R.T.ERDOĞAN'IN BARIŞ PLANI HEDEFİ

Bop Projesinin 2019 Yılı Güz Dönemi Tiyatrosunun Ortadoğu Sahnesi Heyecanlı ve Telaşlı Başladı..!.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Bop Projesinin 2019 Yılı Güz Dönemi Tiyatrosunun Ortadoğu Sahnesi Heyecanlı ve Telaşlı Başladı..!.

R.T.ERDOĞAN'IN BARIŞ PLANI HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye karşı başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”nı eleştiren ülkelere sert çıktı.

https://odatv.com/erdoganin-hedefinde-hangi-musluman-ulkeler-var-10101925.html

Erdoğan, Suudi Arabistan'ı ve Mısır'ı sert ifadelerle eleştirirken, Avrupa Birliği'ni de eleştirdi ve "Eğer operasyona ‘İşgal’ derseniz kapıları açarız, 3 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" dedi.

Erdoğan’ın Konuşmasının Satırbaşları:

- Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık. Türkiye'nin diğer operasyonları gibi Barış Pınarı da Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunmaktır. PKK'nın, YPG'nin bu işgalini görmeyenler şu anda bizim Suriye'nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz bir kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz. Bunlar dürüst değil, bunlar sadece laf üretiyorlar. Biz ise iş üretiyoruz. Farkımız bu. Şu anda mücadelede DEAŞ'a karşı da, PKK'ya karşı da tüm onurumuzla birlikte devam ediyoruz.

- Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi. Yemen şu anda ne durumda, on binlerce insan Yemen’de ölmedi mi.? Ey Suudi Arabistan siz önce bunun hesabını verin. Yemen’in her tarafını yerle yeksan ettiniz. Kalkıp da bizim Suriye’nin birliği beraberliği için attığımız adımlara, terör örgütlerine karşı verdiğimiz bu mücadeleye, bize laf söyleyemezsiniz, konuşamazsınız.

Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde elli iki oyla seçilmiş bir Mursi’yi mahkeme çırpınarak ölmesine sen neden oldun. Belki de operasyon yaptın. Ailesini bile defnetmesine müsaade etmedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi birileriyle toplantı yapmış bu operasyonu kınamış. Kınasan ne yazar kınamazsan ne yazar.

- Bizim derdimiz Suriye'yi işgale çalışan DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütleriyledir. Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Ülkemizde 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı var. Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olan 3 milyar euro'yu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi.? 40 milyar doları biz harcadık. O kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz 63'ten bu yana bizi oyaladınız.

- Bizi eleştiren o bazı Arap ve Avrupa ülkeleri acaba kaç tane Suriyeliye kucak açtı.? Bizim bu operasyonumuzun altında ne var.? Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasını engelleme var. Daha ilerisi de var burada söylemeyeceğim.

- Utanmadan sıkılmadan şu ifadeyi kullanıyorlar. Biz Kürtlere karşıymışız. Terbiyesizlik yapmayın. Şu anda Kobani'den gelen 300 bin Kürt bizim ülkemizde misafir olarak yaşamaktadır. Önce bunu konuşalım. Amerika bunu görmez. AB bunu görmez. Biz kime neyi anlatacağız ya.? İşte Parlamentoda da terör örgütüne sırtını dayayan bir grup var. Onlar zaten gözleri var görmez. Ama göstereceğiz. Öyle veya böyle göstereceğiz.

- Biz NATO üyesi bir ülkeyiz. Bu terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken siz bir defa buna sessiz kalamazsınız, buna hakkınız yok. Ve NATO ülkeleri içerisinde, NATO'ya karşı görevlerini yerine getiren ülke Türkiye'dir. İlk 3'ün içindedir. Siz Türkiye'yi birkaç zibidi terör örgütüne tercih etmeyecektiniz değil mi? Dolayısıyla bunun da gereğini yapmaya mecburuz.

- Dün saat 16:00 itibarıyla hava kuvvetlerimiz önceden belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Ardından topçularımız önceden belirlenen hedefleri imha etti. Harekat başladığı saatten şu ana kadar 109 terörist öldürüldü. Terör örgütü ve yandaşları hemen ülkemizi karalamak için yalan yanlış haberler yaymaya başladı. Teslim olanlar da var.

- Barış Pınarı Harekatımızı destekleyen MHP, İYİ Parti ve CHP başta olmak üzere tüm siyasi partilere, sanatçılara, sporculara, her kesimden vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Terör örgütünün desteği ile Meclis'e girmiş olan sözde siyasi partiye sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Bu ahlaksızlığın, edepsizliğin daniskasıdır. İşgal varsa o sizin marifetiniz.

- Öncelikle hedefimiz harekat sonrası bölgedeki insanların dönmesini sağlamak. Bölücü örgüt kontrolü altında tuttuğu bölgelerde 1 milyon kişiyi yerinden etmiştir. Üçte biri Kürt kardeşlerimizden oluşuyor. Planımız herkesin yeniden kendi evine dönebilmesidir. Araplar, Kürtler, Türkmenler kendi evlerine döneceklerdir. Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye Milli Ordusu'nun da böyle bir niyeti yoktur. YPG saflarına katılmaya zorlanmış Suriyeli kardeşlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hemen şimdi PYD saflarını terk edip harekete geçecek herkese kucağımız açıktır.

- Biz bu operasyonda sivillerin kılına dahi zarar gelmesini kabullenemeyiz. Sadece bize saldıranları, tuzak kuranları hedef alıyoruz. Harekatın adını belirlerken rastgele tercihte bulunmadık. Terör örgütünü bölgeden kazıyarak barışı tesis etmek için bu adımı atıyoruz. Bizim Suriye tarafında sınırımız pınarlarla doludur. Bundan hareketle adını Barış Pınarı koyduk. Kısa sürede Münbiç'den Irak sınırına kadar tüm bölgeyi huzura kavuşturup Suriye halkının üzerinde 8 yıldır dolaşan kara bulutları dağıtacağız.

- DEAŞ'ın en çok tehdit ettiği ve zarar verdiği ülkelerden biri Türkiye'dir. DEAŞ'a karşı en ciddi mücadeleyi veren ülke de Türkiye'dir. Bugün DEAŞ tehdidi lafını ağızlarından düşürmeyenlerin düne kadar bu örgüte destekler verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Ülkemiz bugüne kadar çok büyük bölümü Türk vatandaşı olmayan 17 bin kişiyi gözaltına almıştır. 151 ayrı ülkeden 77 bine yakın şahsa Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. 7 bin 600 kişiyi sınır dışı ettik.

Odatv.com, 10.10.2019  

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –-Ekim.2019-- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP