görev gücü ile ticaret komisyonu Google’a olan ilgisini yeniledi. Komisyon, geçtiğimiz haftalarda, şirket hakkında şikayetleri, eylemlere aşina iki kişiye göre, antitröst düzenlemelerini de yöneten Adalet Bakanlığı'na iletti. Komisyon ayrıca şirketlere ve diğerlerine Google aleyhinde şikayette bulunanların Adalet Bakanlığına götürmelerini söyledi.

Görev gücü, Google’ın reklam uygulamalarını inceliyordu ve iki kişiye göre, çevrimiçi reklamcılık endüstrisindeki etkisini araştırıyordu. Halktan biri, ajansın arama uygulamalarını da araştırdığını söyledi. Google’ın gelirinin çoğu, arama sonuçlarına bağlı reklamlardan gelir.

Adalet Bakanlığı sözcüsü Jeremy Edwards, Google ve FTC temsilcileri gibi yorum yapmaktan kaçındı.

 

Wall Street Journal daha önce Adalet Bakanlığı’nın Google’a olası soruşturması hakkında rapor verdi.

Adalet Bakanlığı resmi bir soruşturma açarsa, Trump yönetimi sırasında büyük bir teknoloji şirketine karşı ilk büyük antitröst davası olacak. Google, Facebook ve Amazon yoğun iki taraflı eleştirilere maruz kaldı ve şirketleri parçalama çağrıları 2020 Demokrat başkanlık adaylığı yarışında bir konuşma noktası haline geldi.

Siyasi liderler ve tüketici destek grupları, Amerikan düzenleyicilerini teknoloji şirketlerine karşı eylemsizlik yapmakla eleştirdi. Google, Amazon ve Facebook, antitröst ve gizlilik sorunları için çeşitli Avrupa düzenleyicilerinden sert cezalar almıştır. 

 

Bu yıl Avrupalı ​​düzenleyiciler, çevrimiçi reklam pazarındaki antitröst ihlalleri için Google’a 1,5 milyar avro para cezası verdi , üçüncü antitröst ise üç yıl içinde Avrupalı ​​yetkililer tarafından şirkete karşı harekete geçti.

Amerikan düzenleyiciler, Facebook'un gizlilik uygulamalarını araştırıyor ve sonuç, ülkenin dev teknoloji firmalarının kullanıcı verilerini nasıl ele aldığını polisle kontrol etme kabiliyetinin bir testi olarak görülüyor. 

FTC, Facebook’ta, Başkan Trump’ın cumhurbaşkanlığı kampanyasında görev yapan bir İngiliz siyasi danışmanlık firması olan Cambridge Analytica’nın kullanıcılarının verilerini siyasi profil oluşturmada kullanılmamasından       5 milyar dolara kadar çıkması beklenen bir anlaşma üzerinde görüşüyor .

Google’ın antiko-rekabetçi uygulamalarla ilgili suçlamaları içeren dijital reklamlara ilişkin Mayıs ayında bir Senato duruşması da dahil olmak üzere Washington’daki teknoloji şirketlerine yönelik yeni bir antitröst incelemesi dalgası yaşandı.

 

Big Tech’i düzenleme ve inceleme çağrısı, Demokratik başkan adayları arasında, New Jersey’li Senatör Cory Booker ve Minnesota’dan Amy Klobuchar gibi Silikon Vadisi’nin uzun zamandır arkadaşları olsa bile tutarlı bir kampanya vaadi haline geldi. Senatör Massachusetts’li Elizabeth Warren, “Break Up Big Tech” sloganını bu hafta San Francisco’daki bir ilan panosuna getirdi.

“Bugünün büyük teknoloji şirketleri çok fazla güce sahip - ekonomimiz, toplumumuz ve demokrasimiz üzerinde çok fazla güç var” diye belirtti Bayan Warren bu yıl Medium'da  bir blog yazısında.

 

FTC, antitröst görev gücünü açıkladığında, ajansın başkanı Joseph J. Simons, teknoloji şirketlerinin on yıllarca süren antitröst düzenlemelerine yeni zorluklar sundukları için yaratıldığını söyledi. Google ve Facebook gibi şirketler ücretsiz hizmetler sunar ve alternatif arama ve sosyal ağların tüketiciler için bir tık uzaklıktadır. Bu, hizmetlerin tüketicilere zarar verdiği ya da rekabeti azalttığı argümanlarını zorlaştırabilir.

Görev gücü Google ile ilgili şikayetleri Adalet Bakanlığı'nın antitröst bölümüne yönlendirmeye başladı. Departman ve FTC, rekabet ihlalleriyle ilgili soruşturmalar ve birleşmelerin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere, antitröst davaları konusunda kimin yetkili olduğu konusunda düzenli olarak görüşmeler yapıyor.

 

Google’a yönelik şikayetlerin bazıları eski olmasına rağmen, son aylarda Silikon Vadisi’nin nüfuz ve gücü konusundaki endişelerin arttığı, müzakere bilgisine sahip kişilerden birine göre, son aylarda yeni bir artış oldu.

Google'ın geçmişte uygulamaları hakkında şikayette bulunan bir şirket olan TripAdvisor'ın CEO'su Stephen Kaufer, teknoloji deviyle ilgili yeni incelemeyi memnuniyetle karşıladığını söyledi.

“TripAdvisor, Google’ın ABD’de, AB’deki ve dünyadaki uygulamaları konusunda endişeli olmaya devam ediyor” dedi. “Tüketicilerin iyiliği ve İnternet'teki rekabet için, ABD'deki düzenleyicilerin Google’ın antiko-rekabet davranışına olan ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz.”

 

TAGS: Cecilia Kang, Katie Benner, Antitröst, Washington, San Francisco, Jack Nicas,  01.Haziran 2019, New York, ABD, Google, Antitröst,

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2019- okkesb61@gmail.com, http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • METAVERSE DÜNYASINDA 10 YERLİ MARKA
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP